Például. Ha nem fejtek egy ki egy kérdést, akkor arra vagyok kíváncsi, hogy kinek mi jut eszébe...
Egyébként ha Jézus Isten, akkor a saját jobbján ül?
Úgy emlékszem, hogy valamelyik tanítvány is ott akart ülni. Vagy tévedek?
Szia!
Minden tanítvány ott akart ülni. Állandóan ezen veszekedtek... :-)
Én azt gondolom sokkal inkább az a fontos, hogy kik lesznek ott. Vajon én mindent megteszek azért, hogy minél többen ott legyenek? Ez az igazi kérdés...
Üdv. Péter
Nem az a lényeg, hogy ki ül a jobbján, hanem az hogy ki áll a jobbján. :)
Az ítéletkor ugyanis elé állunk, majd a jobbjára állítja azokat, akiket fölvisz a mennybe és a baljára azokat, akiket letaszít a pokolba. Ezért nem mindegy, hogy ki áll a jobbján.
De akik a jobbján álltak és üdvözültek, akiket meghívott a mennyei lakomára, az már tökmindegy, hogy hol ül az asztalnál, tőle jobbra vagy balra.
Ezek persze mind csak szimbolikus képek, de a szimbolika nyelvén nagyon nem mindegy a szóhasználat.
Köszi a válaszokat:)
A jégkockás komment különösen érdekes volt!
Kedves 8-as:-)
A kecskék a másik oldalán állnak majd, ebből a célból:
Máté 25:33, 34
" És a juhokat jobbjára fogja állítani, a kecskéket pedig baljára.
Akkor a király így szól a jobbja felől állókhoz: »Jöjjetek, Atyám áldottai, örököljétek a világ megalapításától nektek készített királyságot."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!