Csak a vallások útján lehet eljutni Istenhez?
Itt, ahol lakok csak katolikus és zsidó templom van és mivel nem vagyok zsidó,így marad a katolikus templom.
De ott meg a tömegtől meg a mindenféle tömény illatoktól viszolygok.
A Biblia meg nem érdekel,mióta a Jehovák erőszakosan meg akarták velem vetetni.
Valahogy csalódtam ebben az egész vallásosdiban,megmondom őszintén.
Ha ez van írva egy könyvbe, hogy "a teljes Írás Istentől ihletett" az nyilván teljesen hiteles :)
A jehovák meg el fognak takarodni, ha megmondod nekik, hogy szerinted nem létezik bűn. Ilyenkor rögtön egy kárhozatra ítélt, sátáni befolyás alatt lévő kategóriába kerülsz, végleg lemondanak rólad!
Kövezzetek meg, de én akkor is azt mondom, hogy a vallások önös érdekből kisajátítják Istent.
Szóval a kérdésre nem hogy egyértelmű NEM a válaszom, hanem inkább az, hogy pont hogy úgy nem. Úgy csak egy hamis képet kapsz, hamis bálványt fogsz imádni.
Csak "gratulálni" tudok neked.
Ilyenkor megnézném, és meghalgatnám Jézus véleményét a hozzáállásodról.
Vajon Jézus így reagált azoknak, akik nem értettek vele egyet?
Vagy inkább a szent írásból érvelt nekik? "jól utánzod" a megváltódat, és az apostolokat...
Ki vagy te hogy Jézust emlegeted?
Ismerted talán?
Ha nem, akkor annyi a jogod Jézus nevében beszélni mint bárki másnak:semmi.
Egyetlen egy út van, hogy az Atyához eljuss: Jézus. Nincs más út. Aki azt mondja van, az hazudik.
Jézus az út, az igazság és az élet:)
Látom nem sikerült felfogni, amit írtam.
Sebaj.
"Ha feltételezzük, hogy egy Isten létezik (te sem használtál többesszámot), akkor jogosan feltételezhetjük, hogy nem hasonul meg önmagával és írat számtalan, egymásnak ellentmondó kinyilatkoztatást. Ebből egyenesen következik, hogy egy út vezet hozzá."
Nem, ebből nem az következik, hogy egyetlen egy út vezet hozzá, hanem az, hogy ő kijelölt egy utat, ami biztosan hozzá vezet.
Ezen kívül még lehet sok másik út is, ami hozzá vezet, de ezekről nem tett említést. Miért ne próbálna akkor az ember másik utat találni hozzá?
"Ha a keresztényeknek van igaza akkor Krisztus, ha a mohamedánoknak akkor a Korán, ha a hinduknak akkor a hindu iratok, stb..."
Látod, pont erről beszélek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!