Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Melyik a nagyobb bűn Isten...

Melyik a nagyobb bűn Isten szemében?

Figyelt kérdés

A Spartacus sorozatot nézem és elégedetten láttam, hogy Isten megbünteti a gyilkos Barka gladiátort, aki egy egész családot megölt, bár persze tudom, hogy ez csak egy történet a bűnös és istentelen római birodalomról, de mégis nekem tetszett a rendező által szemléltetett isteni gondviselés ábrázolása.

Igaz ugyan kissé zavart, hogy Asur aljas cselszövénye volt az eszköz.

Aztán több képváltás is volt, mutatták többször is Barka fiúszeretőjét és arra gondoltam, Isten talán nem is a gyilkosságért büntette, hanem a fajtalankodásért, mert számára az nagyon nagy bűn, Szodomára gondolva.

Szerintetek melyik bűn nagyobb, a gyilkosság, vagy a homoszexualitás?

2018. szept. 25. 20:45
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván a gyilkosság!
2018. szept. 25. 20:49
 2/38 KZitus ***** válasza:
0%

Szia

Ha Káinra gondolsz, aki megölte a testvérét, vagy Szodomára, amely a homoszexualitás miatt elpusztult, te milyen következtetést vonsz le?

2018. szept. 25. 21:09
 3/38 A kérdező kommentje:

Nem tudom, azért kérdezem.

Arra gondolsz, hogy Szodomában többen haltak meg, az egész város?

2018. szept. 25. 21:42
 4/38 anonim ***** válasza:

Gyilkosság.

Benne van a tízparancsolatban.

2018. szept. 25. 21:44
 5/38 A kérdező kommentje:
Káin meg sem halt
2018. szept. 25. 21:45
 6/38 anonim ***** válasza:
18%

Isten a szavában tájékoztat arról, hogy mit gondol a Bűnökről.

Ő nem szelektál, minden bűnt, egyformán büntet, csak az ember gondolja azt, hogy Isten besorolja ide vagy oda Őket.

(1Korintusz 6:9, 10) . . .Ne vezessenek félre titeket. Sem paráznák, sem bálványimádók, sem házasságtörők, sem természetellenes célokra tartott férfiak, sem férfiakkal háló férfiak, 10 sem tolvajok, sem kapzsik, sem részegesek, sem szidalmazók, sem zsarolók nem fogják örökölni Isten királyságát.

Aki mást gondol, az a Személy, a vers elején levő vers alapján, félre van vezetve.

2018. szept. 25. 21:46
 7/38 anonim ***** válasza:
11%

A gyilkosság nagyobb bűn, mert elveszi egy ember életét, akinek még élni kellene. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a homoszexualitás ne lenne nagyon súlyos bűn. Mondjuk eggyel jobb, mint a pedofília, de ezek kéz a kézben járnak.

Amúgy a kis bűn miatt is elkárhozik az ember, ha meg nem tér, semmiféle vigaszt, vagy megnyugvást nem fog neki jelenteni a tudat, hogy igaz ugyan, hogy elkárhoztam, de nem annyira, mint egy apa és anyagyilkos. A Pokolban nincsenek jobb helyek, csak rosszak, rosszabbak és még annál is rosszabbak. Az egyetlen alternatíva a megtérés, méghozzá mindenből, ami bűn.

2018. szept. 25. 21:48
 8/38 anonim ***** válasza:
0%
(Jelenések 21:8) 8 De a gyávák, hitetlenek, szennyükben undorítók, gyilkosok, paráznák, spiritizmust gyakorlók, bálványimádók és az összes hazug osztályrésze a tűzzel és kénnel égő tóban lesz.. . .
2018. szept. 25. 21:48
 9/38 anonim ***** válasza:
11%
Szerintem a legtöbb homokos teofób, krisztofób, heterofób, ha nem az összes.
2018. szept. 25. 21:50
 10/38 anonim ***** válasza:

Az emberi élet szent, amit Isten adott és csak Ő veheti el. A gyilkosság az egyik legsúlyosabb bűn. De nagyon súlyos a kiszolgáltatott helyzetben lévők nyomorának súlyosbítása is, gondolj az árvákra vagy özvegyekre.

Felhoztad kérdésedben Szodomát. Igazából nem írja a Szentírás sehol sem, hogy azért törölte el a Föld színéről Isten, mert a lakói közt voltak homoszexuálisok. Ezt inkább csak később képzelték a történetbe. Helyette számtalan másik bűnt felsorol, mint gőgösség, nem segítették a szegényeket és árvákat (lásd pont imént említettem ilyesmit), istentelenek voltak, kicsapongók, igen, paráznák is. Tehát Szodomának és Gomorának számtalan bűne volt, amiért Isten úgy döntött, hogy elpusztítja.

2018. szept. 25. 21:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!