Isten hívők, ti hogy fogadnátok az ilyeneket gyerekeitektől?
Ha gyereketek érdeklődne a wicca vagy más újpogány vallások iránt. Elmondaná azok imádságait, azok szerint élne, eljárna szertartásokra, egyszerűen ezt tekintené az igaz hitének.
Zavarna titeket? Megtiltanátok neki? Örülnétek, hogy érdeklődik más irányzatok iránt? Hagynátok?
Saját véleményeteket írjátok, az nem érdekel, hogy a Biblia mit ír ezekről a dolgokról.
Szia
Isten hívőket kérdezel. Nos attól fűgg milyen isnenre gondolsz. Ha az egyedüli Teremtőre, a Biblia ihletőhére, akkor nem teljesen értem a kérdésedet, illetve...
Szóval ha én a bibliai alapelvek szerint élem az életemet, erre tanítom a gyermekemet is. Tehát nem lenne lehetősége: "Elmondaná azok imádságait, azok szerint élne, eljárna szertartásokra, egyszerűen ezt tekintené az igaz hitének."
Viszont ha elérne egy olyan kort, amikor már önálló döntéseket hozhat, akkor elfogdnám a döntését, még akkor is, ha ez számomra bánattal jár.
A hit "házát" mindenkinek magának kell fölépítenie, az én hitemre nem építezhet még a gyermekem sem....
Miért veszítené el?
Ne szektásodjunk már.
Én hagynám, de csak ha azt làtom hogy boldog vele és nem csak a lázadásának az eszköze.
"Miért veszítené el?"
Ha olvastad az írásokat, akkor tudnád miért kellett a szűlőnek az első követ rávetni a saját gyermekére, ha Isten ellen lázad.
Mondtam vagy nem mibdtam hogy ne szektásodjunk?!
Ha te szereted a gyerekedet, akkor nem Istennel jössz!
Mellesleg sokat tanulhatnál tőle!
Ő senkitől sem fordul el csak mert nem azt vallja amit szerinted kéne.
&15
"Ő senkitől sem fordul el csak mert nem azt vallja amit szerinted kéne."
NA ne mond, A szavában leíratta, hogy a lázadóknak, halál a büntetése. Lásd, a más nézeteket vallók közül:
A Saját népén belül meghaltak akik borjut készítettek Isteni imádatra. vag Zimri,
Kórah, és fiai, Éli főpap fiai.
Hogy Jézus meghalt az emberekért, azzal nem lehet érvelni, hgy bocsássa meg a más nézetet:
(Máté 7:21) 21 Nem mindenki fog bemenni az egek királyságába, aki azt mondja nekem: »Uram, Uram«, hanem az, aki cselekszi égi Atyám akaratát.
(Máté 7:22, 23) . . .és sok hatalmas cselekedetet vittünk véghez a te nevedben?« 23 De én akkor megvallom nekik: Soha nem ismertelek titeket! Távozzatok tőlem, ti, akik törvénytelenséget műveltek!
Lám lám Jézus törvényteleneknek nevezi a más dolgokat cselekvőket is ha Jézus nevére apellálnak is....
Akkor mi lesz a más nézeteket vallókkal....
Én megkérdezném, milyen vallást talált magának? Miben hisznek? Miről is szól az az adott vallás?
Szerintem nagyon is szívesen beszélne róla a gyermeked! Csak kérdezni kell, kíváncsian!
Utána lehetne, na persze akkor is csak szubjektíven véleményt mondani.
Egyébként meg ugye Isten szabad akaratot adott mindenkinek! Mikortól fog számítani, hogy a szabad akaratával élt, ami Isten akarata, vagy a mi akaratunkat erőszakoltuk rá?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!