Egy nagyváros kertvárosi temetőjének kapujában mit kerestek Jehova tanúi?
Egy nagy állványon különböző prospektusok voltak kihelyezve, ez még hagyján. De az állvány tetején ez a felirat volt olvasható: Meddig tart a földi szenvedésünk? Nem tettem idézőjelbe, mert pontosan nem tudom idézni, de semmit nem értek: 1. Hogy engedték oda őket? 2. Ha ki is pakoltak, miért nem küldték el őket? 3. Senki nem foglalkozott velük, mert ezt nem pont Halottak napján kellett volna tenniük.
Előtte nap is ott voltak, Mindenszentek napján is. Ez mi??
Nálunk a katolikus templom előtt végezték a "térítő munkájukat", ahogy ők hívják ezt. Akkor még nem csak ácsorogtak, hanem leszólították a miséről kijövőket.
Szerencsére az akkori plébánosunk egy elég erélyes ember volt és egy rövid teológiai kiigazítás után úgy kirakta őket, hogy többet nem jöttek.
A probléma, hogy akik itt a Jehova Tanút gyalázzák, könnyen lehet, hogy Jézust is egy fanatikus hittérítőnek titulálnák, ha ma itt lenne a földön.
Én nem értek egyet sok alapvető tanításukkal a Jehova Tanúinak, és Istennek nem a legfontosabb parancsolata a hittérítés, viszont a gyalázkodástól nagyon rosszul érzem magam.
A Jakab 3:8-15 ezt írja:
"a nyelvet az emberek közül senki sem szelidítheti meg; fékezhetetlen gonosz az, halálos méreggel teljes. 9Ezzel áldjuk az Istent és Atyát, és ezzel átkozzuk az embereket, a kik az Isten hasonlatosságára teremttettek: 10Ugyanabból a szájból jő ki áldás és átok. Atyámfiai, nem kellene ezeknek így lenni! 11Vajjon a forrás ugyan abból a nyílásból csörgedeztet-é édest és keserűt?... 13Kicsoda köztetek bölcs és okos? Mutassa meg az ő jó életéből az ő cselekedeteit bölcsességnek szelídségével. 14Ha pedig keserű irígység és czivódás van a ti szívetekben, ne dicsekedjetek és ne hazudjatok az igazság ellen. 15Ez nem az a bölcsesség, a mely felülről jő, hanem földi, testi és ördögi."
A Jakab 3:17-ben pedig elolvashatja bárki az Istentől jövő bölcsesség jellemzőit. Ha érdekel valakit.
Előző (#13) vagyok újra.
Valószínűleg azért nem feszítenek halálra valakit, ha azt tanítja, hogy legyél jó, ha tudsz, de ha nem, az se baj, ja meg minél többször menj el vasárnap templomba, aztán ennyi.
Jézus tanítása radikális volt, és erőteljesen megosztotta a hallgatóit. Sokan lesznek az utolsó napon, akik azt fogják mondani, miután szembesültek, hogy nem jutottak be a "szoros kapun", hogy bárcsak rámenősebbek lettek volna azok, akik ismerték az igazságot, és erélyesebben képviselték volna a nézeteiket.
Mint említettem, nem értek egyet a Jehova Tanúi sok nézetével, de ha valakit nem gyűlöl a világ, az nem üdvözülhet. Ha meg valakit gyűlöl, attól még koránt sem biztos, hogy üdvözül.
Patmosz szigetén volt legalább egy ember (János apostol), akit azért száműzött és közösített ki a világi hatalom, mert túl jó volt a jelleme. Biztos voltak sokan ott, akiket meg azért közösítettek ki, mert túl rossz volt a jellemük. A világ azt akarja, hogy olyan legyél mint a világ, Isten meg azt akarja, hogy olyan legyél, mint Jézus!
üdv
Stefán
a jehova agitáló szórólapozók nagy esélyű leendő családgyilkosok!
még véletlenül sem hasonlíthatók, említhetők együtt Jézussal vagy más keresztény felekezetekkel.
ég és föld.
Ha ott álltak akkor volt rá engedélyük
És halottak napján különösen nagy szülség van rajta hogy egy vígasztaló üzenetet át tudjanak nyújtani
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!