Ha meghalnál hova kerülnél? Pokol vagy Menny?
Előre leszögezem nem hiszek az egészben.
De HA lenne akkor mivel ateista vagyok egyből a pokolba jutnék, már csak elvből is ugye. Hacsak nem a tetteim után döntene a zsűri, mert akkor azért lehet menny-esedékes is lehetnék. Próbáltam úgy élni életemet hogy mindig kedves és jólelkű legyek másokkal. A kérdés szóval tulajdonképpen az lenne hogy mi után megy a szelektálás: elv vagy tett?
Személy szerint viszont nem hiszek az egészben, a menny/pokol mese azért lett kitalálva hogy kedvességre ijesztje a népet. Ha nem vagy jó kisfiú nem lesz karácsonyi ajándék!
Itt vagyunk néhány évet ezen a poros bolygón a világegyetem egyik elfelejtett kis sarkában. Teszünk-veszünk de azért a végén mégis beledöglünk. De azért ezt a néhány évet legalább próbáljuk úgy leélni hogy a többi létezőt a lehetőlegesen legkisebbet zavarjuk. Nekik is csak néhány évük van - ne csesszük azért már el nekik.
Sokkal többre tartom azt az embert aki azért kedves másokkal mert ö saját maga akarja, nem azért mert bónusz-pontokat gyűjt a túlvilágra.
Ja és végül, mint más is mondta: a kérdés nem HA hanem MIKOR meghalsz.
"De HA lenne akkor mivel ateista vagyok egyből a pokolba jutnék, már csak elvből is ugye. Hacsak nem a tetteim után döntene a zsűri, mert akkor azért lehet menny-esedékes is lehetnék. Próbáltam úgy élni életemet hogy mindig kedves és jólelkű legyek másokkal. A kérdés szóval tulajdonképpen az lenne hogy mi után megy a szelektálás: elv vagy tett?"
És ha mondjuk teszem azt meghalsz, de nem kerülsz automatikusan a pokolba, hanem találkozol Istennel, aki azt mondja, hogy még mindig választhatsz...? Akkor önként mennél inkább a pokolba vagy elfogadnád a lehetőséget az üdvösségre? :))
Mert egyébként a keresztény teológia szerint mi küldjük magunkat pokolra, nem Isten...
Ha az isten gonosz, akkor a pokolba.
Ha az isten jó, akkor a mennybe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!