Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Lehet olyan valaki igaz hívő,...

Lehet olyan valaki igaz hívő, ha többet érez valaki iránt, de nincsenek együtt csak baráti kapcsolatban, és felveszi a vallását?

Figyelt kérdés
Egy fiatal lányról van szó, aki nem is olyan rég nem volt hívő, és nagyon jó barátok lettünk, de szerintem többet érez ennél. Lehetséges, hogy valaki "megjátsza a hitét", hogy közelebb kerüljön valakihez? Ti ismertek olyanokat, akik egy bizonyos ember miatt tért meg? Én hallottam olyanról, aki alapból nem hisz Istenben, csak szimpatizal a kereszténységgel, és az emberekkel, szóval rendszeresen templomba jár. Meg olyat is, hogy muszlim férfivel állt össze, és felvette a vallását. Viszont Mind2 esetben A hit NEM volt jelen. Lehet hülye kérdés, de még lehet valakiről állapítani, hogy igaz hívő-e? Tudom, hagyjam Istenre a kérdést, de nekem ez fontos a kettőnk kapcsolata miatt.

2018. dec. 10. 12:26
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Vasárnap kiderítem.
2018. dec. 11. 14:30
 12/12 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Nem akarlak elkeseríteni vagy kiábrándítani, de tény, ha egy hitetlen megkedvel és beleszeret egy hívőbe, az nem azért történik, mert Istent keresi, hanem a szeretete folytán némiképp elfogadja a párja hitét.

Természetesen ez nem fog sokáig tartani. Túlnyomó többségben az idők folyamán az évek elteltével felerősödnek a különbözőségek, miután a "rózsaszín felhők elvonultak.

Nagyon ritka, ha valaki nem is lesz teljes mértékben hívő, de szeretete miatt mindvégig kitart a másik mellett. Az meg mégritkább, ha valaki ilyen felemás színlelt kapcsolatban a végén maga a hitetlen illető is hívő lesz és maga is megtér és újjászületik.

2018. dec. 11. 22:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!