Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyha Jehova tanúi tényleg...

Hogyha Jehova tanúi tényleg mindig Bibliát olvasnak és tanulmanyoznak, akkor miert nem nyilvanvalo nekik hogy Jézus Isten fia?

Figyelt kérdés
Azt ertem hogy mas forditsban olvassak, de egy ilyen fontos dolog nem másítható meg egy fordítás miatt. Talán ez a legfontosabb dolog az egesz kereszténységben. Miert gondoljak mégis ugy, hogy Jézus csak valaki, akit Isten küldött, de nem a tulajdon fia volt?
2018. okt. 30. 23:04
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
17%

Kedves Péter

Ha megfigyeled az általad idézett János evangéliumát, akkor a szöveg összefüggés, mást jelent:

A János 1:4 szerint „Ő benne vala az élet, és az élet vala az emberek világossága”.

Isten a Fia által tette lehetővé a bűnös, haldokló emberiség számára az örök élet elnyerését.Ami azt jelenti, hogy az emberek amikor sötétségbe, vagy is a bűn alá kerültek, Jézus az aki a megváltásával visszaállítja az örök élet lehetőségét, az embereknek, és nem azt, hogy Ő az élet forrása.

2018. okt. 31. 17:39
 22/32 anonim ***** válasza:
8%

A károli így fordítja:

Kolossé 1:15. A ki képe a láthatatlan Istennek, minden teremtménynek előtte született;

Ezt nem is lehet félre érteni. Kijelenti, hogy minden más teremtést megelőzőtt, elsőként jött létre, mint első teremtése, Istennek. Jézus Istene hozta létre, amit Ő maga is elismer.

Ezért mondtam, hogy a születés, bármilyen módon, de a teremtéshez tartozik.

2018. okt. 31. 17:53
 23/32 anonim ***** válasza:
80%
Már csak egy kérdés marad. Nők, mint a 22%-os, és Zita, miért közvetít, értelmez bibliai tanításokat, miközben azt a Biblia szigorúan tiltja a nőknek?
2018. nov. 1. 16:12
 24/32 anonim ***** válasza:
Ők csak az őrtorony tanítását közvetítik, nem sajátot, az pedig férfiakból áll. Tehát a jehovista teológia férfi alapú.
2018. nov. 1. 16:34
 25/32 anonim ***** válasza:
93%

Sziasztok!

Szerintem ez a rang vita nem vezet sehova. Ha valaki ismeri Istent, és érti a szeretet fogalmát, az pontosan tudja, hogy Ő a világ legönzetlenebb lénye. A rang vitát mindig azok gerjesztik, akik a valóságban nem ismerik Istent! :-(

Üdv. Péter

2018. nov. 1. 22:47
 26/32 anonim ***** válasza:
0%

"Természetesen ez ellentmond a Bibliának, ami azt tanítja, hogy Krisztus nem teremtmény, hanem született:"

Tisztelt Péter! Ezt a Tanúk irodalmának az idézésére írtad válaszul, mely éppen azt tárgyalta, hogy a BIBLIAI SZÓHASZNÁLAT szerint Ádám éppúgy "Isten fia", mint Krisztus (még mielőtt valaki kiforgatná, pusztán a szóhasználatról beszélek, mivel mindketten teremtmények, tehát Isten fiai)! Amikor te szavakon lovagolsz a pogány háromságistened védelmében, akkor pont a Biblia ezen világos értelmezését cáfolod. Hogyan lovagolsz a kiragadott szavakon? Pl. a "született" kifejezésbe kötsz bele, és "bizonyítékként" hozod fel (mint a háromság hívei általában), holott a Biblia a hegyekről is azt írja, hogy "születtek". Rendszeresen és akkurátusan erre a nem valós bizonyítékra hivatkoztok, holott látjuk, hogy a Biblia a "született" kifejezést nem annak alátámasztásául használja Jézusra, hogy Őt a Mindenható Istennel tegye egyenlővé egy háromságban. Azzal is nagyot tévedsz, hogy "teremtő Istennek" nevezed Jézust, amikor a Szentírás egyetlen egyszer sem nevezi Őt "teremtőnek", ellenben az Atyjával, Jehovával, akit igen, Teremtőnek nevez - mivel Ő MINDEN ÉLŐ teremtője, nyilvánvaló, hogy Jézusé is.

Mindebből kifolyólag nagyot hibázol a fent idézett mondatodban már azzal is, hogy azt állítod a Tanúktól idézett irodalomra hivatkozva, miszerint az ellentmond a Bibliának. Hol és miben? Mint láthatjuk, semmiben sem mond ellent, sőt!

Azt állítod, hogy a Biblia azt tanítja, "hogy Krisztus nem teremtmény, hanem született". Hol is írja ezt így szó szerint a Biblia??? Nem éppen te és a háromsághívők erőszakoltok bele ilyen értelmezést abba a szövegbe, ami teljesen mást mond?! Ne is haragudj, de Krisztusról a Szentírás SEHOL SEM mondja, hogy "nem teremtett", csak azt, hogy "született". Igen ám, de ez a szóharcotok a "született" kifejezéssel - amint fentebb láttuk - csak félrevezetés, nem bizonyítja azt, hogy Jézus nem teremtmény!

"Ő a láthatatlan Isten képe, az elsőszülött minden teremtmény előtt." (Kol. 1:15)

Most józanul és racionálisan, nem a háromság mítosz által befolyásoltan: mond ez a mondat olyant, hogy mivel Jézus minden teremtmény előtt született (nyilvánvalóan ELSŐ TEREMTMÉNYKÉNT), ezért Ő nem teremtmény? Nem, nem mond egyáltalán. Ezt az értelmezést csak a háromság pogány meséje miatt erőltetitek.

2018. nov. 9. 09:19
 27/32 anonim ***** válasza:
0%

A "rang vita" kedves Péter pedig azóta létezik, mióta a pogány eredetű háromság dogma beszivárgott a HITEHAGYOTT egyházba az első századokban, a Bibliai megírása után.

És nem lenne fontos az igazság megismerése és ahhoz való ragaszkodás? Mit is mondott Jézus? "... ha megismeritek az igazságot, az igazság szabadokká tesz titeket."

Tehát aki nem ismeri a bibliai igazságokat, avagy nem azon van, hogy megismerje, hanem pl. ragaszkodik a hagyományaihoz, a vallásos tévtanokhoz, az bizony Jézus szerint nem lesz szabad ember!

2018. nov. 9. 09:25
 28/32 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Tanú Testvérem!

Szerintem nem adtam okot arra, hogy így kifakadj és ilyen kemény szavakkal támadj a vita hevében. Már ne is haragudj de ez a "pogány háromságistened" azért nagyon túlzó...

A Szentírás kijelenti, hogy az Úr Jézus Krisztus "örök időktől fogva felkenetett" (Péld 8,23), továbbá, hogy a megváltás terve (és vele együtt értelemszerűen Krisztus áldozata is) "örök időktől fogva" elhatározott volt (Róm 16,25-26), félreérthetetlenül azonosítja Jézust Jahve-val, az örök Vagyok-kal (Ján 8,58; vö.: 2Móz 3,13-14), és egyáltalán nem habozik az örök és örökkévaló jelzőt kapcsolni Jézus nevéhez. Néhány példa:

"Mert egy gyermek születik nékünk, fiú adatik nékünk, és az uralom az ő vállán lesz, és hívják nevét: csodálatosnak, tanácsosnak, erős Istennek, örökkévalóság atyjának, békesség fejedelmének! Uralma növekedésének és békéjének nem lesz vége a Dávid trónján és királysága felett, hogy felemelje és megerősítse azt jogosság és igazság által mostantól mindörökké. A seregek Urának buzgó szerelme műveli ezt!" (Ésa 9,6-7)

"De te, Efratának Betleheme, bár kicsiny vagy a Júda ezrei között, belőled származik nékem aki uralkodó az Izráelen, akinek származása eleitől fogva, öröktől fogva van." (Mik 5,2) "Mert a törvény gyarló embereket rendel főpapokká, de a törvény után való esküvés beszéde örök, tökéletes Fiút" (Zsid 7,28).

Neveztetik Jézus "nagy Istennek" is, és "mindenekfelett örökké áldandó Istennek" is: "Várván ama boldog reménységet, és a nagy Istennek és megtartó Jézus Krisztusunknak dicsősége megjelenését." (Tit 2,13) "Akiké az atyák, és akik közül való test szerint a Krisztus, aki mindeneknek felette örökké áldandó Isten." (Róm 9,5) Azt is mondja az Ige, hogy az Emberfiává lett Isten Fiában is "az Istenség teljessége" lakozott (Kol 2,9), továbbá, hogy ő "Istennel egyenlő" (Fil 2,6)

Az Apostolok cselekedeteiről írott könyvben is Istennek nevezi Pál Jézust: "Vigyázzatok magatokra és az egész nyájra. Azért rendelt benneteket a Szentlélek az élére elöljáróul, hogy igazgassátok az Isten egyházát, amelyet a tulajdon vére árán szerzett meg magának" (Csel 20,28).

Az Ige egyenrangúnak jelenti ki Jézust az Atyával. A szakadék nem az Atya és Krisztus között van, hanem a született Fiú és a teremtett lények (angyalok, emberek) között. Ezért „imádják őt az Istennek minden angyalai” (Zsid. 1.6). Noha Fiú, élete van önmagában. Nem teremtett, hanem önmagában való élet. Itt az egyenlőségen van a hangsúly. „Mert a miként az Atyának élete van önmagában, akként adta a Fiúnak is, hogy élete legyen önmagában” (Ján. 5.26). Ugyanaz a tisztelet illeti meg Jézust mint az Atyát, ami csak egyenrangúak között lehetséges. „Mert az Atya nem ítél senkit, hanem az ítéletet egészen a Fiúnak adta; hogy mindenki úgy tisztelje a Fiút, miként tisztelik az Atyát. Aki nem tiszteli a Fiút, nem tiszteli az Atyát, aki elküldte őt.” (Ján. 5.22-23) Ehhez képest részletkérdés, hogy a Fiú született. Az Atya nem alkotta, nem teremtette, hanem szülte őt. Mivel ő valahogyan az AtyáBÓL származik, ezért „akit tett mindennek örökösévé, aki által a világot is teremtette, aki az ő dicsőségének visszatükröződése, és az ő valóságának képmása, aki hatalma szavával fenntartja a mindenséget, aki minket bűneinktől megtisztítván, ült a Felségnek jobbjára a magasságban” (Zsid. 1.3)

Üdv. Péter

2018. nov. 9. 10:22
 29/32 anonim ***** válasza:

Egyszer egy amerikai boszorkánynőt megkérdeztek arról, hogy "hogyan látják a keresztényeket, szoktak e átkokat mondani rájuk, vagy próbálják e őket ellehetetleníteni valamilyen módon?"

A boszorkány coven vezetője a következőket mondta. "Semmi szükség sincs erre, ők maguk lehetetlenítik el magukat, hiteltelenítik magukat, és üldöztetik el maguktól hozzánk a híveiket"

A riporter meglepődve kérdezte... " Ez mégis hogyan lehetséges"

A boszorkánynő leírta az olyan jellemű embereket, mint az e kérdés alá író személyek, kiemelvén a 22%-os személy viselkedését.

Én, mint magánszemély szólok hozzátok, akik kereszténynek valljátok magatokat. Szégyelljétek el magatokat, a viselkedésetekkel még több embert fogtok elüldözni a kereszténység közeléből. Egykoron buzgón kerestem Isten, és a kereszténység felé fordultam, majd miután megtapasztaltam az ide író emberek személyiségét, úgy döntöttem, inkább elkárhozok, ha kell, de nem lehet, hogy Istennek ilyen szolgái legyenek, mint a 22%-os válaszoló, vagy bárki más aki kifordul magából, és álszent viselkedést gyakorolva, támad mást.

Nyugodtan mondjátok meg, a magatokét nekem is tegyétek, azt, de ne feledjétek, az általam leírt boszorkánynős eset, valós és megtörtént, és nagyon úgy néz ki, minden szava igaznak bizonyult.

2018. nov. 9. 11:40
 30/32 anonim ***** válasza:

Vicces, hogy az egyik tanú azt bizonygatja, hogy Jézus született, a másik meg azt, hogy nem született, hanem teremtett.

Én mondtam, hogy fogalmuk sincs az Isten Fia fogalom jelentéséről.

2018. nov. 9. 13:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!