Valaki akinek muszlim férje van, tudna valami megnyugtatót mondani?
Megismerkedtem egy iraki fiúval, és bele is szerettem. Soha senki nem fogott még meg ennyire. Sőt igazából ő az első szerelmem. (Nyugatibb gondolkodása van mint itt a legtöbb embernek.) A probléma csak az, hogy ő muszlim én pedig ateista vagyok. Egyikünknek sincs baja a másik hitével/nézetével, de a vallása nem enged házasságot nem muszlim nővel. Rengeteget beszéltünk erről a témáról, és tudom, hogy semmit nem erőltetne rám, amit nem akarok. Viszont mi más választásom lenne?
Utána olvastam a témának, és teljesen elkeseredtem. Szinte csak rémtörténeteket találtam arról, hogy: SOHA NE HÁZASODJ ARABBAL!!4! MENEKÜLJ AMÍG LEHET!44! Mert, ha megteszed teljes mértékben fel kell adnod magad, a tulajdonává válsz, jön a családon belüli erőszak stb. De ezt egyszerűen nem tudom elfogadni. Ismerem őt és tudom, hogy mindennél jobban szeret és tisztel engem. Vagy tévedek? 18L
Szóval akinek van tapasztalata a témában...mire számítsak?
(Próbáltam röviden leírni, szóval ha valami kimaradt kérdezzetek :D)
"De igen ismerem. Rengeteget beszéltünk már róla, egy napon keresztül olvasgattam róla a neten"
Akkor most már, tényleg tudsz mindent az iszlámról.
Ügyi vagy - korosztályod analfabéta szintjén - és nyilván érzem én most írásom élét, de a szép szó itt nem használ. Nekem ösztönző volt, az ha rávilágítottak arra, hogy nem tudok valamit. Azonnal utána néztem rendesen.
EGY NAPIG keresgéltél róla a neten?
Akkor most már nyilván mindent tudsz...
Olvasd el a Lányom nélkül soha című könyvet, abból többet megtudsz, mint egy hónap alatt az Internet ezer ellentmondó linkjéből!
Abban a percben, hogy kiteszed a lábadat Magyarországról vagy Európából, megszűntél önmagad lenni.
Csak egy tárgy leszel, amivel azt csinál a muzulmán család, amit a kedve tartja.
Talán 18 évesen még nem tudod, de a szerelem nem tart örökké. És jaj neked, ha ebbe beleesel!
Az a baj, hogy eleve nem vagytok egyenrangúak. Neki van vallási identitása, neked pedig nincs. Az, hogy te ateista vagy, az nálad nem identitás. Hiszen ha az lenne, akkor elvből mindent elkerülnél, ami a vallásossággal kapcsolatos, pl. nem ünnepelnéd a karácsonyt, hisz az egy keresztény ünnep.
Inkább arról van szó, hogy te nem foglalkozol a vallással, magyarul közömbös vagy, de ez nem ateizmus.
Amire ki akarok lyukadni: a pasid vallásossága és a te ateizmusod nem 2 egyenrangú dolog, hanem olyan valami, ami neki van, neked nincs (nem tudom jobban kifejezni magam).
Nem ismerem a körülményeket, de ha a pasid kiszakadna a saját környezetéből, és mondjuk együtt költöznétek el egy helyre, akkor nem lehet gond. Tartsd tiszteletben a vallását de csak akkor, ha ez téged semmiben nem fog érinteni. Ellenkező esetben mindenképp hagyd ott, ha nem akarod hogy 5 év múlva 10 gyereked legyen, s nem akarsz a férjed csicskája lenni.
Ha azért írtad ki a kérdést, mert azt vártad, hogy mindenki egyetért majd a választásoddal, akkor kár volt itt feltenni.
Én egy olyan nyugati országban élek, ahol elég sok az iraki, iráni stb. család, és még csak nem is mostani bevándorlók, hanem már második-harmadik nemzedék.
Pontosan látom, mi folyik még a normális, felvilágosult muzulmánoknál is, még akkor is, ha a feleség itteni őslakos.
Nem ütik-verik a nőket (de ez is előfordul), és bár nagyon sok mindenben beillesszkedtek az itteni életbe, amint a vallásról van szó,
...amint a vallásról van szó, nem ismernek tréfát.
Ha nem is köteleznének az iszlám felvételére, a gyerekeidet abban nevelnék, fogamzásgátlót nem szedhetnél, az öltözeted sem lehet olyan, mint eddig, és még sorolhatám.
(Az előbb véletlenül elküldtem a hozzászólást a vége nélkül.)
Úgy látom, hogy felesleges volt kiírnod ide ezt a kérdést, mert rózsaszín felhő lebeg előtted és akárki akármit mond, hajhatatatlan vagy. De azt tudonod kell, hogy hiába költözik Európába, ő attól még muszlim. A nő számára pedig másodrangú állampolgár. A férfinak 4 felesége is lehet...A férj simán elválhat, a feleségnek viszont nincs ehhez joga! Az, hogy a fiú ezt meg azt mondta, az semmit sem jelent. Tudod, a szó elszáll, jó messzire. A törvény viszont törvény marad örökre.
Gondolkozz, mielőtt olyant teszel, ami neked rossz lehet/lesz. És ne az legyen benned, hogy húúú, mennyire szeretem...mert te most szereted. Egy házasság még két azonos vallású ember között is megfontolandó és kemény "munka". Onnantól kezdve, hogy belemélyedsz a kapcsolatba, már uralkodnak feletted. Mondjuk ez már igencsak megtörtént...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!