Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Bizonyos keleti országok,...

Bizonyos keleti országok, miért tartózkodnak a kereszténységtől?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Ezen országok alatt, például Kínát, Japánt, Koreára, India gondolok.

Bocsánat ha az országok elhelyezkedésével tévedtem.

Természetesen ott is vannak keresztény emberek, de én úgy látom, hogy ők jól elvannak a saját kialakult hitnézeteikkel, a filozófiával, az univerzizmussal. Egyáltalán nem érződik rajtuk a kereszténység terjeszkedésének azon részei, ami a történelemben szinte az országok nagy részén érezhetővé vált.

Ti mit gondoltok?

2018. nov. 9. 14:07
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

"Tamás apostol Indiába utazott téríteni Jézus halála után erre dél Indiában nagyon büszkék az emberek, mai napig sok keresztény van ott.

Aztán ugye az európai telepesek nagy hatással voltak indiára, a Goa tartomány portugál gyarmat volt, a mai napig fő vallás a keresztény ott, mind katolikus, európai keresztnevet vettek fel, és mindnek ott van a kézfejere tetoválva egy kicsi kereszt, ez az összetartozásuk szimboluma. És nemhogy gyengülne, hiszen már nem gyarmat ország, inkább egyre erősödik, sok hindi tér meg."

India lakosságának 2,3 %-a keresztény (2011). Ez megegyezik az 1951-es adattal. Ezzel szemben a muszlimok aránya 9,8 %-ról 14,23-ra nőtt. Ez nem támasztja alá, azokat, amiket mondtál.

2018. nov. 10. 13:53
 12/12 anonim ***** válasza:

Ezért:

"Természetesen ott is vannak keresztény emberek, de én úgy látom, hogy ők jól elvannak a saját kialakult hitnézeteikkel, a filozófiával, az univerzizmussal. Egyáltalán nem érződik rajtuk a kereszténység terjeszkedésének azon részei, ami a történelemben szinte az országok nagy részén érezhetővé vált."

2018. nov. 12. 20:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!