Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A katolikusok tényleg ereklyek...

A katolikusok tényleg ereklyeként őrzik Jézus fitymáját és pelenkáját?

Figyelt kérdés
Olvastam arról, hogy egy német templomban őrzik Jézus fitymáját, és egy horvát templomban Jézus pelenkáját.

2018. okt. 14. 21:23
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Neked van olyan hittestvéred aki bűntelen? Az érdekes. Mert én bevallom, hogy bűnös vagyok. A hittestvéreim bűnösségéről nyilatkozni nem tudok, de időközönként járnak gyónni, így gondolom ők is bűnösök.

De újra idézem, amit korábban írtam. Lehet csak elkerülte a figyelmedet.

""az ilyennel még csak ne is étkezzetek együtt"

Ezért nem vehetik magukhoz az Eukarisztiát, akiknek súlyosabb bűnük van, vagy esetleg bűnös állapotban élnek."

Itt Pál valószínűleg az úrvacsorát, az Eukarisztia ünneplését érti étkezés alatt, nem az otthoni ebédet. Hiszen emlékeim szerint pont ő írja, hogy méltatlanul senki se vegye magához az Úr Testét.

2018. okt. 15. 10:21
 12/15 anonim ***** válasza:
42%

#11 Mindenki követ el hibákat. Nyilván súlyosabb bűnökre gondolt Pál, nem olyanokra, amilyeneket nap mint nap gyarlóságból elkövetünk.

Nagyjából értelek amúgy. Köszi a válaszokat. (Ha jobban elolvasod, Pál nem csak étkezésekről, de társalgásról is beszél. De mindegy, de menjünk bele)

2018. okt. 15. 10:35
 13/15 anonim ***** válasza:
75%
ne menjünk bele :) Elírtam, bocsi
2018. okt. 15. 10:53
 14/15 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

[link]

tobbszor vegig kell olvasni az egeszet, es erdemes lehet keresni kereszthivatkozasokat ra

szerintem ez nem kapcsolodott a kerdeshez

es a "meguszashoz" sem kapcsolodik

2018. okt. 17. 10:08
 15/15 jdfGabrella ***** válasza:
53%
Ez nagyon vicces!
2018. nov. 22. 20:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!