Bátyám miért nem akar bérmálkozó lenni? L
17 éves fiú, anyu és a nagyi azt akarja hogy egyszerre legyünk bérmálkozók. A bátyám azonnal kijelentette, hogy azt el is felejthetik de gyorsa, ő nem akar ilyen vallásos sz*rságokat, hagyják őt békén. A szüleink 4 éve váltak el, apu az nem vallásos.
Akkor a nagyi elkezdte neki, hogy de Jézussal jobb az élet, az egyház jó, pénzt gyűjt a szegényeknek...
A bátyám meg erre vissza hogy: persze, pénzt gyűjt meg jó meg minden... Tőletek minden misén szedik a pénzt, aztán az nem a szegényeknek megy ám, megy Rómába, ott meg milliárdos aranydolgok vannak, templomok.. ott tele vannak pénzel, a ti pénzetekkel. Akkor ők ott miért nem segítenek a szegényeken?
Akkor a nagyi kezdte, hogy de a család vallásos, és a tesóm ne lázadozzon, bérmálkoznia kell és kész.
Erre ő megint vissza, hogy ha már itt tartunk, akkor milyen család? Ez az elbszott "család"? Aztán kezdte a nagyinak mondani, hogy amúgy is miatta meg a vallásos dolgai miatt váltak el (ami igaz is), nem egy barátja van neki, akik abszolút nem vallásosak, és mégis rendes családjuk van.
Talán már én is kezdek olyan lenni mint a bátyám.
Azt mondta ti hisztek amiben akartok, én meg logikusan gondolkozom, hagyjuk egymást békén az ilyen hülyeségekkel.
Szerintetek kinek lehet igaza? A bátyám nélkül én nem akarok bérmálkozó lenni, ti mit tennétek a helyemben?
Nem az a kérdés, hogy kinek van igaza, mivel a saját maga szempontjából mindig mindenkinek igaza van.
Sajnos a kereszténység odáig jutott a "fejlődésben", hogy a hit és az értelem ellentétes dolgok lennének. Mintha az értelmünket nem kellene használnunk a hittel kapcsolatban.
Pedig Jézus egyértelműen azt tanította, hogy "nektek adatott tudni, az Isten Országának titkait".
A bátyád használja az eszét, ezért amit lát és ért, azt nem tudja össze egyeztetni azzal amit hit-ről tanítottak neki. De ettől függetlenül tévedésben van, mert a téves hit, még mindig jobb, mint nem hit, mivel a tévedések javíthatóak.
Hol lehet a probléma? Hallgasd meg az alábbit, és talán tudsz segíteni ebben a bátyádnak.
https://www.youtube.com/watch?v=U0W36F0GpzA
Én sem akarok lenni, de nekem muszáj,nincs választásom.
Bátyám azt mondta nála fenyegetéssel nem érnek el semmit, hiába mondják neki hogy pokolra jut. Azt mondta oké, itt élvezi az életet ameddig lehet, aztán szivesen megrohad a pokolban ha létezik egyáltalán...
Senkinek sincs igaza, ateista vagyok, de bátyád nagyon gyerekes és csak az indulatok vezérlik, nem az általa vallott logikai gondolkodás. Persze megértem, kiqrt xar vallásos családban felnőni, és még rengeteg ideje van átgondolni, hogy mit is vall magáénak, 17 évesen én sem voltam sokkal előrébb racionalizmust illetően, most pedig 2 évvel később már kinevetem az akkori énem, valószínűleg vele is ez lesz. Meg remélem velem is még sokszor, mert a mostani énemen is sok kinevetnivaló van, csak addig valóság és nem vicc amíg nem fejlődök tovább.
A helyedben nem bérmálkoznék, hanem együtt filóznék a bátyáddal a vallásról. :)
Mondtam neki, hogy a családi béke érdekében csináljuk meg mindketten amit akarnak, de ő szrik rá magasról.
Ő jóban van apánkkal (én nem), messzebbre jár középiskolába, először kollégiumban volt, aztán 5-en elmentek privátra. Mindenkinek van egy része a közös költségben (bérlet, villany, gáz...), ezt apánk fizeti neki. Van, hogy hétvégére sem jön haza, ottmaradnak mind az 5-en, végigbulizzák az egész hétvégét. Persze anyu ez végett is ki van rá bukva, mert "mi az hogy hétvégére nem jön haza a családjához".
Üdv!
Mindenkinek van választása.
A bérmálkozás a gyerekkori kersztelés kiegészítése. A lényege, hogy az ember tudatosan vállalja és megvallja mi a hite.
Ha ezeket nem éli a bátyád, vagy te nem veszed komolyan az ide kapcsolódó dolgokat tualjdonképpen óriásit hazudtok a papok és Isten színe előtt. Szerintem ez rosszabb mint ha nem mennétek brémálkozni. Ne kényszerítsen titeket senki a hazugság ilyen bűnére!
Láttad a Legyetek jók ha tudtok című filmet?
Azt mondom, amit Ignác atya mondott, mikor elengedte a gyerekeket a zárdából: "Ha a madárkák repülni akarnak, hadd repüljenek!"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!