Melyik az Istennek leginkább tetsző igaz vallási gyülekezet?
Régen Római katolikus vallást kaptam, aztán átmentem Hejovának, de most jön a városba Hit Gyülekezete is. Váltanom kellene? A hívők lebeszélnek róla, de ha az üdvözüléshez szükséges a váltás nem fogok tétovázni.
De az ótestamentumban nem találok erre való profetikus utalást.
Egyik sem :) Egyedül Krisztus tud üdvösséget adni és azt lehetetlen kiérdemelni. Vagy úgy gondolod, hogy az igazságos Isten az egyik embernek érdem nélkül adja, csak mert egy napot élt, míg a másiknak szenvedni kell érte? Jaj már, ezek a bugyuta mesék..
Én leginkább azokra vagyok dühös, akik azt merik állítani, hogy náluk van kizárólag üdvösség, mert mindenféle szokást betartananak.
Amúgy meg nem inkább Istent kéne kérdezd? Őt valahogy mindenki kihagyja a számításból és mennek inkább emberi bölcselkedés után. Nevetséges.
Abból a szempontból mindegy a konkrét közösség, hogy bárki üdvözülni fog, aki megtartja Jézus parancsolatait, mert akkor megismeri az igazságot, és az igazság megszabadítja. (Jn 8:31-32)
De tény, hogy aki látható emberekre figyel jobban, mint a Biblia láthatatlan Istenére, és sajnos erre az emberi természet hajlamos, azt a hamis vallási vezetők, önjelölt próféták, tanaikkal könnyen félrevezetik.
Ezért fontos, hogy mindent leellenőrizzen az ember a Bibliából, és ha valaki, legyen akár a legnagyobb vallási vezető, olyat tanít, ami ellentmond az Igének, akkor figyelmeztetni kell, és ha 1-2 figyelmeztetés után nem hallgat rád, akkor ne kövesd. Ha valamit parancsol, ami nem bűn, azt tedd meg, amíg a közösség tagja vagy, de ne kövesd az életmódját, mert a végén ugyanoda jutsz, ahova ő.
Jézus figyelmeztetett, hogy az ő tekintélyével emberek vissza fognak élni manipulatív módon, mintha ők menthetnének meg téged. ő mondta:
Sokan jönnek majd az én nevemben, és azt mondják: "az idő közel jött", de ti ne hallgassatok rájuk és ne kövessétek őket...
Érzékelem a problémát, hogy talán egy olyan településen laksz, ahol nem lesz a közeljövőben egy olyan gyülekezet, ahol elég segítséget kaphatsz. Lehet, hogy interneten keresztül bekapcsolódhatsz olyan keresztény közösség életébe, ahol jobb lehet neked. Lehet, hogy el kell költöznöd a jelenlegi lakóhelyedről, mint ahogy Ábrahámnak is mennie kellett a bizonytalanba egy ponton az életében.
Azt el tudom mondani, hogy az a közösség, amelynek a tagja vagyok, a facebookon követhető, és pl. vasárnap az istentisztelet is követhető online. Ha írsz privátot, megírom a címet.
üdv
Stefán
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!