Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan szerethetném az Istent?

Hogyan szerethetném az Istent?

Figyelt kérdés
Szeretném szeretni, de valahogy nincs meg bennem ez az érzés. Sok rossz dolog történt velem, mégsem fordulok el tőle, de valahogy nem megy az, hogy úgy érezzék. Hogyan tudnám elérni, hogy érezzem, hogy szeretem és fontos nekem, mint például a családom? Tudom, hogy őt a családomtól is jobban kell szeretnem. Elméletben minden megvan, csak az érzés hiányzik.
2018. nov. 12. 21:00
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
18%
Hatalmas fantázia kell ahhoz, hogy egy nem létező valamit szeressen az ember.
2018. nov. 12. 21:08
 2/13 anonim ***** válasza:
31%
Nem kell szeretned. Én is csak megtűröm, mert közös a célunk.
2018. nov. 12. 21:32
 3/13 anonim ***** válasza:
55%
A családodat szereted? Akkor minden rendben van.
2018. nov. 12. 22:09
 4/13 anonim ***** válasza:
61%

bennünk él Isten, a világ világossága. Ha egy emberre ránézel - benne megláthatod, szeretheted, ott van Ő, álruhában. Velünk él, szenved örül, szeret, ha bántja egyik ember a másikat Őt bántják.

"Isten rajtad: végtelen könny; Isten benned: végtelen mosoly." Weöres Sándor

2018. nov. 12. 22:40
 5/13 anonim ***** válasza:
50%
#2 A sok hitetlen hogy felpontozta a válaszod.
2018. nov. 12. 23:30
 6/13 Theophilus ***** válasza:
91%

Ján. 13,34

Új parancsolatot adok néktek, hogy egymást szeressétek; amint én szerettelek titeket, úgy szeressétek ti is egymást.

1 Ján. 4,8

A ki nem szeret, nem ismerte meg az Istent; mert az Isten szeretet.

1 Ján. 4,12

Az Istent soha senki nem látta: Ha szeretjük egymást, az Isten bennünk marad, és az ő szeretete teljessé lett bennünk.

1 Ján. 4,16

És mi megismertük és elhittük az Istennek irántunk való szeretetét. Az Isten szeretet; és aki a szeretetben marad, az Istenben marad, és az Isten is ő benne.

1 Ján. 4,20

Ha azt mondja valaki, hogy: Szeretem az Istent, és gyűlöli a maga atyjafiát, hazug az: mert aki nem szereti a maga atyjafiát, akit lát, hogyan szeretheti az Istent, akit nem lát?

2018. nov. 13. 00:30
 7/13 anonim ***** válasza:
83%

Kedves Kérdező! Ha szeretnéd megszeretni, ismerd meg, hogy Ő szerethető Isten! A Zsoltárok könyvét ajánlom olvasásra, lényének megismeréséhez.

Hogy milyen Isten, azt Jézus mutatta be, ha szimpatikus Jézus személye, akkor Istent is szereted. "Aki engem látott, az Atyát látta". "Senki sem ismeri az Atyát, csak az Egyszülött Fiú, aki kijelentette Őt"

2018. nov. 13. 09:44
 8/13 anonim ***** válasza:
66%
Úgy kell elkezdeni szeretni, hogy tudatosítod magadban, hogy Jézus mit tett érted! És tudatosítod magadban, hogy Jézus mindent elvégzett, hogy Neked üdvösséged legyen, úgyhogy ezt hálával meg is köszönheted. Erről az alapról indulj!
2018. nov. 13. 09:57
 9/13 yesyesyes ***** válasza:
87%

De néktek mondom, kik engem hallgattok: Szeressétek ellenségeiteket, jól tegyetek azokkal, a kik titeket gyűlölnek,

Áldjátok azokat, a kik titeket átkoznak, és imádkozzatok azokért, akik titeket háborgatnak.

A ki egyik arczodat megüti, fordítsd néki a másikat is; és attól, aki felső ruhádat elveszi, ne vond meg alsó ruhádat se.

Mindennek pedig, aki tőled kér, adj; és attól, aki elveszi a tiédet, ne kérd vissza.

És amint akarjátok, hogy az emberek veletek cselekedjenek, ti is akképen cselekedjetek azokkal.

Mert ha csak azokat szeretitek, akik titeket szeretnek, mi jutalmatok van? Hiszen a bűnösök is szeretik azokat, akik őket szeretik.

És ha csak azokkal tesztek jól, akik veletek jól tesznek, mi jutalmatok van? Hiszen a bűnösök is ugyanazt cselekszik.

És ha csak azoknak adtok kölcsönt, akiktől reménylitek, hogy visszakapjátok, mi jutalmatok van? Hiszen a bűnösök is adnak kölcsönt a bűnösöknek, hogy ugyanannyit kapjanak vissza.

Hanem szeressétek ellenségeiteket, és jól tegyetek, és adjatok kölcsönt, semmit érte nem várván; és a ti jutalmatok sok lesz, és ama magasságos Istennek fiai lesztek: mert ő jóltévő a háládatlanokkal és gonoszokkal. Luk.6,27-35

No valahogy így szeretheted az Istent...(keskeny út)

2018. nov. 13. 15:04
 10/13 KZitus ***** válasza:
100%

Szia

Az embereket, akik fontosak neked, miért szereted? Mit tudnál elmondani róluk? mennyire ismered őket?

Engem ismersz? Nem. Szeretsz? Nem! Miért? Mert nem ismersz, és semmit sem tudsz rólam. Azt sem tudod, hogy szrethető vagyok-e.

Ha megismered Istent(miközben naponta olvasod a Bibliát), rájössz, hogy nem lehet nem szeretni őt. Minden ami az életedben érték, azt Neki köszönheted - a családtagjaidat is, akiket szeretsz.

Ha elolvasod Dávid király életét, sokat tanulhatsz tőle arról, miért és hogyan szerette az életénél is jobban a Teremtőjét.

Mennyire ismerte Istenét, ha ezt mondta neki?:

1Krónikák 29:10–13

" Aztán Dávid dicsőítette Jehovát az egész gyülekezet előtt. Ezt mondta: „Dicsőség neked, ó, Jehova, ősapánknak, Izraelnek Istene, egy örökkévalóságon át! Tiéd, ó, Jehova, a nagyság, a hatalom, a szépség, a pompa és a méltóság, mert minden a tiéd, ami az égben és a földön van! Tiéd a királyság, ó, Jehova! Te vagy az, aki felmagasztalod magadat mindenek fölé! Tőled ered a gazdagság és a dicsőség, és te uralkodsz minden felett. Erő és hatalom van kezedben, és te teszel naggyá és erőssé mindenkit. Most azért, ó, Istenünk, hálát adunk neked, és dicsérjük csodálatos nevedet!"

2018. nov. 13. 18:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!