Jézus tanításának egy részét elzárták. Miért?
"Ha gonoszságot kapsz és rendíthetetlen szeretetet adsz, a gonoszság megszűnik."
Vagy nem
2018. nov. 10. 10:17
12/52 A kérdező kommentje:
Mint említettem ez több éves folyamat. Megbocsáltás és szeretet semlegesíti a gonoszságot.
Azok szoktak ilyeneket kitalálni, akik nem ismerik Jézust, és nem értik a tanítását. Ahogy te sem. Gondolom a több év kutatásba nem fért bele az, hogy Istent kérdezd a Bibliáról, vele beszélgess és a Bibliát kutasd.
2018. nov. 10. 10:28
"Megbocsátás és szeretet semlegesíti a gonoszságot."
- ez így van, elméletben, "megjavul" a gonosz. De a gyakorlatban nagyon töredékesen sikerül megvalósítani. Az Apokrifek köteteben s zseniális Vanyó László megjelentette azokat, amelyek "kimaradtak" - lehet olvasni.Az ára nem semmi, nagy érték, szerencsére könyvtárból is ki lehet venni
[link]
A fürge elméleteket lomhán követi a gyakorlat.
2018. nov. 10. 10:33
15/52 A kérdező kommentje:
A keresztények 80%-a nem ismeri Jézust csak a nevét és a róka írt dokumentumokat. Ők ezekben hisznek. Én nem.
16/52 A kérdező kommentje:
Kedves kérdező! Én nem hiszek a keresztények istenében, maga a vallás is egyéb ősi vallásoktól összecsipegetett újdonság. Amiket eddig a kommentjeidben állítottál, igazak, szomorú, hogy a biblia istenhívők ezt nem így látják, mert bár ha bizonyos szövegeket nem válogattak be a Bibliába, attól még a te állításaid igazak, ha a Bibliát vesszük alapul. Én azt ajánlom, ha tényleg az igaz, tiszta, egyszerű szív útján jársz, ne (csak) a keresztény valláson belül keresd az igazságot. Nem csak azért, mert ez az igazság metaforákban, sejtelmes idézetekben jelenik meg (de nyilván nem csak így), amiket az emberek félreértenek; hanem mert ezt a vallást követő emberek kiröhögnének, nem támogatnak (lásd a válaszolók többsége). Van tisztább forrás is, mint a bibliai Jezus példázatos beszédei, és jó ha a tisztaságot, egyértelműséget keresed, így kevés az esélye, hogy félreértessz valamit.
2018. nov. 10. 10:42
kérlek szépen, mellőzd a saját statisztikák közlését 80% ? aham. - nem vagy te ítélőbíró, nekünk embereknek nem is az a dolgunk, hogy másokat ítéljünk 8erről egy nem apokrifban olvashattál, "ne ítélj, hogy ne ítéltess") - ezzel pl máris elrontható a "szeretet kioldja a gonoszságot" - című ragyogó elméleti tétel
2018. nov. 10. 10:42
19/52 A kérdező kommentje:
Annyit tanácsolok, hogy próbáljátok ki ha nem hisztek nekem. Működni fog.
"Annyit tanácsolok, hogy próbáljátok ki ha nem hisztek nekem. Működni fog."
Tudjuk, hogy működik, ezért figyelmeztetünk, hogy nem a jó erővel kezdesz. Egy jó barátom is ismeri a fehér mágiát, gőzerővel beszél le mindenkit. De majd megtapasztalod. Bár adná Isten, hogy ne tapasztald meg a hátrányait, hanem inkább hagyd abba
2018. nov. 10. 10:54
Kapcsolódó kérdések: