Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan képzelitek el a pokolt/...

Hogyan képzelitek el a pokolt/poklot?

Figyelt kérdés
2010. jún. 27. 10:53
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:

Nem hiszek a pokolban.

Én abban hiszek, hogy Isten szeret minket, és nem az a célja, hogy valami tüzes katlanban főjjünk az örökkévalóságig, hanem, hogyha kell több életen keresztül is, de megtanítson minket a szeretetre.

2010. jún. 28. 21:18
 22/38 anonim válasza:

Szia!

[link]

Remélem ez segít.

Üdv.: Tamás!

2010. júl. 1. 15:02
 23/38 anonim válasza:
Sötétnek. Ahol olyan érzésed van, mintha fejen állnál!
2010. júl. 4. 11:16
 24/38 anonim ***** válasza:
68%

A pokol az emberi lélek szenvedésének a helye. Én sosem voltam hívő, nem vagyok megkeresztelve, és nem is szánom rá magam. Az vallásos cselekedet volna, és ahogy a Mennyei királyságban volt:

"Én nem tartom sokra a vallást. Túl sok vakbuzgó őrült lázálmát nevezték már a vallás nevében Isten akaratának. A szentséget az igaz tettekben és a védtelenek melletti bátor kiállásban találod."

Inkább gnosztikus-agnosztikus vonalon értelmezem a dolgokat. Nem keresem a bizonyítékot sem Isten létére, sem a nem létére, hiszen az én döntésem, hogy hiszek benne vagy sem. Attól függ, hogy "létezik-e" vagy sem.

Elméleteket persze állíthatok fel.

Ilyen megfontolásból a pokol maga a szenvedés. Nincs kifejezett alakja. Istentelenség és örök fájdalom, amit Isten megtagadása miatt nyersz.

Ha a pokolból nincs menekvés, akkor egy idő után - örökkévalóságban az idő nem értelmezhető - a lélek megsemmisül. Nem szenved tovább, hanem megszűnik. Mivel a szenvedés okán még választhatná Istent. Mert megtehetné. Ha megteheti, akkor valójában csak a Purgatóriumban van, ami megtisztítja a lelket, és onnan a mennybe juthat. De ha továbbra is tagadja Isten létét, akkor a lelke nem létezik tovább.

Szóval ez így elég meredek dolog. Az egész tulajdonképpen arról szól, hogy te mit is akarsz és ki is vagy. Az ateisták lelke a testükkel együtt - mivel tagadják a lélek és Isten létezését - a "pokolra" kerül, majd megszűnik. Ez olyan, hogy tagadd a sütit, és nem kapsz. Isten - amennyiben létezik - nem akarja őket elpusztítani, de a Szabad Akarat ellen nem ágál, mert ha megtenné, akkor magának mondana ellent, márpedig akkor nem lenne tévedhetetlen, és ha Isten nem tévedhetetlen, akkor a világ nem létezik. :D

Szóval bonyolult. :D

2010. júl. 4. 11:36
 25/38 anonim ***** válasza:
Sok haverral :)
2010. júl. 4. 12:23
 26/38 anonim ***** válasza:
ma 11.36, nagyon jó!
2010. júl. 4. 13:09
 27/38 Drone007 válasza:
Szerintem a pokol egy rettenetesen hideg hely, ahol tök meztelenül leültetnek egy baromi nagy plazmatévé elé, amin folyamatosan a romantika csatorna megy, de elaludni nem tudsz vagy becsukni nem tudod a szemed, és csak ananászos pizzát adnak enni, amit nem hányhatsz ki.
2010. júl. 4. 13:57
 28/38 anonim válasza:

Szerintem a Pokolban állandóan megy a party, ilyen Miami Beach hangulatban koktélozunk az ördöggel:D

a menny pedig inkább az a párizsi sétálóutca, kávézókkal meg bárokkal (az elegánsabb fajtákból..)

2010. júl. 4. 15:20
 29/38 anonim válasza:
74%

Pont ilyen:

Istennel beszélget egy ember: Uram, szeretném megtudni, hogy milyen a Mennyország és milyen a Pokol. Isten odavezeti két ajtóhoz. Kinyitja az egyiket és megengedi az embernek, hogy betekintsen A szoba közepén egy hatalmas kerek asztal volt és az asztal közepén egy nagy fazék, benne ízletes raguval. Az emberek, akik az asztal körül ültek csont soványak és halálsápadtak voltak. Az összes éhezett. Mindegyiknek egy hosszú nyelű kanál volt a kezében, odakötözve a kezéhez. Mindegyikük elérte a ragus tálat és vett egy kanállal. De mivel a kanál nyele hosszabb volt, mint a karjuk, nem tudták a kanalat a szájukhoz emelni. Az ember megborzongott nyomorúságukat, szenvedésüket látva. Isten ekkor azt mondta:

Amit most láttál az a Pokol volt. Majd mindketten a második ajtóhoz léptek. Isten kitárta azt és a látvány, ami a szent elé tárult, ugyanaz volt, mint az előző szobában. Ott volt egy nagy kerek asztal és egy fazék tele finom raguval. Az emberek az asztal körül ugyanúgy hosszú nyelű kanalat tartottak a kezükben. De ez alkalommal az emberek jól tápláltak, mosolygósak voltak és nevetve beszélgettek egymással. Az ember ekkor azt mondja Istennek: Én ezt nem értem! Ó, pedig ez egyszerű - válaszolja Isten - ez igazából csak 'képesség' kérdése. ők megtanulták egymást etetni, míg a falánk és önző emberek csak magukra gondolnak.

2010. júl. 4. 21:01
 30/38 anonim válasza:

egy kis viccel magyarázom:

Egy ember a pokolra jut és megdöbbenten veszi észre, hogy nem oda került, ahova Péter a kapuban mondta. Rengeteg félmeztelen nő, medence, koktélok és rengeteg ennivaló. Valóban ez lenne a pokol?-kérdezte magában. Mindent kipróbál, de kis idő múlva észre veszi, hogy van egy nagyon hosszú magas fakerítés nem is olyan messze tőle, de nem lát túl rajta. Látja, hogy a kerítés mellett áll egy ördög és figyel. Mivel úgy gondolja, hogy sok veszíteni valója nincs, hát odasiet és megkérdezi az ördögöt, hogy mi van a túloldalán a kerítésnek. Az ördög csak ennyit mond: -Van ott egy rés a kerítésen nézd meg magad. A férfi gyorsan odarohan és be is les, de megdöbbenve veszi tudomásul, hogy a kerítés túloldalán embereket főznek elevenen, és kínozzák őket. Vissza is megy az ördöghöz, hogy megkérdezze mi a fene folyik a kerítés másik oldalán. Az ördög csak annyit felel: -Ja azok ott keresztények! Ők így szeretik és akarják!

2010. júl. 5. 07:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!