Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Melegség vs Isten (? )

Melegség vs Isten (? )

Figyelt kérdés

Szóval, a kérdésemmel nem vitát szeretnék gerjeszteni, csak érdekelne a véleményetek.

Mindent Isten teremtett, a fákat, a Földet, a madarakat. Az embereket is, minden egyes részletet alaposan kidolgozott. Ebbe a részletbe melegség is beletartozik, mert azt nem a környezet és nem az emberek befolyásolják. Az sem mondható, hogy a Sátán műve, mert ez nem betegség.

Szóval, Isten ilyennek teremtett és egy olyan dolog miatt utál/kerülök pokolba, amiről nem tehetek? Nem öltem senkit, nem bántottam embert, csak éppenséggel a saját nememhez vonzódom és ezért már rossz és bűnös ember vagyok?

Nem értem ezt a dolgot.

18/F

2018. nov. 20. 22:13
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
8%
Probálj hetero lenni ,gerjedj már a csajokra kérlek
2018. nov. 20. 22:17
 2/32 anonim ***** válasza:
87%

"Ebbe a részletbe melegség is beletartozik, mert azt nem a környezet és nem az emberek befolyásolják. Az sem mondható, hogy a Sátán műve, mert ez nem betegség."-

A valláskárosultak erről egész más véleményen vannak. :D

2018. nov. 20. 22:17
 3/32 anonim ***** válasza:
0%
Ezt tutti lehet szabályozni direkt akarsz meleg lenni
2018. nov. 20. 22:21
 4/32 anonim ***** válasza:
70%

17 Szólj Áronnak, mondván: Ha lesz valaki a te magod közül, az õ nemzetségökben, akiben fogyatkozás leend, ne áldozza áldozatul az õ Istenének kenyerét.

^18 Mert senki sem áldozhat, a kiben fogyatkozás van: vagy vak, vagy sánta vagy csonka orrú, vagy hosszú tagú.

^19 Sem az, a ki törött lábú vagy törött kezû,

^20 Vagy púpos, vagy törpe, vagy szemfájós, vagy viszketeges, vagy sömörgös, vagy a ki megszakadott.

^21 Senki, a kiben fogyatkozás van, elõ ne álljon Áronnak, a papnak fiai közül, hogy tûzáldozatot vigyen fel az Úrnak; fogyatkozás van õ benne, ne álljon elõ, hogy megáldozza az õ Istenének kenyerét.

^22 Az õ Istenének kenyerébõl, a legszentségesebbikbõl és a szentségesbõl ehetik.

^23 Csak a függönyhöz be ne menjen, és az oltárhoz ne közelítsen, mert fogyatkozás van õ benne, hogy meg ne fertõztesse az én szenthelyemet. Én vagyok az Úr, az õ megszentelõjök.

^24 És elmondá Mózes Áronnak, és az õ fiainak, és Izráelnek minden fiainak.

Látod, nem csak téged ítél el Isten valami olyasmi miatt, amit ő tett veled.

Ha a Bibliában akarsz értelmet keresni, akkor szerintem inkább keress vlami jobb elfoglaltságot. Elvileg ugye Isten teremtett mindent és mindenkit csupa szeretettel, és ő mindannyiunk "Atyja" aki elfogad minket, de amint valami nem stimmel veled a szótára szerint, el is takarodhatsz a szeme elől, különben mész a pokolra.

De ezt ne vedd nagyon a szívedre, hiszen amikor istent kitalálták a közel-keleti homofób félbarbár hímsoviniszták, akkor még természetes volt az emberiség felének lenézése, így az istenük is ezt tükrözi. Ma már nem természetes.

2018. nov. 20. 23:04
 5/32 he84 ***** válasza:
67%
Egyszerűen így alkották meg a vallások többségét kérdező, hogy sajnos elítélik. Nem kell mindent elhinni a vallásokon belül, a melegség valóban nem betegség és nem is döntés kérdése. Aki meleg, vagy biszexuális, vagy leszbi, az az is marad, nem kell ezt szégyellni, de világgá kiáltani se, mert vannak akik elítélik és mert normális ember nem feltűnösködik a szexuális beállítottságával, még a heterók se. Ne hallgass azokra, akik úgy vélik, hogy legyen valaki heteró, meg hasonlók. Ez nem így megy, ez attól függ, ki kikre és milyen neműre gerjed. Ez olyan mintha valakinek lenne egy jó barátja, de nem gerjed rá, akkor se fog, ha mások úgy akarják nagyon, vagy ha a másik fél is úgy akarja.
2018. nov. 20. 23:07
 6/32 anonim ***** válasza:
17%
Talán ez egy büntetés részéről? Ugye azonos nemmel nem tudsz szaporodni, és ha ez nagyon elterjed (bár ez nagyon valószínűtlen) akkor jelentősen megcsappan az emberi faj. Lehet megunta az emberek rossz tetteit, hisz elég szar a mai felfogás.
2018. nov. 20. 23:08
 7/32 anonim ***** válasza:
20%

"Mindent"

Azt hiszitek, még mindig minden a tiétek? Gyarmatosító europid banda! Azt hiszitek, ilyen eldugott nyelven nyugodtan bármit össze lehet hordani, úgyis következmények nélkül marad. A 4,5 milliárd ázsiait is a ti istenetek teremtette, mi? India szent folyóját? A mongolok kék egét? A japánok szent hegyét? Az eszkimók csillagát? Persze... Próbálnátok ezt velük megbeszélni! Ezt a magyar nyelvet is loptátok magatoknak, nem a ti istenetek találta ki. Aztán ne csodálkozzatok, ha ebbe más isten is beleolvas.

Kicsi fiú, ne marcangold magad, ha az ábrahámi mennyekbe nem kellenél, majd máshol befogadnak.

2018. nov. 20. 23:20
 8/32 anonim válasza:
71%

Szerinted van Isten?

Ha lenne akkor a papok nem mernének hozzányúlni a fiatal fiúkhoz.

Egyébként erről szól mindenféle hit, hogy megkérdőjelezed magát a vallást és tanait, de aztán mégis hiszel benne. Ez nem a realitás, ezért hívják hitnek :) Egyébként pedig nagyon megbocsájtóak... csinálhatsz bármit, csak mondj el pár miatyánkot és nem lesz semmi gond :)

2018. nov. 20. 23:26
 9/32 anonim ***** válasza:
91%

A vallás folyamatosan változik, reformokon megy keresztűl. A pápa pont nemrég jelentette be hogy többé nem baj istennek a homoszexualitás.

Hogy Isten aki mindent teremtett, mindenható és mindent tudó miért is gondolta meg magát hirtelen az jó kérdés mondjuk. Persze a politikai környezetnek is be lehet magyarázni, de szerintem a technológiai fejlettség engedhette meg ezt a gondolkozás változást. Itt konkrétan a gumi feltalálására gondolok.

Én speciel megpróbálom a bibliát és a benne lévő sztorikat sokkal inkább egyfajta bölcsesség gyüjteménynek felfogni, amit nem feltétlen elhinni, hanem a mögöttes tartalmakat megérteni szükséges. Pont ahogy a filmeket se elhiszed, mégis hozzád tehetnek valamennyit. Átélhetsz felnagyított szituációkat amiket tudat alatt a saját életedben is rá tudsz vetíteni a dolgokra és segít hogy jobb döntést hozz.

A bibliát is így írhatták. Volt az akkori bölcs írónak egy élettapasztalata amit nem tudott megfogalmazni szemtől szembe, így írt köré egy történetet aminek a lényege az ő életében megtanult általános bölcsesség. Aztán persze fel lehet használni ezt is a buta emberek irányítására... és használták is rengeteget. De én már ott tartok hogy az hogy van-e isten az teljesen lényegtelen kérdés.

2018. nov. 20. 23:32
 10/32 anonim ***** válasza:
75%

Utsó vagyok. Visszaolvastam a kommentem és úgy hangzok mint valami degeneràlt vallásos. Pedig csak annyit akartam írmi hogy egy több ezer éve íródott könyv nem minden részlete lesz ma is releváns.

Szelektálni kell. Akkoriban nem volt gumi ÷s rosszabb volt a higiénia. Veszélyesebb volt az egésszel kisérletezni. Nem véletlen "tíltotta isten". Most már technológiailag ott vagyunk hogy nem probléma megfelelő feltételek mellett, most már nem tíltja isten érdekes módon.

2018. nov. 20. 23:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!