Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Meg tudja Sátán Istent bármibe...

KZitus kérdése:

Meg tudja Sátán Istent bármiben is akadályozni? Ír erről a Biblia?

Figyelt kérdés

szerintem nem, de egy válaszban ezt olvastam:

"... aki nincs szövetségben Istennel, az azért nem jut el az Ima Istenhez, mert a mi világunk és a Menny között 2. égben ott a sátán...aki az imát meg tudja állítani!"

De egy szövetségben lé ő hívő embernek erősebb az imája és az áttőri a sátán pajzsát!"

2018. okt. 29. 16:14
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:

"És közben a maga bőrét is a vásárra vitte..."

Ezt pontosan hogy érted?

2018. okt. 30. 00:30
 22/28 anonim ***** válasza:

Igazán jókat kérdezel:)

Szerintem a mi példánk itt a Földön eléggé elrettentő példa.

Mivel ez örökkévalóságról gondolkodunk, hogy valaha a jövőben lesz-e ilyen lázadás még egy?

Csak az Isten tudja.

Nem vagyok egy filozófus alkat, de szerintem nem kellett külön megteremteni a "rosszat".

Amit Te írsz, hogy az lenne a szabad akarat, hogy választhat az együttműködés vagy az együttműködés között, azt értem én robotnak. (rosszabb esetben ez a zsarnokság).

Isten együtt akart működni, Sátán meg saját utat talált magának, ő nem akart együtt működni.

Az biztos, hogy Isten semmilyen szinten nem mondja meg Sátánnak, hogy milyen aljasságokat csináljon.

DE... Isten minden rosszból ki tudja hozni a jót.

2018. okt. 30. 00:46
 23/28 anonim ***** válasza:

Így értem a saját bőrét vitte vásárra...:

[link]

Jézus szenvedése orvosi szemmel

Fájdalmak férfia és betegség ismerője

2018. okt. 30. 01:01
 24/28 anonim ***** válasza:

Ő Jézus volt, és ráadásul kiüresítette magát, tehát NEM az isten!

Az isten - és NEM Jézus - pontosan mikor is vitte a bőrét vásárra?

2018. okt. 30. 08:29
 25/28 anonim ***** válasza:

Talán el kellene olvasnod a Bibliát, ha már egyszer hívő vagy!

Egyébként a sátán az istent semmiben nem tudja megakadályozni, már csak azon egyszerű oknál fogva sem, hogy az isten mindenható. Elég vicces lenne, ha meg lehetne akadályozni bármiben is.

2018. okt. 30. 15:14
 26/28 anonim ***** válasza:
#22: Abból is, hogy valaki elkárhozik? Abból mi jó származik Isten számára?
2018. okt. 30. 18:33
 27/28 Mikó Eszter ***** válasza:

Kedves Zitus!

Nagyon jó ez a kérdés és olyan jó lenne veled beszélgetni róla, mert biztosan sok más kérdésed is felmerül, főleg, hogy sokmindent írogatunk Neked :)

A kérdésedről, hogy a Mindenható Teremtő Istent meg tudja-e bárki bármiben akadályozni, az jutott eszembe, hogy meg tud-e téged bármiben akadályozni egy kis hangya, ami mondjuk a lábad előtt bóklászik? Persze, ez viccesen hangzik, a Te kérdésed viszont nagyon komoly, de a hasonlat mégis elgondolkodtathat minket. Valamelyest jól illusztrálja ez a szemléltetés a Világmindenség Szuverén Ura és egy fellázadt - nem pedig rosszul megteremtett - értelmes lény közti hatalmas különbséget.

Ez nagyon komoly és értelmes kérdés, amit feltettél! Lépésről lépésre, fokozatosan feltárja a Biblia mi miért történt a kezdetekkor és azóta, illetve hol tartunk most az időben, mi történik a jelenünkben és miért, sőt, hogy milyen gyökeres változás előtt állunk.

Szívmelengető, emberközeli válaszok ezek. A puzzle-hoz hasonlóan nem lenne jó kiragadni egy kis darabot és arról beszélgetni, hogy szerintem így van, mások szerint máshogyan. Természetesen bárkinek lehet véleménye, ha felszínes, akkor is tiszteletben tartandó. Mondjuk én nagyon szeretem azt az összhangot, ahogyan a Biblia lapjain keresztül válaszol a Teremtő Isten a tisztelettel feltett kérdéseinkre.

Szívesen beszélgetek Veled ezekről :)

2021. szept. 9. 09:48
 28/28 anonim ***** válasza:

Kedves Eszter!

Remélem képben vagy, hogy Zitus jehovista - és nem jókedvében tette fel ezt a kérdést, hanem azért, mert fel kellett tennie.

A legkevésbé sem akar beszélgetni róla. Csak akkor, ha téríteni lehet.

2021. szept. 9. 09:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!