Lehet olyan valaki igaz hívő, ha többet érez valaki iránt, de nincsenek együtt csak baráti kapcsolatban, és felveszi a vallását?
Ilyenkor nem tér meg az ember, csak megjátsza magát. A szabályok betartása nem megtérés. És igen, láttam már ilyet.
Amúgy meg egy sima beszélgetéssel is ki lehet deríteni.
Szia
Igen, lehetséges. Én már jártam így többször is. Én is hívő vagyok, de hívő párom mostanáig nem volt, csak olyan aki megjátszotta. Viszont ez nem jelenti azt, hogy ne tudnád a jó irányba terelni, ha komolyan gondolja. Szerintem beszélgess vele erről. Kérdezd meg miért hisz és mióta, vagy miben nyilvánul meg ez nála. Segíts neki, ha komoly a szándék.
Köszönöm, csakhogy a dolog kicsit bonyolultabb.
(Legalábbis számomra 😃)
Kezdjük avval, hogy a lány nem is magyar, hanem bolgár. Úgy ismertem meg, hogy segítettem neki Angliában beilleszkedni, papírok, munka stb. Nagyon együtt éreztem vele amikor láttam hogy milyen magányos minden segítség, és barátok nélkül, ezért kezdtem el vele foglalkozni, tartani benne a lelket, és biztosítani, hogy sosincs egyedül.
Eljött velem keresztény fiatalokból álló csoportba, templomba is, stb. KB 1 éve volt. Aztán szépen lassan eljárt magától, nélkülem. Bibliát olvasott, stb. Idővel az angolja nagyon jó lett, Bibliai foglalkozásra járt a pásztorhoz, én már itt nem tehettem semmit, a kapcsolat sokkal inkább átment barátiba, abbahagytam a szájcséplést Jézusról, meg a Biblia alapjairól. már nincs segítségre szüksége, nem nagyon talalkozunk.
Tegnap viszont összefutottunk a templomban, utána sokat beszélgettünk, többek között szerelemről kapcsolatokról és ilyeneket celozgatott folyton, hogy neki keresztény barát kell, és hogy még akarja hálálni a sok törődést amit kapott tőlem...
Rajöttem, hogy mennyi minden volt, amit félre érthetett, többször átöleltem, rengetegszer mondtam neki, hogy imádkoztam érted, és még azt is, hogy I love you, ami ugye az angolban is kétértelmű. De hát ezek nem fura, meg ritka látványok egy keresztény gyülekezetben fiataloknál, de ő ugye nem volt előtte hívő...
Mindegy ez nem párkapcsolati kérdés, csak most attól tartok, hogy ha csalódik bennem, lerombolom mindazt, amit én meg mások felèpítettek benne.
De az mennyire erkölcsös dolog valakit érzelmi instabilitásban tartani szándékosan, nehogy sérüljön a hite? Vagy hogy az erzelmeire apellálni, hogy elérjek valamit...
Tudom rosszul csináltam, nem így kellett volna bevezetni őt, de nem vagyok hittérítő. 😕
És most nem tudom mit csináljak.
Nem akartam ezt internetre kiirogatni, csak Tanácsot akitől tudnék kérni, ők felismernék kiről van szó ezt sem akarom.
Szerintem ez nem látszat dolog.
Elindulhatott benne valami a hit irant
Az mindegy, hogy milyen származású.
Beszélgess vele erről. Mármint a hitről, miket él meg, milyen az Istennel való kapcsolata.
Nekem is vannak fiú hívő barátaim és én is mondtam nekik, hogy hívő párt keresek. De nem azért mondtam, mert akartam valamit, hanem csak úgy. Mint barátoknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!