Melyik a nagyobb bűn Isten szemében?
A Spartacus sorozatot nézem és elégedetten láttam, hogy Isten megbünteti a gyilkos Barka gladiátort, aki egy egész családot megölt, bár persze tudom, hogy ez csak egy történet a bűnös és istentelen római birodalomról, de mégis nekem tetszett a rendező által szemléltetett isteni gondviselés ábrázolása.
Igaz ugyan kissé zavart, hogy Asur aljas cselszövénye volt az eszköz.
Aztán több képváltás is volt, mutatták többször is Barka fiúszeretőjét és arra gondoltam, Isten talán nem is a gyilkosságért büntette, hanem a fajtalankodásért, mert számára az nagyon nagy bűn, Szodomára gondolva.
Szerintetek melyik bűn nagyobb, a gyilkosság, vagy a homoszexualitás?
Értem.
Az igaznak látszik, hogy gyakorlati következményét tekintve nincsenek különbségek a bűnök között, a büntetés mértékét tekintve.
Az ellenben felmerül most bennem. hogy egy olyan ember, aki sohasem volt bűnös, mindig hű volt és vele szemben egy bűnös, de megtért ember között van e különbség?
Nincs?
"Az ellenben felmerül most bennem. hogy egy olyan ember, aki sohasem volt bűnös, mindig hű volt és vele szemben egy bűnös, de megtért ember között van e különbség?"
A keresztény tanítás szerint minden ember bűnös, tehát a felvetésed első fele már itt megdől.
De hogy írjak valami lényegit is; üdvösség szempontjából nincs különbség. Tehát ugyan úgy üdvözülni fog, ugyan azt a jutalmat nyeri el az is, aki igyekezett egész életében Istennek tetsző módon élni és az is, aki mondjuk élete utolsó éveiben tér meg. Isten minden megtérő bűnösnek örül, ez jól látható a tékozló fiú történetéből is, ahogy Jézus példabeszédében ugyan annyi talentumot kaptak azok akik reggel óta dolgoztak és azok is, akik csak néhány órája csatlakoztak a munkához.
Igen, igazságos. Az emberi önzés és gőg felvetheti bennünk a kérdést, hogy igazságos-e ez, de úgy vélem, hogy az.
Ha tegyük fel, hogy neked részed lehet az üdvösségben, nem válsz mégis méltatlanná, hogy mástól pedig irigyled? Hogy lehet valakitől irigyelni a jót?
Amikor minden munkás ugyan annyi talentumot kapott, az a bűnös és önző, gőgös ember szempontjából igazságtalan lehet. De Isten kicsit más mércével dolgozik. Bűneink miatt az üdvösséget senki sem érdemelheti ki, a kegyelem Isten ajándéka. Mi jogon irigylem akkor mástól?
Isten szemében a létező legnagyobb bűn Isten becsmérlése.
Ez sokkal nagyobb bűn, mint a gyilkosság: mert azt meg lehet bocsátani, ezt meg nem.
A homoszexualitást MA MÁR nem tekinti halálos bűnnek a kereszténység.
A gyilkosság a nagyobb bűn.
A bűnök nem egyenlők.
Ne legyünk már szemellenzősek.
Van kisebb, vagy nagyobb bűn, ha egy büntetés jár mindegyikre?
De tényleg, Káin büntetése csak száműzetés volt.
"Van kisebb, vagy nagyobb bűn, ha egy büntetés jár mindegyikre?"
Mint mondtam: a szentlélek becsmérlését NEM LEHET megbocsátani!
Ez tehát NAGYOBB bűn, mint a gyilkosság!
Nem kéne esetleg elolvasni a Bibliát?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!