Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van itt olyan, akinek gondot...

Van itt olyan, akinek gondot jelent hangosan imádkozni közösségben?

Figyelt kérdés
Minden megtért keresztény szép választékosan, átszellemülten kell hogy tudjon imádkozni közösségileg? Aki nem tud, abban nincs Szentlélek? Egyébként ha magamban imádkozom, se tudok litániákat mondani.

2018. okt. 11. 18:37
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
64%
Pontosan mely igékre gondolsz? Mert jobb lenne szövegkörnyezetben látni. Az biztos, hogy azt a példabeszédet Jézus mondta, amit korábban említettem, ahogy #9-es hozzászóló is tőle idézett.
2018. okt. 11. 20:44
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

"Minden megtért keresztény szép választékosan, átszellemülten kell hogy tudjon imádkozni közösségileg?"

Nevezzük inkább úgy őket, hogy azok, akik igyekeznek minél tökéletesebben Jézus útján járni. A megtérés egy folyamat, nincs olyan, hogy "megtér" és onnantól kezdve ő már tökéletesen gyakorolja a kereszténységet. Napról napra kell gyarapodni a hitben, folyamatosan kell fejlődni.

Sokféle ima módszer van. Nem mindegyik "hangos": létezik pl. szemlélődő imádság. Egyébként ezt is lehet közösségileg végezni. Van pl. a Szent Ignác-féle szemlélődés. Ez egy Szentírással való imaforma, amit lehet végezni egyedül is, de közösségileg, ahol a csendes ima után a résztvevők megosztják egymással a tapasztalatukat. Nem kell, hogy mindenki minden imamódot alkalmazzon, mindenkinek más a megfelelő. Ami közös: Isten ott lesz az imádságban, bármelyiket is választod.

2018. okt. 11. 21:49
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Minden megtért keresztény szép választékosan, átszellemülten kell hogy tudjon imádkozni közösségileg?

Átszellemülten talán. De nem biztos, hogy az illető keresztény szépen, választékosan tud fogalmazni.

2018. okt. 12. 09:35
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Kicsit én is ilyen vagyok, pedig nem vagyok az a félős típus, de ha imáról van szó az más.

De mindegy is, minden közösségben megvan aki prédikál, lelkész, pásztor, pap, oktató stb aki vezeti a közös imát, ezek olyan emberek, akiknek ez nem jelent túl nagy gondot.

Mózes sem volt a szavak embere nem igaz? De ott volt neki Áron.

2018. okt. 12. 10:03
 15/17 anonim ***** válasza:
18%

*"Minden megtért keresztény szép választékosan, átszellemülten kell hogy tudjon imádkozni közösségileg?"

Egy a lényeg, hogy a Szent Szellem imádkozzon, benne, és rajta keresztül. Ez a lényeg.

2018. okt. 12. 10:08
 16/17 anonim ***** válasza:
92%

[link]

Hehe, igen, tipikus. 😂😂

Én is így vagyok ezzel. Sokszor nem megy úgy közösségben az ima. De szerencsére sok helyen úgy van, hogy nem kötelező hangosan imádkozni körimánál, hanem ha akarod magadban, és a végén hangosan kimondod az áment. Vagy nálunk az ifi csoportban az volt, hogy egy rózsafűzért, Bibliát, vagy valamilyen más tárgyat adtunk körbe, és mindig az imádkozott, akinél a tárgy volt, és ha nem akart valaki imádkozni, továbadta. Szerintem ezek jó megoldások, hogy senki ne érezze úgy, hogy ez valami elvárás. Nem az embereknek kell megfelelni, hanem Istennek.

Nem igaz, hogyha valaki nem tud hangosan, mindenki előtt átszellemülten imádkozni, akkor benne nincs Szentlélek. Ez nagyon nem igaz. Csak sokak számára alapból nehezebb megnyílni, és úgy érzi, hogy az ima csak rá és Istenre tartozik. Nincs ezzel baj.

Kérdező, ne érezd azt, hogy egy nyomás van rajtad. Légy szabad az Úr jelenlétében. Ha nem akarsz hangosan imádkozni, ne tedd, imádkozz magadban. Esetleg beszéljétek meg a közösségben, esetleg tanácsolhatod azokat az ötleteket, amiket mondtam.

2018. okt. 12. 10:58
 17/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2018. okt. 12. 11:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!