Ha meghalnál hova kerülnél? Pokol vagy Menny?
Véleményem szerint az ember már életében meghalhat, méghozzá lelkileg, és úgy gondolom ez a halál fájdalmasabb, mint annak a félelme, hogy a testem meghal. Én úgy érzem, hogy a lelkem már szennyezett, és fertőzött, ha még meg nem is halt, bár a miértekre még keresem a választ. Nem vagyok jó ember, nem tartom magam annak, de azért a másik oldalt sem érzem magamnak. Mégis egy folyamatos feszült, belső bomlasztó állapotot érzek, talán a hitetlenségem miatt, vagy éppen azért, mert rossz a hitem, nem jól gyakorlom, nem jó helyen keresem a válaszokat.
Én tehát abban hiszek, az ember lelke meg halhat életében, ami ha megtörténik a "poklot" már megtapasztalhatja. Nem tudom leszek e még boldog, vagy azok, akik hasonlóan éreznek.
Rosszul van feltéve a kérdés. "Ha meghalnál." Mindenki meghal egyszer. Helyesen a kérdés: "Amikor meghalsz."
Válasz: A testem szét fog bomlani molekulákra, majd atomokra. Kukacok dagonyáznak majd a maradványaimon. És ennyi. A tudatom pedig megszűnik létezni.
Szia
Az életemet Isten adta, ha meghalok oda kerülök, ahová ő mondja:
Zsoltárok 104:29 "... Ha elveszed lélegzetüket, meghalnak, és visszatérnek a porba."
Zsoltárok 146:4 "Kimegy a szelleme, ő pedig visszatér a földbe,még aznap semmivé válnak gondolatai."
Prédikátor 9:5,10 "Mert az élők tudják, hogy meghalnak, de a halottak semmit sem tudnak, és nincs több jutalmuk, mert teljesen elfelejtik őket. Mindazt, amit megtehetsz, tedd meg teljes erődből, mert a sírban, ahová mész, nincs munka, tervezés, ismeret vagy bölcsesség"
Zsoltárok 6:5 "Hiszen a halottak nem emlegetnek téged; ugyan ki dicsőít téged a sírban?"
Hát ide kerülök ha meghalok, ahová a Biblia írja...és persze az én reményem is a János 5:25-28.
1, Tuti a pokolra jutnék;
2, Nem hiszek benne, mert senkinek sincs erről tapasztalata. de magamról tudván, ha nincs is tapasztalat, én biztos ott landolok majd.
föld alá kerülnék és lebomlanék
természetfeletti dolgokban nem hiszek
Igen, hiszek "ezekben".
Jelenleg szerintem a purgatóriumba kerülnék, a tisztulás állapotába.
Ha létezik a túlvilág ezekben a formákban, akkor a pokolra jutnék, mivel nem igazán hiszek bennük alapjáraton.
De őszintén én nem akarok kerülni sehova, ha már meghalok hagyjon békén mindenki, legalább akkor :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!