Isten miért nem tudott nagyobb változatossággal teremteni?
A külső megjelenésben nagyon változatos az élővilág, de belül viszont nagyon hasonló, mintha minden élőlény egy lenne, csak álarcosbálba készültek volna.
Két ember között 99,9% a genetikai hasonlóság, ember és csimpánz között 99%.
Megbetegedésért felelős géneink 61%-a közös a muslicáéval, a rákért felelős génekből 68% van benne, a fonálféregben pedig 50%.
A fehérjeszintézisért felelős géneink 85%-a megegyezik egy káposztáéval.
Miért nem tudott Isten olyan nagy változatossággal teremteni, hogy ne legyenek ilyen egyezőségek?
#1-es és van dns-es a felhőnek? Azért kérem..
Akkor inkább már az agyat és a dinnyét hoztad volna fel példának, de itt a genetikai eltérés volt a kérdés..
Szerintem ez elég nagy változatosság, hogy a "belső" hasonlóság, a hasonló alapok, "alapanyag" ellenére ennyire sokszínű világ jött létre.
Én egyáltalán nem tartom magam hasonlatosnak egy muslicához, gondolom, az élete sem olyan, mint az enyém :)
# 4
"Én egyáltalán nem tartom magam hasonlatosnak egy muslicához..."
Én sem, de a párom mégis mindig ezzel jön.
:D
Talán mert nem teremtettek minket, hanem egymás "rokonai" vagyunk. Ezért hasonlít az ember a gorillára vagy a csimpánzra, a kutya a farkasra, a leopárd a gepárdra és még sorolhatnám.
De nem, sokaknak életszerűbb, hogy a majmokat is (közvetett módon) a Saját képmására teremtette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!