Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan oszthat egy angyal...

Hogyan oszthat egy angyal jutalmakat?

Figyelt kérdés
2018. okt. 25. 10:03
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
26%

Sziasztok!

A 7. kommentelő hazudik. Mihály azonosítása az Úr Jézus Krisztussal nem adventista "találmány" és nem E.G. White fejéből pattant ki, hogy csak egy bizonyítékot hozzak a sok közül: [link]

John Gill (1671. november 23. - 1771. október 14.) egy angol baptista lelkész volt, bibliai tudós és teológus, aki jóval E.G. White előtt élt.

Üdv. Péter

2018. okt. 25. 14:44
 22/41 anonim ***** válasza:
0%

Igen, magam is írtam, hogy a hűséges angyalok fejedelmeként, soha nem használ többes számot, egy fejedelem van, egy Fő angyal Mihály.

Több nincs, és Ő van egyedül felhatalmazva Jehovától, más nem kap ekkora hatalmat.

S mindene főlé ki nevezte, Társainál inkább.

2018. okt. 25. 16:38
 23/41 anonim ***** válasza:

"Több nincs, és Ő van egyedül felhatalmazva Jehovától, más nem kap ekkora hatalmat."

Bizonyítás? Vagy csak elhitted, mert ezt olvastad az Őrtoronyban?

2018. okt. 25. 16:50
 24/41 anonim ***** válasza:

János 10:30‭-‬38

Én és az Atya egy vagyunk. Ismét köveket ragadának azért a zsidók, hogy megkövezzék őt. Felele nékik Jézus: Sok jó dolgot mutattam néktek az én Atyámtól; azok közül melyik dologért köveztek meg engem? Felelének néki a zsidók, mondván: Jó dologért nem kövezünk meg téged, hanem káromlásért, tudniillik, hogy te ember létedre Istenné teszed magadat. Felele nékik Jézus: Nincs-é megírva a ti törvényetekben: Én mondám: Istenek vagytok? Ha azokat isteneknek mondá, a kikhez az Isten beszéde lőn (és az írás fel nem bontható), Arról mondjátok-é ti, a kit az Atya megszentelt és elküldött e világra: Káromlást szólsz; mivelhogy azt mondám: Az Isten Fia vagyok?! Ha az én Atyám dolgait nem cselekszem, ne higyjetek nékem; Ha pedig azokat cselekszem, ha nékem nem hisztek is, higyjetek a cselekedeteknek: hogy megtudjátok és elhigyjétek, hogy az Atya én bennem van, és én ő benne vagyok.

Jézus kijavíthatta volna őket, hogy rosszul értették amit mondott...ez is bizonyítja, hogy Jézus az Úr!

Nincs igazam?

Vagy itt egy másik...

Róma 11:36

Mert ő tőle, ő általa és ő reá nézve vannak mindenek. Övé a dicsőség mindörökké. Ámen.

Titus 2:13

Várván ama boldog reménységet és a nagy Istennek és megtartó Jézus Krisztusunknak dicsősége megjelenését;

2 Péter 1:1

Simon Péter, Jézus Krisztus szolgája és apostola, azoknak, a kik velünk egyenlő drága hitet nyertek a mi Istenünknek és megtartónknak Jézus Krisztusnak igazságában:

1 János 2:2‭-‬5

És ő engesztelő áldozat a mi vétkeinkért; de nemcsak a mienkért, hanem az egész világért is. És arról tudjuk meg, hogy megismertük őt, ha az ő parancsolatait megtartjuk. A ki ezt mondja: Ismerem őt, és az ő parancsolatait nem tartja meg, hazug az, és nincs meg abban az igazság. A ki pedig megtartja az ő beszédét, abban valósággal teljessé lett az Isten szeretete. Erről tudjuk meg, hogy ő benne vagyunk;

A 10 tanítvány találkozott az Úrral, Tamás nem volt akkor ott, a többiek elmondják neki, hogy találkoztak az Úrral..Tamás nem hisz nekik, de nyolcsad napra ő is meglátja Őt!

János 20:27‭-‬29

Azután monda Tamásnak: Hozd ide a te ujjadat és nézd meg az én kezeimet; és hozd ide a te kezedet, és bocsássad az én oldalamba: és ne légy hitetlen, hanem hívő. És felele Tamás és monda néki: Én Uram és én Istenem! Monda néki Jézus: Mivelhogy láttál engem, Tamás, hittél: boldogok, a kik nem látnak és hisznek.

Mikor Tamás "Én Uram, és én Istenem" mondta Jézusnak, Ő nem javította ki!

2018. okt. 25. 17:08
 25/41 anonim ***** válasza:
0%

Jézusnak mi volt a neve a Földrejövetele előtt? Mert ugye létezett!

Hogyan és hol tesz bizonyságot az Ó szövetség Jézusrol?

Mi volt a szerepe, mit tevékenykedett?

Ján 8:58 Monda nekik Jézus: Bizony, bizony mondom nektek: Mielőtt Ábrahám lett, én vagyok.

Ha ez megvan-akkor ki mutatkozott be Mózesnek VAGYOK néven?

Ha Istent soha senki nem látta akkor Mózes kit látott hátulrol? Nem a Fiu Istent?

Az a Királyi szék amelyil a menyben van az soha sem üress Az ATYA Isten királyiszéke!

Atya Isten- a beszélő Isten- mondá Isten

Fiu Isten- az Atya szavát végrehajtó Isten "formálá az embert"

Ján 1:3 Minden ő általa lett és nála nélkül semmi sem lett, ami lett.

Szentlélek Isten-az igazságot magyarázó Isten

Ján 14:26 Ama vigasztaló pedig, a Szent Lélek, akit az én nevemben küld az Atya, az mindenre megtanít majd titeket, és eszetekbe juttatja mindazokat, amiket mondottam nektek.

Miért csak a Szentlélek elleni bűn nem megbocsájtható?

2018. okt. 25. 17:11
 26/41 anonim ***** válasza:

Így igaz Sanatti!

Máté 12:31

Azt mondom azért néktek: Minden bűn és káromlás megbocsáttatik az embereknek; de a Lélek káromlása nem bocsáttatik meg az embereknek.

Én szerintem ez az Írás is bizonyítja, hogy a Lélek egy Személy!

2018. okt. 25. 17:16
 27/41 A kérdező kommentje:

Utánna néztem több Biblia magyarázatba ezzel kapcsolatban és valóban néhányan azt állítják hogy Jézus azonos Mihály főangyallal, mások kiállnak az mellett Jézus nem azonos Mihály főangyallal, megint mások viszont nem foglalnak állást ebben a kérdésben.

Akkor viszont maradok az apostolok írásainál és az ezekből kapott Szellemi felismerésnél ugyanis ha már előjön a pozíció felemelése

(Biblia professzor, Bibliatudós) akkor én is ezt teszem!!!

Szolgálat és ismeret tekintetében

a 12 apostol állt legközelebb Jézushoz akiknek az üzenetei olvashatóak a Bibliában sosem állítottak ilyet Jézusról sőt......

ha tanulmányozom az irásaikat,

Pál apostol sem írt sosem ilyet

(a Bibliatudósok hozzá képest iskolás gyermekek)

Nekem és másoknak más kijelentés és felismerés jön a Szellemtől a szívbe Jézusról. Ezután sem gondolom, hogy ennek az irány vonalnak lenne létalapja,

a JW hamis tanítás meg egy kétes hírű próféta nő tanitásai, valamit a tudós embek elragadtatásai nem igazolják és nem bizonyítják ezt az állaspontot!!!

2018. okt. 25. 17:55
 28/41 anonim ***** válasza:
0%

Nos, ahogy gondoljátok.

Mindenki magáért felel.

2018. okt. 25. 18:14
 29/41 anonim ***** válasza:
100%

"Nos, ahogy gondoljátok.

Mindenki magáért felel."

A gond csak ott lessz ha hamissággal hitetsz el mást azért nem csak az gelel aki elhiszi hanem aki elhiteti az is.

2018. okt. 25. 18:19
 30/41 anonim ***** válasza:

Jel 12:7 És lőn az égben viaskodás: Mihály és az ő angyalai viaskodnak vala a sárkánnyal; és a sárkány is viaskodik vala és az ő angyalai;

Miért viaskodot egymással Mihály és a sárkány és az angyalaik?

2018. okt. 25. 18:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!