Melegség vs Isten (? )
Szóval, a kérdésemmel nem vitát szeretnék gerjeszteni, csak érdekelne a véleményetek.
Mindent Isten teremtett, a fákat, a Földet, a madarakat. Az embereket is, minden egyes részletet alaposan kidolgozott. Ebbe a részletbe melegség is beletartozik, mert azt nem a környezet és nem az emberek befolyásolják. Az sem mondható, hogy a Sátán műve, mert ez nem betegség.
Szóval, Isten ilyennek teremtett és egy olyan dolog miatt utál/kerülök pokolba, amiről nem tehetek? Nem öltem senkit, nem bántottam embert, csak éppenséggel a saját nememhez vonzódom és ezért már rossz és bűnös ember vagyok?
Nem értem ezt a dolgot.
18/F
Isten a homoszexualitásnál sokkal rosszabb dolgokat is teremtett: gyilkosságot, háborút, környezetszennyezést, természetpusztítást, kínzást, politikusokat, betegségeket, bánatot, haragot. Hogy mi célja volt ezekkel, azt csak ő tudja. Néha én sem tudom megmagyarázni, hogy miért nem bünteti meg azokat, akik élőlények ezreinek veszik el az életét (favágók, halászok, vadászok), a globális felmelegedést okozzák, vagy emberek millióit teszik tönkre (politikusok). De bízom benne hogy ő tudja erre a választ, és megállítja majd a folyamatokat mielőtt azok visszafordíthatatlanok lesznek.
A homoszexualitás nem bűn. AZ emberek értelmesebbik fele elfogadja, és addig nincs is vele semmi baj, míg abnormális módon nem propagálják. Mindenki azt szeret akit akar, ahhoz vonzódik akihez akar.
Igen idilli világ lenne ez, ha a homoszexualitás lenne a legnagyobb baj vagy a legártalmasabb dolog. Inkább ezer meleg mint 10 politikus vagy favágó.
Vallási megközelítésből vagy erre a témára kiváncsi?
Ha igen akkor nem, Isten nem teremtett melegeket. Ez bizony egy génhiba, illetve környezeti befolyás. Rengeteg meleg van, aki azért lett az, mert otthon bántalmazták, kiskorában szexuálisan zaklatták és elferdült a személyisége. Plusz a divatbzik is léteznek. Isten szabad akaratot adott, nem ő teremtette. Ha pedig így születtél, azzal Isten azt akarja elérni, hogy ezáltal legyőzd a saját vágyaidat. Minden katolikus az üdvösségre vágyik, a földi lét az előszobája ennek. Egy meleg is lehet katolikus, nem kell megtagadnia magát, csak nem szabad szexuális életet élnie. Van ilyen, vannak világban élő szüzek is.
Egy vallásos ember így gondolkodik.
Ha nem vagy az, akkor miért fontos a fenti kérdés? Szimplán lépj tovább, nem kell foglalkozni olyasmivel amiben nem hiszel/nem érint.
"Mindent Isten teremtett, a fákat, a Földet, a madarakat. Az embereket is, minden egyes részletet alaposan kidolgozott. Ebbe a részletbe melegség is beletartozik, mert azt nem a környezet és nem az emberek befolyásolják. Az sem mondható, hogy a Sátán műve, mert ez nem betegség."
Eleve kijelented és elfogadottnak tartod ezeket, pedig ez így tévedés.
Amúgy tegnap csak kétszer kérdezték meg...
"Szóval, Isten ilyennek teremtett és egy olyan dolog miatt utál/kerülök pokolba, amiről nem tehetek?"
Valamennyire csak tehetsz, hisz az előbb már kamuval próbáltál mosakodni.
De hogy megtudd az igazságot, csak fordítsd le a mai világ "nyelvére":
Róma
1,18 Mert nyilván van az Istennek haragja mennyből, az embereknek minden hitetlensége és hamissága ellen, kik [Zsolt. 5,5.6.] az igazságot hamissággal [vers 21.23.25.] feltartóztatják.
1,19 Mert a mi az Isten felől tudható nyilván van ő bennök; mert az Isten megjelentette nékik: [Csel. 14,17.]
1,20 Mert a mi Istenben láthatatlan, tudniillik az ő örökké való hatalma és istensége, a világ teremtésétől fogva az ő alkotásaiból megértetvén megláttatik; úgy, hogy ők menthetetlenek.
1,21 Mert bár az Istent megismerték, mindazáltal nem mint Istent dicsőítették őt, sem néki hálákat nem adtak; hanem az ő okoskodásaikban hiábavalókká lettek, és az ő balgatag szívök megsötétedett. [Eféz. 4,18.]
1,22 Magokat bölcseknek vallván, balgatagokká lettek; [1 Kor. 1,20.]
1,23 És az örökkévaló Istennek dicsőségét felcserélték a mulandó embereknek és madaraknak és négylábú állatoknak és csúszó-mászó állatoknak képmásával. [5 Móz. 4,15-19.]
1,24 Annakokáért adta is őket az Isten szívök kivánságaiban tisztátalanságra, hogy egymás testét megszeplősítsék; [Csel. 14,16.]
1,25 Mint a kik az Isten igazságát hazugsággá változtatták, és a teremtett dolgokat tisztelték és szolgálták a teremtő helyett, a ki mind örökké áldott. Ámen. [rész 9,5.]
1,26 Annakokáért adta őket az Isten tisztátalan indulatokra; mert az ő asszonynépeik is elváltoztatták a természet folyását természetellenesre:
1,27 Hasonlóképen a férfiak is elhagyván az asszonynéppel való természetes élést, egymásra gerjedtek bujaságukban, [3 Móz. 18,22.23. 1 Kor. 6,9.] férfiak férfiakkal fertelmeskedvén, és az ő tévelygésöknek méltó jutalmát elvevén önmagokban.
1,28 És a miképen nem méltatták az Istent arra, hogy ismeretökben megtartsák, azonképen oda adták őket az Isten méltatlan gondolkozásra, hogy illetlen dolgokat cselekedjenek;
1,29 A kik teljesek minden hamissággal, paráznasággal, gonoszsággal, kapzsisággal, rosszasággal; rakvák, írigységgel, gyilkossággal, versengéssel, álnoksággal, rossz erkölcscsel;
1,30 Súsárlók, rágalmazók, istengyűlölők, dölyfösek, kevélyek, dicsekedők, rosszban mesterkedők, szüleiknek engedetlenek,
1,31 Balgatagok, összeférhetetlenek, szeretet nélkül valók, engesztelhetetlenek, irgalmatlanok.
"Nem öltem senkit, nem bántottam embert, csak éppenséggel a saját nememhez vonzódom és ezért már rossz és bűnös ember vagyok?"
Soha nem is hazudtál, ugye? Ha tudnád az mennyire káros...
Soha nem bántottál embert? Persze ...
" csak éppenséggel a saját nememhez vonzódom és ezért már rossz és bűnös ember vagyok?"
Mindenki az, ha homár, ha nem. Kivéve, ha újjászületsz Jézusban. A lehetőséged megvan a megtérésre, te felelsz magadért. Innentől a kezedben a sorsod. Vagy hazugságokkal kondicionálod magad vagy megtérsz. És innentől felesleges az önsajnálkozás, a nagy "mártírhalál", mivel láthatod, hogy te felelsz magadért
A "komfortzóna", amiben vagy a halálhoz vezet...
"Rengeteg meleg van, aki azért lett az, mert otthon bántalmazták, kiskorában szexuálisan zaklatták és elferdült a személyisége. Plusz a divatbzik is léteznek."
Ebben van igazság, és szerintem is sok félreértés forrása, hogy manapság "divat" úgy beállítani a dolgot, mintha a homoszexualitás csak és kizárólag veleszületett adottság lenne. Azt persze nem tagadom, hogy van akinél az. Azt viszont nem tudom elképzelni, hogy ez valamiféle próbatétel lenne. Abszurd gondolat, hogy Isten valakit ilyen kemény próba elé állít, miközben mások csekély erőfeszítéssel élhetnek jó, erkölcsös, "Istennek tetsző" életet.
14, abszurd gondolat? Emlékszel Ábrahámra és Izsákra? :D
Miből gondolod, hogy másoknak nincs semmiféle nehézség az életében? Ezt kizárólag az adott ember és Isten tudja. Pontosan azért ad az ember életébe nehézséget, mert tudja, hogy az ember képes ezen felülkerekedni, ha igazán hisz.
Az meg nem működik, hogy Isten mindent ad, mi meg meg sem erőltetjük magunkat.
Ahhoz, hogy tudja bárki művelni a nyomorult bűnét, amiben él és azt hiszi nek is tud élni nélküle, a legnagyobb hülyeséget is képes mondani, bármekkora marhaság is. Úgy látszik a bűn elveszi az ember eszét is.
Amúgy kérdező azt, hogy valaki a saját nemére gerjed nem Isten műve, ahogy a gyűlölet sem, vagy a háború, vagy a hazug pap, meg az összes többi baromság, ami itt fel lett ész nélkül sorolva. Gondolkodni nem bűn. A segg sosem lesz arra teremtve, hogy valaki oda dugjon be bármit, bármennyire is fáj ez a sok hominak. A tudományt ilyenkor miért felejti el a sok szexközpontú ember? Hisz már tudjuk, hogy ez a fajta szex nem velünk született. Nincs b..i gén. Próbáld megemészteni. Ez egy döntés. Ahogy az is (olvasgass a szex rovatban), hogy valaki a kutyákra gerjed. Ocsmány.
"Miből gondolod, hogy másoknak nincs semmiféle nehézség az életében? Ezt kizárólag az adott ember és Isten tudja."
Valóban, teljes mértékben nem láthatunk bele az emberek életébe, lelkébe. De azért a körülöttünk lévő világ megfigyeléséből elég nagy valószínűséggel következtethetünk arra, hogy egyes embereknek sokkal nagyobb nehezségekkel kell megküzdeniük, mint másoknak. És nem mindig azoknak, akik képesek is ezekkel megküzdeni.
"Pontosan azért ad az ember életébe nehézséget, mert tudja, hogy az ember képes ezen felülkerekedni, ha igazán hisz."
De van, aki nem képes felülkerekedni, számukra a nehézségek a pusztulást okozzák, mindenféle értelemben.
"Ez egy döntés."
Dehogyis döntés. Számos tényező összjátéka, amiben az akaratlagos döntés játszik a legkisebb szerepet.
A katolikus egyházban ezt azzal magyarázzák, hogy te a tisztaságra lettél kiválasztva, de az ördög megkísért, ne hallgass rá. Téged magadat nem ítélnek el, ha nem vagy gyakorló homoszexuális.
Hogy Isten miért engedi meg az ördögöknek, hogy úgy kísértsék meg az embert, hogy az elessen, újra és újra elbukjon, arra nincs válasz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!