Azok a vallásos emberek akik megvetik az ezotériát azok nem gondolkoznak el azon hogy az ő vakhitük Istenben és a Bibliában se jobb?
Igazából mind a vallások, mind a vallások mind az ezotéria tele van hamissággal,viszont ugyanúgy mindkettőben benne van az igazság magva.
Szóval nem értem mire fel ez a szemellemző?
Miért lenne rossz példa? Azért mert Mi nem akkor szükletünk, és nem voltunk ott némely eseménynél, attól még megtörtént.
Hogy kik és miért ferdítettek el történelmet az Ő dolguk.
De a Bibliában leírtak, bizny megfelelnek a valóságnak, amit a modern korban végzett ásatások és leletek is megerősítenek. Ugyanakkor a különböző korban különböző háttérrel rendelkező emberek akiket felhasznált az írásra, nem beszéltek össze, lehetőségük sem volt, még is egy kerek egész, egy témát felőlelő írások gyűjteménye, ami összhangban is vannak egymással.
Az írók őszintesége is figyelemre méltó, hiszen míg mások a hibáikat takargatták, illetve nem tették közbeszéd tárgyává, a Biblia írói őszintén beismerték a hibáikat, helytelenségüket, és azt, hogy milyen következménnyel járt ez.
"Rossz a példa de ha már a történelemmel jössz, azt is sokszor elferdítették."
Na kezdődik... más se hiányzott, mint egy konteós.
reinkarnacio vallasi tanitas amit atvettek a tevelygok is
ezoteria fogalma alatt mindeg a Hazugsag lapult
az Igazsag a Hit es Vallas tetejen Tronol
ez a kulonbseg igy hirtelen kapasbol leirva
Vallasokban nincs hamissag, nem ismered oket akkor, minden hamissag gonosztol es embertol ered
ezoteria kaoszbol all vagyis mindegy hogy igazsag is van benne mivel nem mag hanem inkabb szikra
mig a vallasokban a hamisag aranya forditott magnyi, szikranyi
de egy pici kovasz megronthatja a jot, a rosszat nehezebb megjavitani, igy a jo szikrak az ezoteriaban eleg hatekonytalanok inkabb a gonoszt lobantsak langra
majd elolvasok mindent es normalisan valaszolok
Nem vagyok vallásos, de én is azt mondom, hogy óriási a különbség a hagyományos vallások és a manapság "ezotéria" névvel illetett jelenséghalmaz között. Az ezotéria ma egy gyűjtőfogalom lett, ami alá mindent besorolnak ami nem tudomány vagy vallás, vagy ami az ennek a kettőnek valami bizonytalan határterülete. A legnagyobb baj az vele, hogy különféle, főleg keleti vallási tanításokat eredeti kontextusokból kiragadva, elferdített, lebutított formában terjeszt, átértelmezve, a nyugati gondolkodáshoz igazítva, eredeti értelmétől, céljától megfosztva. Így nyugodtan elmondható, hogy nagy része hamisság.
Egészen más dolog egy évezredek óta lényegét tekintve változatlanul fennálló hitrendszerben hinni (akár vakon), mint egy egységes hitrendszert nem is alkotó, mostanában összehordott halmaz egyes elemeit kiragadva, valamiféle hitet összeeszkábálni magunknak. A két dolog szerintem nem is igazán összevethető.
Más kérdés, hogy azt én sem tartom jónak, ha valaki az övétől eltérő minden más hitet (sőt sokszor a saját vallásának más irányzatait is!) megvet, elítél.
"Te ott voltál, amikor kitört az első világháború?
Na látod. Miért hiszel el olyat amit nem láttál?"
Nyert:) Egy materialista nem fogadja el a 2. VH megtörténtét, mert nem lehet természettudományosan - azaz laborban - bizonyítani:)
"Isten nem titokzatos. Hanem nyílt, érthető, és tiszta."
Uhh, akkor a Jelenések könyvénél hiányozhattál a Biblia óráról. Meg többi bullshit rébuszos próféciánál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!