Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ki hogyan lett vallásos?

Ki hogyan lett vallásos?

Figyelt kérdés
Hogyan vált ez ennyire meghatározóvá életében?

2018. nov. 17. 19:56
 1/10 anonim ***** válasza:
88%

hát nagyon röviden leírva két dolog miatt. Elköltöztem otthonról, egy szerelmi csalódás után, és olyan életet éltem, amit nem sokáig lehet csinálni, mert belerokkan az ember idővel. rengeteg alkohol, éjszakai élet, stb mindenben rossz voltam. Ezenkívül magányos, és depressziós, semmi és senki nemvolt nekem fontos. Legfőképpen nem Isten.

Itt lépett be az életembe egy lány, aki megértette velem, hogy változnom kell, mert szépen lassan elpusztítom magam. Változást akartam, és jobban érezni magam, és itt jött képbe a hit, mert a lány vallásos volt.

Isten segítségével, a hit erejével próbáltam, és próbálok változni, és érzem magamon, és az életemben látszik, hogy Isten milyen gyönyörűen segít és terel a jó felé.

Szóval nagyjából ezért lettem vallásos, főleg ilyen érzelmi dolgok miatt, de azért ez nem ilyen egyszerű volt, évekig tartó folyamat, amig realizáltam, hogy Isten miért is olyan fontos az ember életében.

2018. nov. 17. 20:24
 2/10 anonim válasza:
100%

Én bele születtem! Mármint a szüleim, nagyszülők is ebben a vallásban éltek/élnek!

Ettől független nem volt kötelező ez az életforma! Szabad akaratunk van dönteni! Én így vagyok megnyugodva! Nem tudnám elképzelni nélküle az életem!

2018. nov. 17. 21:11
 3/10 anonim ***** válasza:
29%
Amit leírtál 1-es mégis mi köze van egy parafizikális létformának? Egy ember volt az aki kirángatott a ganéból, ne viccelj már.
2018. nov. 17. 22:56
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Én gyerekkoromban egy csomó ellentétes infót kaptam Istenről, a vallás külön nem volt téma, nem jártunk templomba meg semmi ilyesmi. A csaladom egy része élkommunista volt szal... közben meg buta babonákkal és rémtörténetekkel szórakoztattak, a másik része meg mesélt Jézusról és a vilagvégével rémisztgetett, mit ne mondjak, csodálatos gyerekkorom volt. :D Ettől függetlenül kíváncsi voltam, azt mondták Isten mindent lát, mindent tud, azt is tudja mit fogok tenni, ezen emlékszem rengeteget gondolkoztam hogy tudnám kijátszani Istent, azaz jól meglepni, hogy mégsem azt teszem amit tud hogy tenni fogok. Azt mondták nyugodtan beszélhetek hozzá mert meghallgat és érdekelt így van-e. Volt hogy kérdéseket tettem fel, és álmomban jött rá érthető válasz. Na nem úgy mint ahogy a Bibliában írják, tényleg csak álom volt, de az agy egy nagyon-nagyon bonyolult működésű dolog, oldottam már meg félálomban matekegyenletet is ami ébren nem ment. Szóval kialakult valamiféle kezdetleges Istenkapcsolatom. Aztán mikor jártam hittanra helyére került néhány zavaros rész, az hasznos volt. De pl. ami ennél is többet jelentett, hogy a hittanórákon nyugalom volt. Nem is tudom megmagyarázni milyen féle, csak hogy ott nem aggódtam semmin. Nem lettem vallásos, mert nem bírom a közösségek túlzott közelségét. Nekem sok. És túl sok mindennel nem értek egyet, az is baj. Ettől még meghatározó maradt az életemben.
2018. nov. 17. 22:56
 5/10 anonim ***** válasza:

Egy sötét teremben voltam. Aztán hirtelen fény áramlott be és azt mondták, hogy holnaptól keresztény vagyok. Röviden így történt. Vagy sem?

Egyébként engem ebbe neveltek. Komolyan is vettem. Viszont sosem voltam fanatikus. Annyiban merült ki, hogy templomba jártam.

2018. nov. 18. 09:40
 6/10 anonim ***** válasza:

En is rossz tarsasagba keveredtem,majd imadkoztam Istenhez,hogy szabaditson meg toluk,hogy jo utra terjek.

Megtette!par nap leforgasa alatt eltuntek az eletembol es azota Istennek elek,probalok nagyon jo ember lenni.

2018. nov. 19. 20:16
 7/10 anonim ***** válasza:
Én külön választom a hívőt és a vallásost, mert a kettő nem ugyan azt jelenti. Én nem vagyok vallásos, viszont hívő vagyok. Hiszek Istenben, hiszek Jézus Krisztusban és ebben a meggyőződéses hitben élem az életem, már idestova 27 éve.
2018. nov. 22. 21:07
 8/10 anonim ***** válasza:
Én kereszténynek lettem nevelve, több mint tíz évig hittanra jártam, konfirmáltam is, úgyhogy alaposan megismertem a Bibliát. Lehet ennek is köszönhető, hogy tizenegynéhány évesen otthagytam a kereszténységet. Pár évet egyház nélkül töltöttem, majd megismerkedtem a sátánizmussal, elolvastam a Sátánista Bibliát, és annak kiegészítő könyveit, megfigyelem, hogyan viselkednek a sátánisták az interneten, interjúkon keresztül, és mivel nagyon szimpatikusnak találtam a dolgot, nemrég "megtértem" a Sátán egyházához.
2018. nov. 24. 12:32
 9/10 anonim ***** válasza:

Sátán egyháza??? 😮

Már ilyen is van?

Akkor most egy igazi rossszfiúval van dolgunk?

2018. nov. 24. 14:48
 10/10 anonim ***** válasza:
*Rossz kislánnyal :P
2018. nov. 26. 10:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!