Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ti mit gondoltok arról aki...

Ti mit gondoltok arról aki nem vallásos, méhis közel áll Istenhez?

Figyelt kérdés
2018. szept. 14. 22:37
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:

Én például hiszek Istenben, de nem tudom elfogadni egyik vallás nézeteit sem.

Azt tapasztalom, hogy a vallások csak önös érdekből kihasználják az emberek hitét. (Ld. muszlim terroristák, középkori keresztény hódítások, inkvizíció, irdatlan kincsek a vatikánban, stb.)

A vallási tanok számos ellentmondást tartalmaznak, nagy részük minden józan észnek ellent mond.

Viszont Isten ettől a 3+1 dimenziós világtól függetlenül létezhet, csak nem tudjuk, hogy miféle is ő.

Lehet hogy egy programozó, aki megírta ezt a mátrixot és mi elhisszük hogy létezik, hiszen az álmainkban is azt hisszük, hogy az a valóság.

De az is lehet, hogy mi magunk vagyunk az Isten, csak teremtettünk egy játszóteret magunknak, mert nagyon egyedül éreztük magunkat.

De ezt nem tudhatjuk, mert túlmutat a materialista világ határain, a fizika pedig csak a materialista világot írja le.

2018. szept. 16. 14:58
 32/33 anonim ***** válasza:
Én hiszek Istenben, mert szerintem képtelenség, hogy az egész világ csak úgy magától véletlenül lett, biztosan van valami oka, hogy létrejött. De szerintem nem létezik olyan, hogy egyetlen igaz vallás. Mindegyik vallás azt vallja magáról, hogy ők az igaz vallás, és szerintem mindegyik tényleg az is. Azért létezik ennyi vallás, mert a különféle kultúrák, különféle módon élő közösségek más-más irányból közelítik meg az istenhit kérdését. Ha jobban megnézzük, a nagy világvallások mindegyikének a lényege gyakorlatilag pontosan ugyanaz, hogy békében kell lennünk másokkal és saját magunkkal is, és szeretnünk kell egymást. Csak mindenhol más-más történet épült e köré, más szereplőkkel. Honnan tudjuk, hogy nem ugyanúgy Isten küldte mondjuk Mohamedet is, mint ahogy Jézust?
2018. szept. 25. 18:03
 33/33 A kérdező kommentje:
Nagyon jó és jogos is a felvetés.
2018. szept. 25. 18:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!