Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a nagyobb bűn?

Mi a nagyobb bűn?

Figyelt kérdés
Nagyobb bűn a házasságtörés vagy az, ha már kisgyermekes családot hagy el az apa? A 10 parancsolat ugye a paráználkodast tiltja, de arra nem tér ki, hogy mi van ha a gyermeket is elhagyja? Ezzel a gyermekéről elveszi a lehetőséget, hogy keresztény családban nőjön fel.
2018. szept. 19. 21:22
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Engem nem csalt meg a férjem és én sem őt. Nekem a házasság szent és felbonthatatlan. Ő érzi úgy, hogy nem boldog ebben a szövetségben és inkább elválik tőlem (bár hivő katolikus, legalábbis az volt). Amikor én egy pappal elbeszélgettem a dologról, ő azt mondta, hogy a házasság tele van és lesz is gondokkal, buktatókkal, de ezenen együtt át kell(ene) jutnunk. No most én mit csináljak, ha a férjem nem hisz abban, hogy ha igazán akarjuk, akkor együtt is boldogok lehetünk. Mitöbb, mélységesen felháborodott a pap gondolatain, mert szerinte az atya semmit nem tud az ő érzéseiről, életéről. És, ahogy fogalmazott akar magának adni egy esélyt arra, hogy még boldog legyen az életben. Nélkülem és a közös gyermekünk nélkül.
2018. szept. 20. 10:47
 12/16 anonim ***** válasza:
33%

*Egyébként pedig a vétlen fél dönthet.

Kivéve, ha Isten beleszól, mert látja a jövőt, és az adott ember nem lázad Isten ellen, hanem elfogadja, ha az Úr szólt hozzá.

Mal 2,16

Mert gyűlölöm az elbocsátást, ezt mondja az Úr, Izráelnek Istene, és azt, a ki ruhájára kegyetlenséget borít, azt mondja a Seregeknek Ura. Őrizzétek meg azért lelketeket és ne csalárdkodjatok!

2018. szept. 20. 10:56
 13/16 anonim ***** válasza:
0%

Kedves Kérdező.

Nekem is és sokunknak nagyon sokat segített, a Családi boldogság titka című könyv, ami a Biblián alapul, kimondottan a családoknak készült.

Pl a családi élet megmentéséhez ez a kiadványuk, nagyon jó. [link]

vagy:

[link]

De több olvasmány is foglalkozik ezzel a témával.

[link]

[link]

[link]

[link]

Érdemes lenne együtt megbeszélni ezeket.

2018. szept. 20. 17:59
 14/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, de sajnos hiába próbálkoztam én eddig is, ha valaki már magában meghozta a döntést. Vagyis olyanok véleményét vette figyelembe, akiknek a vallás vagy semmit sem jelent vagy egyenest ateisták. Ezért igazából én már rá sem ismerek arra az emberre, akihez hozzámentem. De, mindezek ellenére én hajlandó lennék bármire, csak hogy megmentsem a házasságom. De meg sem hallgat. Remélem segít a Jó Isten hogy mindezek ellenére többé-kevésbé boldog legyen az életem. Imádkozom sokat, de sajnos most annyira elöntött a fájdalom és a bánat, hogy nem biztos, hogy tényleg, szívemből-lelkemből elhiszem azt, hogy megsegít az Úr.
2018. szept. 20. 19:07
 15/16 anonim ***** válasza:

Megértem a bánatodat. De ahogy Isten szabad akaratot adott mindenkinek, így sajnos nem tudsz mit kezdeni ezzel.

Ha már beszélgetni, kommunikálni sem akar, pedig az elengedhetetlen a házasságban.

Én három hónapos gyermekemmel maradtam anno egyedül. Jelenleg, olyan férjem van, hogy keresve sem találhattam jobb társat. Egy gyülekezetbe járunk,mindent megbeszélünk, és boldogok vagyunk.

Ezért mondom, ne add fel, legyél kitartó, maradj álhatatos az imában és hűséges Istenhez. A könyveket ettől függetlenül elolvashatod, veszteni nem vesztesz semmit.

Sok sikert kívánok, és Isten áldása kísérje életedet.

2018. szept. 20. 21:18
 16/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a kedves és biztató szavakat és örülök a boldogságodnak. Én katolikus vallású vagyok, így mivel Isten előtt mi örökké házasok maradunk, én nem keresek mást, nem is kereshetet, nem akarok vadházasságban élni. Lehet, hogy nehéz lesz a földi élet, de bár bizakodva várom az üdvösséget. Vannak nekem is hibáim, gyarló ember vagyok, nem engedtem be az életembe kellőképp Istent, így a házaséletünknek sem volt részese, úgy hiszem, hogy ez miatt is futott zátonyra a házasságunk. Ha gyakrabban, vagy csak kicsit többször élnénk Isten legalapvetőbb és legegyszerűbb tanításával, a szeretettel, minden sokkal szebb és jobb volna a mi életünkben és az egész világon is. De miközülünk sokan, így én is, csak mentem a saját fejem után, a saját boldogságomat kerestem, és nem jöttem rá arra, hogy csak akkor lehetek igazán boldog, ha a körülöttem élők is azok. Minden jót!
2018. szept. 21. 07:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!