Valaki akinek muszlim férje van, tudna valami megnyugtatót mondani?
Megismerkedtem egy iraki fiúval, és bele is szerettem. Soha senki nem fogott még meg ennyire. Sőt igazából ő az első szerelmem. (Nyugatibb gondolkodása van mint itt a legtöbb embernek.) A probléma csak az, hogy ő muszlim én pedig ateista vagyok. Egyikünknek sincs baja a másik hitével/nézetével, de a vallása nem enged házasságot nem muszlim nővel. Rengeteget beszéltünk erről a témáról, és tudom, hogy semmit nem erőltetne rám, amit nem akarok. Viszont mi más választásom lenne?
Utána olvastam a témának, és teljesen elkeseredtem. Szinte csak rémtörténeteket találtam arról, hogy: SOHA NE HÁZASODJ ARABBAL!!4! MENEKÜLJ AMÍG LEHET!44! Mert, ha megteszed teljes mértékben fel kell adnod magad, a tulajdonává válsz, jön a családon belüli erőszak stb. De ezt egyszerűen nem tudom elfogadni. Ismerem őt és tudom, hogy mindennél jobban szeret és tisztel engem. Vagy tévedek? 18L
Szóval akinek van tapasztalata a témában...mire számítsak?
(Próbáltam röviden leírni, szóval ha valami kimaradt kérdezzetek :D)
"Mitől félek? Nem tőle, inkább a családjától meg a szokásaiktól, mert ezeket nem ismerem."
Látom támadásnak vetted, amit arról írta, hogy ismerd meg a fiú gondolkodásmódját, az iszlámot, a családját mélyebben, mert szemmel láthatóan nem értetted meg, amit írtam. Én pont erről beszéltem. Magad is beismered, hogy nem ismered őket. Ha valóban szereted azt a fiút az első lépés az lenne, hogy mélyen beleásod magad a szokásaikba és eldöntöd, hogy ezzel te mennyire tudsz azonosulni, mert ne hidd, hogy a hite egyáltalán nincs hatással rá. Ezzel, mondhatni őt is jobban megismernéd. Feltehetnéd a kérdéseidet és megnézhetnéd a válaszait. Egy napot foglalkoztál vele? Az semmi...
Továbbá ne hidd, hogy minden "rémtörténet" hazugság, azért ennyire ne legyél naiv. pl. Amit az előző válaszoló írt, az teljesen hihető, valószínűleg igaz. Másod kézből ugyan, de én is hallottam már olyan történetet, hogy egyik napról a másikra lelépett a "modern" férfi a vallása miatt. Én nem vagyok rasszista, ez távol áll tőlem. Számomra teljesen mindegy, hogy ki milyen származású, viszont az, hogy milyen a gondolkodása már annál érdekesebb. A fiúval kapcsolatban, számomra elég gyanúsan hangzik, hogy már jó előre bejelentette, hogy ateista lányt elvileg ő nem vehet feleségül.
Azt megkérdezhetem, hogy te milyen vallású vagy? Lehet szerepel már a válaszok között, de nem olvastam végig őket. Feltételezem, hogy keresztény vagy.
Ha fontos számodra a hit, akkor egyszerűen állj a sarkadra, és ne hagyd magad: ragaszkodj a keresztény szokásokhoz stb., követeld meg, hogy ő is ugyanúgy tartsa tiszteletben a te hitedet mint te az övét.
Ha viszont nem fontos számodra a hit, akkor nincs más választás, mint az ő hite szerint élni. Ha ez sem felel meg, akkor hagyd ott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!