Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Lehet olyan valaki igaz hívő,...

Lehet olyan valaki igaz hívő, ha többet érez valaki iránt, de nincsenek együtt csak baráti kapcsolatban, és felveszi a vallását?

Figyelt kérdés
Egy fiatal lányról van szó, aki nem is olyan rég nem volt hívő, és nagyon jó barátok lettünk, de szerintem többet érez ennél. Lehetséges, hogy valaki "megjátsza a hitét", hogy közelebb kerüljön valakihez? Ti ismertek olyanokat, akik egy bizonyos ember miatt tért meg? Én hallottam olyanról, aki alapból nem hisz Istenben, csak szimpatizal a kereszténységgel, és az emberekkel, szóval rendszeresen templomba jár. Meg olyat is, hogy muszlim férfivel állt össze, és felvette a vallását. Viszont Mind2 esetben A hit NEM volt jelen. Lehet hülye kérdés, de még lehet valakiről állapítani, hogy igaz hívő-e? Tudom, hagyjam Istenre a kérdést, de nekem ez fontos a kettőnk kapcsolata miatt.

2018. dec. 10. 12:26
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
0%
A tűzpróbát javaslom.
2018. dec. 10. 12:28
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Ilyenkor nem tér meg az ember, csak megjátsza magát. A szabályok betartása nem megtérés. És igen, láttam már ilyet.

Amúgy meg egy sima beszélgetéssel is ki lehet deríteni.

2018. dec. 10. 12:33
 3/12 anonim ***** válasza:
52%

Szia

Igen, lehetséges. Én már jártam így többször is. Én is hívő vagyok, de hívő párom mostanáig nem volt, csak olyan aki megjátszotta. Viszont ez nem jelenti azt, hogy ne tudnád a jó irányba terelni, ha komolyan gondolja. Szerintem beszélgess vele erről. Kérdezd meg miért hisz és mióta, vagy miben nyilvánul meg ez nála. Segíts neki, ha komoly a szándék.

2018. dec. 10. 13:08
 4/12 anonim ***** válasza:
Rajtad keresztül is fordulhat Isten felé, de meg is játszhatja magát. Ehhez kell kérni bölcsességet, vagy legalább nálad érettebb hívők tanácsát is hallgasd meg.
2018. dec. 10. 14:06
 5/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm, csakhogy a dolog kicsit bonyolultabb.

(Legalábbis számomra 😃)

Kezdjük avval, hogy a lány nem is magyar, hanem bolgár. Úgy ismertem meg, hogy segítettem neki Angliában beilleszkedni, papírok, munka stb. Nagyon együtt éreztem vele amikor láttam hogy milyen magányos minden segítség, és barátok nélkül, ezért kezdtem el vele foglalkozni, tartani benne a lelket, és biztosítani, hogy sosincs egyedül.

Eljött velem keresztény fiatalokból álló csoportba, templomba is, stb. KB 1 éve volt. Aztán szépen lassan eljárt magától, nélkülem. Bibliát olvasott, stb. Idővel az angolja nagyon jó lett, Bibliai foglalkozásra járt a pásztorhoz, én már itt nem tehettem semmit, a kapcsolat sokkal inkább átment barátiba, abbahagytam a szájcséplést Jézusról, meg a Biblia alapjairól. már nincs segítségre szüksége, nem nagyon talalkozunk.

Tegnap viszont összefutottunk a templomban, utána sokat beszélgettünk, többek között szerelemről kapcsolatokról és ilyeneket celozgatott folyton, hogy neki keresztény barát kell, és hogy még akarja hálálni a sok törődést amit kapott tőlem...

Rajöttem, hogy mennyi minden volt, amit félre érthetett, többször átöleltem, rengetegszer mondtam neki, hogy imádkoztam érted, és még azt is, hogy I love you, ami ugye az angolban is kétértelmű. De hát ezek nem fura, meg ritka látványok egy keresztény gyülekezetben fiataloknál, de ő ugye nem volt előtte hívő...

Mindegy ez nem párkapcsolati kérdés, csak most attól tartok, hogy ha csalódik bennem, lerombolom mindazt, amit én meg mások felèpítettek benne.

De az mennyire erkölcsös dolog valakit érzelmi instabilitásban tartani szándékosan, nehogy sérüljön a hite? Vagy hogy az erzelmeire apellálni, hogy elérjek valamit...

Tudom rosszul csináltam, nem így kellett volna bevezetni őt, de nem vagyok hittérítő. 😕

És most nem tudom mit csináljak.

Nem akartam ezt internetre kiirogatni, csak Tanácsot akitől tudnék kérni, ők felismernék kiről van szó ezt sem akarom.

2018. dec. 10. 14:39
 6/12 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy én olvastam figyelmetlenül, de te hívő vagy? Ő másik felekezethez tartozik?
2018. dec. 10. 16:17
 7/12 anonim ***** válasza:
Elég biztató utat járt be azóta, nem biztos, hogy igazad van.
2018. dec. 10. 16:19
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez nem látszat dolog.

Elindulhatott benne valami a hit irant

Az mindegy, hogy milyen származású.

Beszélgess vele erről. Mármint a hitről, miket él meg, milyen az Istennel való kapcsolata.

Nekem is vannak fiú hívő barátaim és én is mondtam nekik, hogy hívő párt keresek. De nem azért mondtam, mert akartam valamit, hanem csak úgy. Mint barátoknak.

2018. dec. 10. 21:50
 9/12 anonim válasza:
Szerintem ha nélküled is eljár a templomba akkor hinni kezdett Istenben olyan nincs, hogy valaki hosszú időn át tettetné, hisz úgy is látszana rajta és nélküled is elment amikor te ott sem voltál...Az megint egy más tészta, hogy lehet csak neked akar megfelelni, mindenesetre szerintem mond el neki az igazat, hogy nem akarsz tőle semmi komolyat csak barátságot, és ha az után is templomba jár és folytatja a hittel járó utat akkor nem miattad kezdett tanúlni... Hidd el ha Istent szereti akkor semmi sem választja el tőle, inkább úgy fogja fel, mint egy áldást hisz rajtad keresztül ismerte meg a vallást...
2018. dec. 11. 08:26
 10/12 anonim ***** válasza:
Az őszinteség legjobb út Egyébként szerintem sem miattad jár. Ha Istenben jár, nem fogja elhagyni emiatt, legfrljebb egy másik gyülekezetbe megy. Ne görcsölj rá, imádkozz, Isten el fogja rendezni
2018. dec. 11. 12:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!