Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan oszthat egy angyal...

Hogyan oszthat egy angyal jutalmakat?

Figyelt kérdés
2018. okt. 25. 10:03
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
58%

"Tévedés, egyetlen arkangyal van, soha nem is volt több, és nem is lesz."

Hogyne lenne már több? Dániel könyvében az angyal eléggé egyértelműen kijelenti hogybaz angyalfejedelmek egyike, Mihály jött a segítségére.

Tudod, a többes szám annak a jele hogy valamiből több van.

2018. okt. 25. 12:38
 12/41 anonim ***** válasza:
0%

Már ne haragudj, de milyen fejedelmekről beszél a vers?

Gondolkodtál már ezen?

Ugyan is nem Hűséges angyalokról beszél, hiszen Mihálynak ellenük kell harcolnia.

Sátán a Démonainak fejedelmi címet adományoz, és hatalmat a Föld különböző területei felett.

Isten nem adományoz ilyen hatalmat az angyalai között, csak egy hűséges angyalnak, a Fiának van legfőbb rangja.

Az egész Bibliában ezen egyetlen alkalomról ír, fejedelmekről, többet ilyenről szó sem esik. S ez is, mint említettem, ellenállásban vannak Mihállyal.

2018. okt. 25. 13:11
 13/41 anonim ***** válasza:
58%

Hogy kéne már Mihálynak ellenük harcolnia, ha közülük való?

Próbáld meg értelmezni azt a szóösszetételt, legyél szíves, hogy "az előkelő fejedelmek egyike"! Azaz olyasvalakik gyülekezete, akiknek az egyike Mihály. Ez csak akkor utalhatna démonfejedelmekre ha Mihály a démonfejedelmek egyike lenne...

2018. okt. 25. 13:35
 14/41 anonim ***** válasza:
0%

"Mihály, az egyik elöljáró fejedelem"

ennek a versnek a lábjegyzete a kövevetkezők:

(János 17:4, 5) . . .. 5 Most tehát, Atyám, dicsőíts meg magad mellett azzal a dicsőséggel, amely megvolt nekem melletted, mielőtt a világ lett.

(Kolosszé 2:10) 10 És így teljességetek van őáltala, aki minden kormányzatnak és hatalomnak a feje.

(1Péter 3:21, 22) . . .. 22 Ő Isten jobbján van, mert az égbe ment; s alávettettek neki angyalok és hatalmak és erők.

Jól látható, hogy a Biblia más részei szerint is , egyetlen személyhez köti a hűséges fejedelmi rangot.

Az az angyal, aki elmondja Dánielnek ezeket, nem Fejedelem volt, hanem egy angyal a sok közül, ugyan is az angyalok rangtól függetlenül, Részvettek és részt fognak venni Isten szándékában, ha ítélet végrehajtásról is beszéljünk.

2018. okt. 25. 13:47
 15/41 anonim ***** válasza:

Miért kéne hogy a Dánielnek hírt vivő angyal fejedelem legyen?

Attól hogy az angyaloknak több fejedelme van, és ezek egyike jött el segíteni, még nem lesz minden angyal fejedelem.

A "lábjegyzeteid" egyikének sincs köze az angyal üzenetéhez, nem tudom mit akartál ezekkel...

A vak tagadás helyett valami logikát próbálj már felmutatni, kérlek! Pl, mégis milyen nyelvtani szabály jelentené, hogy az angyal több fejedelmet említ, akiknek csak az egyike Mihály, de mégsem él a többes szám?

2018. okt. 25. 13:56
 16/41 anonim ***** válasza:
54%

Ez is ellentmond annak, hogy Jézus Mihaly arkangyal volna...

Jelenések 21:5‭-‬6

És monda az, a ki a királyiszéken ül vala: Ímé mindent újjá teszek. És monda nékem: Írd meg, mert e beszédek hívek és igazak. És monda nékem: Meglett. Én vagyok az Alfa és az Omega, a kezdet és a vég. Én a szomjazónak adok az élet vizének forrásából ingyen.

János 4:11‭-‬18

Monda néki az asszony: Uram, nincs mivel merítened, és a kút mély: hol vennéd tehát az élő vizet? Avagy nagyobb vagy-é te a mi atyánknál, Jákóbnál, a ki nékünk adta ezt a kutat, és ebből ivott ő is, a fiai is és jószága is? Felele Jézus és monda néki: Mindaz, a ki ebből a vízből iszik, ismét megszomjúhozik: Valaki pedig abból a vízből iszik, a melyet én adok néki, soha örökké meg nem szomjúhozik; hanem az a víz, a melyet én adok néki, örök életre buzgó víznek kútfeje lesz ő benne. Monda néki az asszony: Uram, add nékem azt a vizet, hogy meg ne szomjúhozzam, és ne jőjjek ide meríteni! Monda néki Jézus: Menj el, hívd a férjedet, és jőjj ide! Felele az asszony és monda: Nincs férjem. Monda néki Jézus: Jól mondád, hogy: Nincs férjem; Mert öt férjed volt, és a mostani nem férjed: ezt igazán mondtad.

2018. okt. 25. 13:59
 17/41 anonim ***** válasza:
0%

Jól írtad, nem kell a hűséges angyaloknak fejedelmi cím, ilyen címeket Sátán ad a démonainak.

Az angyal arról beszél hogy a démon fejedelmek elleni küzdelemben, az egyik fejedelem, Mihály segített.

Miért nem írja azt, hogy Pl: Gábriel segítette.

Vagy nevezne meg más angyali fejedelmet?

Miért mindig Mihály küzd, és van kiemelve fejedelemként, más angyalok neve soha nem kap ilyen elismerést?

2018. okt. 25. 14:03
 18/41 anonim ***** válasza:
37%

Sziasztok!

Itt aztán nagy kavarodások vannak.

A fordítás egy véleményt közöl. A héber szövegben "az egyike az előkelő fejedelmeknek" - מִֽיכָאֵ֗ל אַחַ֛ד הַשָּׂרִ֥ים הָרִאשֹׁנִ֖ים szó szerint: "egy fejedelmek a fő" - lásd: [link]

A héber הָרִאשֹׁנִ֖ים kifejezés 30 alkalommal szerepel az ószövetségi Szentírásban és mindenhol az "első" a "fő" a jelentése. A Szentírás egyetlen arkangyalt - pontosabban angyalok vezetőjét - nevez meg: Mihályt. Ő vezeti az angyalokat Sátán ellen is harcba (Lásd Jel. 12. fejezet)

Üdv. Péter

2018. okt. 25. 14:06
 19/41 anonim ***** válasza:

Jelenések 1:7‭-‬8

Ímé eljő a felhőkkel; és minden szem meglátja őt, még a kik őt által szegezték is; és siratja őt e földnek minden nemzetsége. Úgy van. Ámen. Én vagyok az Alfa és az Omega, kezdet és vég, ezt mondja az Úr, a ki van és a ki vala és a ki eljövendő, a Mindenható.

Máté 24:37‭-‬42

A miképen pedig a Noé napjaiban vala, akképen lesz az ember Fiának eljövetele is. Mert a miképen az özönvíz előtt való napokban esznek és isznak vala, házasodnak és férjhez mennek vala, mind ama napig, a melyen Noé a bárkába méne. És nem vesznek vala észre semmit, mígnem eljöve az özönvíz és mindnyájukat elragadá: akképen lesz az ember Fiának eljövetele is. Akkor ketten lesznek a mezőn; az egyik felvétetik, a másik ott hagyatik. Két asszony őröl a malomban; az egyik felvétetik, a másik ott hagyatik. Vigyázzatok azért, mert nem tudjátok, mely órában jő el a ti Uratok.

:)

2018. okt. 25. 14:08
 20/41 anonim ***** válasza:
58%

"Az angyal arról beszél hogy a démon fejedelmek elleni küzdelemben, az egyik fejedelem, Mihály segített"

Igen, de mivel Mihály továbbra sem démon, ez a magyar nyelvben azt jelenti hogy a démonfejedelmek ellen segíteni eljött az angyalfejedelmek egyike.

2018. okt. 25. 14:17
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!