Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Elvesztettem a szüzességem...

Elvesztettem a szüzességem Isten mit gondol erről? (a többi lent)

Figyelt kérdés
16 éves lány vagyok.A barátomat 4 hónapja ismerem.Szeretkezés előtt már pettingeltünk(tudom ez is bűn). Már meggyóntam a paráznaságot de így is rosszul érzem magam.Azért is hiszen tudom hogyha következőre találkozunk akkor is fogunk pettingelni.Nagyon szeretem és én is őt. Nagyon jó ember de nem vallásos.Isten mit gondol erről? Nagy hibát vétettem/vétek?Bűntudatom van mert nem szabadna de szeretem. Isten megbocsájta és akkor sem haragszik ha folytatom?
2018. nov. 4. 18:01
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
12%
Isten csak akkor tud megbocsájtani, ha többet az adott vétket próbálod nem elkövetni. Ha te magad is úgy állsz hozzá, hogy legközelebb úgyis elköveted, akkor nem tud megbocsájtani. Amúgy szerintem kamu a kérdés. Te vagy az, aki napi szinten felteszel egy kérdést a szeretkezéssel kapcsolatban.
2018. nov. 4. 18:22
 2/21 anonim ***** válasza:
35%

Van egy jó könyv a témáról, ha tudsz angolul, és valóban érdekel Isten álláspontja az ilyen kérdésekben:

"Miles McPherson: I don't want your sex for now."

Isten a te érdekedben parancsol bizonyos dolgokat, mert meg akar óvni a testi-érzelmi-lelki fájdalomtól. A szexet a házasságon belülre teremtette, és ott biztonságos. 16 évesen még engedelmeskedned kell a szüleidnek is. Ők tudnak erről?

A szüzességét senki nem veszti el, hanem odaadja valamiért, ami csábítóbbnak tűnik pillanatnyilag. Mi van, ha mégsem ez a fiú lesz az igazi, és akire valóban vágysz, az azért mond majd nemet, mert nem vagy már szűz? Ne így legyen, de a szüzesség nagyon értékes, és nem volt bölcs eldobni!

üdv

Stefán

2018. nov. 4. 18:23
 3/21 A kérdező kommentje:

Első válaszoló. Most előszőr tettem fel ebben a témában kérdést.

Második válaszolónak köszönöm.

2018. nov. 4. 18:32
 4/21 anonim ***** válasza:
70%
Legyetek boldogok együtt. Nem bűn amit csináltok. Nem árt senkinek.
2018. nov. 4. 19:32
 5/21 anonim ***** válasza:
13%
Igen, súlyos bűn. Ahogy a hamis gyonas is, hiszen tudod előre, hogy úgyis el fogod követni újra.
2018. nov. 4. 20:39
 6/21 anonim ***** válasza:

Isten mit gondol erről?

Ejnye!

2018. nov. 4. 21:35
 7/21 anonim ***** válasza:
78%

Csak szólok, hogy a paráznaság az a házasságtörés.

A barátod házas ember?

Amúgy a mostani keresztények már normálisabban kezelik ezt a kérdést: a jegyesek között nem bűn a testi érintkezés. Ti jegyesek vagytok?

2018. nov. 5. 03:08
 8/21 anonim ***** válasza:
17%
De bűn, az egyház parancsait semmit sem változtak.
2018. nov. 5. 07:02
 9/21 anonim ***** válasza:
30%

Itt van, mit gondol:

Kol. 3:5,6

Öldököljétek meg azért a ti földi tagjaitokat, paráznaságot, tisztátalanságot, bujaságot, gonosz kívánságot és a fösvénységet, a mi bálványimádás;

Melyek miatt jő az Isten haragja az engedetlenség fiaira;

Jézus váltság áldozata nem a szándékos bűnökre, hanem a botlásokra terjed ki. Nem szabadna soha Isten irgalmával visszaélni úgy, hogy figyelmen kívül hagyva a törtvényeit, bűnt gyakorlunk:

Zsidók 10:26.

Mert ha szándékosan vétkezünk, az igazság megismerésére való eljutás után, akkor többé nincs bűnökért való áldozat,

27.

Hanem az ítéletnek valami rettenetes várása és a tűznek lángja, a mely megemészti az ellenszegülőket.

28.

A ki megveti a Mózes törvényét, két vagy három tanubizonyságra irgalom nélkül meghal;

29.

Gondoljátok meg, mennyivel súlyosabb büntetésre méltónak ítéltetik az, a ki az Isten Fiát megtapodja, és a szövetségnek vérét, melylyel megszenteltetett, tisztátalannak tartja, és a kegyelemnek Lelkét bántalmazza?

2018. nov. 5. 09:13
 10/21 anonim ***** válasza:

Rosszul tudod.

Gal.5: 19.

A testnek cselekedetei pedig nyilvánvalók, melyek ezek: házasságtörés, paráznaság, tisztátalanság, bujálkodás.

20.

Bálványimádás, varázslás, ellenségeskedések, versengések, gyűlölködések, harag, patvarkodások, viszszavonások, pártütések,

21.

Irígységek, gyilkosságok, részegségek, dobzódások és ezekhez hasonlók: melyekről előre mondom néktek, a miképen már ezelőtt is mondottam, hogy a kik ilyeneket cselekesznek, Isten országának örökösei nem lesznek.

Ha ugyanaz lenne a kettő, nem lenne a 19. versben külön-külön említve. Paráznának hívható az is, aki még nem házas, vagy a párja sem az.

2018. nov. 5. 10:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!