Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Elvesztettem a szüzességem...

Elvesztettem a szüzességem Isten mit gondol erről? (a többi lent)

Figyelt kérdés
16 éves lány vagyok.A barátomat 4 hónapja ismerem.Szeretkezés előtt már pettingeltünk(tudom ez is bűn). Már meggyóntam a paráznaságot de így is rosszul érzem magam.Azért is hiszen tudom hogyha következőre találkozunk akkor is fogunk pettingelni.Nagyon szeretem és én is őt. Nagyon jó ember de nem vallásos.Isten mit gondol erről? Nagy hibát vétettem/vétek?Bűntudatom van mert nem szabadna de szeretem. Isten megbocsájta és akkor sem haragszik ha folytatom?
2018. nov. 4. 18:01
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

"Paráznának hívható az is"

Hívható, csak semmi értelme.

És az idők változnak, mert nem fogysz 14-18 évesen házasodni - de ha mégis, akkor sem akarsz 1 éven belül gyereket.

2018. nov. 5. 11:32
 12/21 anonim ***** válasza:
29%
#11 Az idők valóban változnak, és az emberiség erkölcsi normái egyre lentebb vannak. Ami régen még megvetettnek számított, az ma már teljesen normális. Csakhogy Isten soha nem változik, sem az ő alapvető erkölcsi elvárásai.
2018. nov. 5. 12:11
 13/21 anonim ***** válasza:
40%
Az isteni törvények mindig állandóak. Nem baj, ha valaki nem akarja betartani, de akkor ne hívja magát kereszténynem mert ez képmutatás.
2018. nov. 5. 12:17
 14/21 anonim ***** válasza:
"Az én szabadságom határa a másik szabadságának határáig terjed." Ha az aktus után, mint egy pók, nem eszed meg a párodat, akkor nincs itt semmi bűnös. Ezt a vallásos hablatyot pedig felejtsed el, XXI. század, nem a középkor.
2018. nov. 5. 12:23
 15/21 anonim ***** válasza:
62%

"Az isteni törvények mindig állandóak."

Ez nem igaz, változnak azok is. Csak évszázadok alatt.

Viszont a világ is változik, és ma már nem igazán lehet 14 év alatt felnőni. TEHÁT, ha az isten igazságos lenne, akkor pl. a nemi érés kb. 28 évesen zajlana le. Akkor lenne az első vérzés.

Mivel azonban NEM így van, tehát akkor a törvényeken KELL változtatni. Ez pedig azt jelenti, hogy a 18 éves jegyesek már igenis szexelhetnek egymással - megfelelő védekezés mellett. Ja, és védekezhetnek is.

Egy normális isten ezt így gondolja.

2018. nov. 5. 12:43
 16/21 anonim ***** válasza:
43%

"Ezt a vallásos hablatyot"

Mivel a kérdező a vallás szempontjából kérdezte, ezért max. finom utalást tehetsz rá a normális válaszod MELLETT, ha neked ez nem szempontod.

Jobb lenne, ha inkább olyan választ adnál, ami hasznos a kérdezőnek. Ha ő hívő, akkor legtöbbször vallásos jellegű válasz lesz neki hasznos.

2018. nov. 5. 12:50
 17/21 anonim ***** válasza:
Szerintem a megbocsátás VÉGTELEN. Nem vétkeztél ellene.
2018. nov. 5. 17:35
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

Ez egy vallásos fiatalnak egy brutál nehéz kérdés. Nem is tudok válaszolni rá, tényleg nem.

Amúgy én sem vártam házasságig.

2018. nov. 5. 21:17
 19/21 anonim ***** válasza:
A második válasz az egyetlen értelmes és tudja Isten tanácsait helyesen visszaadni. Azt hiszed Isten irigy és ezért nem engedi? Vagy mert ennyire szigorú? Nézd meg a többi választ, fogalmuk sincs arról, hogy miért születtek a parancsok. Ezek mind védőkorlátok érted, a te életedért. Elpocsékoltad egy érdemtelenre azt, amiből neked csak egy volt. És ezzel a tudattal fogsz élni ezentúl. Jön majd az igazi, aki meg is érdemelné és te már nem tudod odaadni majd neki ezt az ajándékot, hogy más nem próbált fel, csak mert nem bírt magával. Egy darab hússá változtál, pedig ennél milliószor többet érsz.
2018. nov. 7. 05:37
 20/21 anonim ***** válasza:
43%

"A szexet a házasságon belülre teremtette, és ott biztonságos."

Senki nem mondta, hogy a szex a házasságon belül GARANTÁLTAN biztonságos.

"16 évesen még engedelmeskedned kell a szüleidnek is."

Mármint a szexben? Fura lenne...

"Mi van, ha mégsem ez a fiú lesz az igazi, és akire valóban vágysz, az azért mond majd nemet, mert nem vagy már szűz?"

Akkor az elmebeteg, és NAGYON nem kár érte, ha ezért otthagy!

2018. nov. 7. 14:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!