Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit gondoltok erről?

Mit gondoltok erről?

Figyelt kérdés
Nagyon sértőnek tartom, hogy a férjem arra sem méltat, hogy felköszöntsön születésnapomon, amikor mások, akik nem rokonok illetve a vér szerinti rokonaim megteszik. Ugyanakkor az anyjat, apjat felköszönti. Anyósomék felköszöntöttek legutóbb, ezt megelőzőleg nem, amin szintén megrökönyödtem és hangot is adtam ennek, de nem nekik, viszont valószinűleg visszahallották, erre felköszöntöttek legutóbb. Egy ismerősöm azt mondta, a Jehova tanúi nem ünneplik a születésnapot, de nem jár a férjem a gyülekezetbe, de korábban, megismerkedésünk előtt Jehova Tanúja volt. Anyósomék nem Jehova tanúi. Egy szó mint száz: még ismerősök, barátok felköszöntenek, a férjem nem, ez szerintem sértő. Hallgat mint egy hü....e bunkó a szülinapomon és amikor a barátaim kérdezik, mit kaptam a férjemtől ajándékba, azt mondom semmit és még fel sem köszönt - ez nagyon sértő es mindenki le van döbbenve. Rólam nem is beszélve.

2018. nov. 24. 23:17
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
Egyszer lehet, hogy megüt, amiért felköszöntöd. Mert ez provokáció. Lenézed a hitét.
2018. nov. 24. 23:53
 12/28 anonim ***** válasza:
Jehova*
2018. nov. 24. 23:53
 13/28 anonim ***** válasza:
De ez amit te csinálsz lucifer ez okés? Szerencsétlent miért paráztatod?
2018. nov. 24. 23:55
 14/28 A kérdező kommentje:
Nincs gyerekünk, neki van az előző házasságából egy fia. Nemérdekli a szex. Mindketten keresünk pénzt.Egyébként végülis minden mindegy már, eldöntöttem, hogy elválok tőle. Sokat piál is, nem tudom, a vallása ehhez hogy viszonyul??????!!!!!
2018. nov. 24. 23:55
 15/28 anonim ***** válasza:

Ne haragudj kedves kérdező, ha úgy érzed, hogy bántó 1-2 hozzászólásom. Csak talágatok.

Szabad megkérdezni, hogy hány éves vagy?

És mit szeretsz a férjedben?

2018. nov. 24. 23:59
 16/28 anonim ***** válasza:

Jaj és azt tudja, hogy mikor születtél?

Ő mit mondott, amikor vele beszéltél erről?

2018. nov. 25. 00:02
 17/28 anonim ***** válasza:

Gaebrolnak:

"olyan szekta ami családokat tesz tönkre"

Már ne haragudj, de miért állítasz másoktól felnagyított problémát.

Nekem is van családom, és egyikük sem Jehova Tanúja.

Ennek ellenére tiszteljük egymást, és gyakran összejárunk, látogatjuk a családjainkat. S ajándékozunk is, jó lehet nem arra a napra, vagy azért, mert valakinek a világ szerint valamilyen napja van.

Mivel másik országban élnek a rokonok, vagy Mi utazunk oda, vagy Ők jönnek ide. Szívesen fogadjuk egymást, és boldog békés kapcsolatunk van.

Biztos vagyok benne, hogy ha valakinek megromlott a kapcsolata a családjával, ott kitudja milyen problémák vannak, mert azért összeveszni, mert nem tartunk ilyen olyan napot, az akkora aljasság, és butaság.

Ezért kérek mindenkit, hogy aki ezt olvassa, vegyék figyelembe, hogy ez egyedi, egy két eset, s nem tudjuk mi történik abban a családban, amiért ilyen állításokat tesznek. A Tanúk békésen boldogan elvannak azokkal a családtagjaival, akik nem Tanúk.

Tisztelettel.

2018. nov. 25. 08:14
 18/28 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező.

Olvastam az írásodat és a kommenteket.

Én Jehova Tanúja vagyok és a Férjem is az. Azt írod, hogy volt Jehova Tanúja, vagy is már NEM AZ.

Hiszen ha mindenkit köszönt csak Téged nem, akkor ott valami baj van az elméjével.

Egy Tanú nem viselkedhet így ahogy a Te Férjedről nyilatkozol. Sőt a Biblia alapján az a Tanács mind a Férjeknek mind a feleségeknek, hogy ha a házastársa nem Tanú, akkor is mélységes tisztelettel kell viselkedniük a házastársukkal.

(1Korintusz 7:12, 13) . . .ha valamelyik testvérnek nem hívő felesége van, de ez hajlandó vele lakni, ne hagyja el őt; 13 és az az asszony, akinek nem hívő férje van, de ez hajlandó vele lakni, ne hagyja el a férjét.

Ez a vers pedig a Férjeknek is szól:

(1Péter 3:1, 2) 3 Hasonló módon, ti feleségek, rendeljétek alá magatokat a férjeteknek, hogy ha vannak olyanok, akik nem engedelmeskednek a szónak, ők a feleségük viselkedése által szó nélkül is megnyeressenek, 2 miután szemtanúi voltak mélységes megbecsüléssel párosult tiszta viselkedéseteknek.

A Férjed nem Tanú, és hogy miért viselkedik így , azt tőle kellene megkérdezni, mert sajnos így azok a Testvérek akik békés kapcsolatban élnek a világi rokonokkal, vád alá esnek. Mint ahogy a fent írt kommentemben is említettem.

Ezért, és ez miatt több mint 8. millió Testvér, ill. Tanú alaptalanul van megvádolva, egy-két olyan ok miatt, amiket a többség nem úgy éli az életét, ahogy állítják.

Tisztelettel: Egy Tanú feleség.

2018. nov. 25. 08:26
 19/28 anonim ***** válasza:

08:14. 22%

Már elnézést de igaza van. Tényleg agymosó szektárol van szó és a tagjainak kötelező utálni az un. Világiakat. Tehát nem normális a gondolkodásuk. Valami felsőbbrendűnek hiszik magukat . Nem azok.

2018. nov. 25. 10:36
 20/28 anonim ***** válasza:

Előttem szóló.

Ez nem igaz, mint ahogy írtam is, hogy a nem Tanú rokonaimmal békében és szeretetben élünk egymással, és látogatjuk egymást, mint ahogy minden rendes családban illik

Nem tudhatjuk, mik történtek, mert csak a saját verzióját írja le, a Tanú pedig akiről szól, nem is tud róla, és megsem hallgatták de az egy szavára máris ítéletet mondanak.

A perben két fél van, és mindegyiket meg kell halgatni.

Honna tudod TE, hogy Nem csinált valami olyat a nem Tanú, amiért valóban ésszerű a kapcsolatot felfüggeszteni.

2018. nov. 25. 11:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!