A kapzsiság bűn. Az is ha az ember spórol?
Kicsit úgy érzem a kérdésedből, hogy túlelemzed magad.
Amúgy nem tudom ebből eldönteni, hogy mennyire vagy pénzsóvár. A pénzsóvárság a bűn, az a szívben van. A spórolás szerintem egy semleges dolog, az csak egy megoldási mód a kevés pénz kezelésére. Neked kéne tudni mi van a szívedben a pénzzel kapcsolatban. De egy kis segítség.
Az 1Tim 6:10 ezt írja:
"Mert minden rossznak gyökere a pénz szerelme, amely után sóvárogva egyesek eltévelyedtek a hittől, és sok fájdalmat okoztak önmaguknak."
Én ezt az alábbiak szerint értelmezem, remélem, nem tévedek.
Szóval ha megvizsgálod őszintén és elfogulatlanul, hogy milyen sok rossz dolog van az életedben (mármint olyan tettek, vágyak, gondolatok, amiről tudod, hogy Istennek nem tetsző, mégis engeded), és mennyi gyötrő érzést okozol magadnak, akkor ha sok bűn, sok magadnak okozott fájdalom van, akkor pénzsóvár vagy, mert a fenti idézet szerint minden ilyen rossz dolognak ez a bűn van a hátterében.
Ha netán így van, akkor engedd el a több pénz utáni vágyat (ne a pénzedtől akarj megszabadulni, nem azzal van baj, hanem veled, ne add oda senkinek a pénzedet, hiszen te nem vagy gazdag). Olyan vágyakkal kell betölteni a szívedet és gondolataidat, amelyek Istennek kedvesek, a benne való erősebb bizalom és hit felé mutatnak, és sokkal inkább azokba fektetni az energiát.
De azért ne elemezd túl magad, és ne vezessen oda a spórolás, hogy elhanyagolod a testi szükségleteidet (pl. egészségtelen, túl olcsó ételekkel).
üdv
Stefán
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!