Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi van akkor, ha minden nevén...

Mi van akkor, ha minden nevén megnevezzük az istent?

Figyelt kérdés
Élet vége? Ez hogy jött? Sehol sem találok róla információt, valaki segítsen!

2018. szept. 13. 23:40
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Most mi a kérdés valójában?
2018. szept. 14. 00:40
 2/14 anonim ***** válasza:
2018. szept. 14. 00:50
 3/14 anonim ***** válasza:
én is ezt akartam ajánlani: Isten kilencmilliárd neve
2018. szept. 14. 04:23
 4/14 anonim ***** válasza:

Vicces vagy.

INFORMÁCIÓT keresel erről?

Netán az isten saját jegyzeteire gondolsz?

Nem történik semmi, amúgy. Gondolkozz kicsit.

2018. szept. 14. 14:00
 5/14 KZitus ***** válasza:

Rengeteg isten van, és azoknak mindnek neve is van, már évezredek óta. Az imádói a nevén nevezik.

Olykor a Teremtő Isten csapásokat mért ezekre az istenekre. Az egyik ilyen történet Illés idejében történt, amikor az emberek Baálban hittek. Érdekes a történet vége :-)

2018. szept. 14. 16:44
 6/14 A kérdező kommentje:
Pont arról szeretnék információ igen, hogy honnan jött az, ami a fentebb linkelt novella alapja... Aki nem érti a kérdést gondolkodjon kicsit. Valószínűleg nem neki szólt.
2018. szept. 14. 17:30
 7/14 A kérdező kommentje:
Különösen vonatkozik kedves utolsóra... nincs több isten jelen állás szerint, így a válasz közelébe sincs a kérdésnek. Lehet félrekattintottál.
2018. szept. 14. 17:34
 8/14 anonim ***** válasza:

Kérdező!

Kb. 8000 vallás létezik, sok 100000 istennel.

IGEN, KÜLÖNBÖZŐ istenek ezek.

Azon kívül tényleg elgondolkodhatnál kicsit: pontosan miért is kellene (valamelyik) istennek reagálnia rá, ha valaki leírná az összes nevét?

Ugye nem gondolod azt, hogy neki ez a célja, hogy ezt megvárja, és utána megszünteti ezt a világot?

2018. szept. 14. 21:30
 9/14 A kérdező kommentje:
Utolsó: fentebb leírtam, olvasd el legyszives a C. Clarkeos novellát és rájössz, hogy te is butaságot írtál.
2018. szept. 15. 14:19
 10/14 anonim ***** válasza:

Elolvastam.

Továbbra is azt kérdezem: MIÉRT kellene AKÁRMELYIK istennek bármit is csinálnia, ha leírják az összes nevét?

2018. szept. 15. 14:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!