Szerintetek az mennyire baj ha megvagyok keresztelve de nem járok istentiszteletre?
Max a legkisebb faluhelyen az öregasszonyok kipletykálnak.
Városban meg akkor pletykálnak ki, ha elmész.
Ha a Teremtő szemszögéből nézzük, és ez ami lényeges, akkor a keresztelkedés nem jelent semmit.
Attól még hiheted hogy van Isten, de passzív vagy a keresztény életet élően.
A keresztelkedés önmagában Isten előtt nem jelent semmit.
"Ha a Teremtő szemszögéből nézzük, és ez ami lényeges, akkor a keresztelkedés nem jelent semmit.
A keresztelkedés önmagában Isten előtt nem jelent semmit."
Jah, azért keresztelkedett meg Jézus is (bár nem kellett volna neki, mert mindenben hasonlóvá lett hozzánk, a bűnt kivéve)... Meg azért mondta ezt: "Kereszteljétek meg őket az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevére." (Mt 28,19)
Meg ezt: "Aki hisz és megkeresztelkedik, üdvözül, aki nem hisz, az elkárhozik." (Mk 16,16)
Ne vedd nagyon magadra, de valami miatt jobban hiszek a Feltámadt Úrnak, mint a jehovistáknak. :))
Miért nem jársz istentiszteletre? Mennyire rendszeres az imaéleted? Mennyire gyakorlod az irgalmasság cselekedeteit?
6-os
Tudnál bizonyítékkal szolgálni, arra vonatkozóan, hogy jézus mit mondott ?
Ha a szöveg a bibliából van, akkor bizony bajban leszel a válasszal, ugyanis a biblia hitelességére nincs semmi bizonyíték.
Mondom semmi.
A bibliát gyakorlatilag összehazudták.
Lást Szűz Mária esete.
Mária elment valakivel egy pásztor órára, majd mikor terhes lett, József hazudott az érdekében.
Ez bekerült a bibliába, mert voltak olyan hülyék az írók, hogy elhitték egyetlen ember állítását.
A mai világban, ha én nagyon jól ismerek egy embert, nagyon jó barátom, akkor is rendszeresen hazudik nekem, és én is rendszeresen hazudok és Te is én aki azt állítja, hogy Ő nem hazudik, akkor hazudja épp a legnagyobbat.
Gyakorlatilag nem létezne emberi társadalom hazugság nélkül.
És akkor Te azt állítod, hogy Jézus ezt mondta ?
Voltak itt olyan hívők akik azt sem tudják mit beszélnek:
A kedvencem a következő mondat:
Isten nem hazudik és ez tény !
Kívánok neked sokkal több intelligenciát, mint ami eddig jutott.
Előfordul az ilyen, de nem jó, ha internetes kereszténnyé válsz.
Ros Hásáná / Új év
Tisré 1-2. / Szeptember 10-11.
Jom Kippur / Engesztelés napja
Tisré 10. / Szeptember 19.
Igyekezz mielőbb megtisztulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!