Szemtelenség ha valakinek nem adtam oda a személyes Bibliámat?
Így gondolom én is csak félek,hogy sértődés lett belőle.Meg úgyse értenék ha azt mondanám napi szinten olvasom,meg a diplomamunkámhoz is kell.Számomra a Biblia olyan mint a törött lábú embernek a mankó,nem tudok meglenni nélküle.Ha lett volna kettő kölcsönadtam volna.
Azt ajánlottam én is vegyenek egyet nem egetverően nagy összeg,meg van másik kisebb gyerek is a családjukban neki is jól jöhet pár év múlva(ezt nem mondtam nekik).
Nem tartom szemtelenségnek, de könyvet kölcsön nem adok, viszont elárulom ingyen és bérmentve a legközelebbi könyvesbolt címét.
.
Ha érdekli őket, letölthető a netről.
.
Ha megsértődtek, lelkük rajta...
Ha egy kicsit enyhül sértődöttségük, magyarázd meg nekik, hogy (pofátlanság) nem illő olyat kérni bárkitől is, ami miatt a segítőnek hátránya származik.
igazad van, ráadásul könyvtárból kikölcsönözhető, de a hittan tanárnak biztos van egypár ilyen esetre.
Másik, lehet ez az én hülyeségem, de én nem irogatnék meg huzogatnék a Bibliámban semmit. Van egy ismerősöm, ő csinálja ezt, szövegkiemelővel áthúzza azokat a részeket, amit ő fontosnak tart, na igenám, csakhogy a Biblia minden része fontos, és úgy néz ki a Bibliája, mint valami színkavalkád, főleg az újszövetség, ráadásul ő is beleírja a jegyzeteit, meg behajtja a lapok sarkát, hogy tudja hol tart, és cetliket ragazgat bele, :(
Azt mondta, hogy azt a Bibliát direkt erre vette meg.
Én nemtudom, nekem van egy noteszem, és inkább abba kiírom, ami fontos, de nem írkafírkálok a Szentírásba.
Hittan tanár vagyok én is-ezert fordulhattak hozzám de jelenleg sajnos nincs munkám még lekell diplomalnom.
Nem tartom rossz ötletnek a Szentírásba való jegyzetelést,aláhúzást úgy személyesebb a kapcsolat az igével.Személy szerint irok, jegyzetelek is bele meg külön noteszba is leirom bővebben ha valamit megvilagositott számomra az Úr vagy volt személyes hitbeli tapasztalatom.
"Alapból kötelessége a keresztyén embernek az evangéliumot terjeszteni minden módon."
Az Evangélium, magyarul Örömhír terjesztése nem a Biblia kölcsönadásával, odaadásával egyenlő, gondolj bele, az apostolok korában és még több száz évig nem is volt mai értelemben vett Biblia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!