Van itt olyan istentiszteletre járó zsidó, aki meleg?
Neharagudj,de en elmosolyodtam rajtad :)
Csak nem ertem,miert erdekli egy meleg fiut a vallas...
Talán azt gondolod előző, hogy akiket javában pörkölnek a pokolban, nem hisznek Istenben?
Azok hisznek csak igazán, már ugye feltéve, hogy tényleg van pokol, ahol tényleg pörkölnek.
" Az Ószövetség elég szigorúan veszi ezt a dolgot, nem annyira elnéző, mint az Újszövetség."
Igen? Akkor talán olvasd el azt a hetvenezer habzószájú hozzászólást, amelyeket itt az Újszövetségben hívő különböző áramlatokhoz tartozó keresztények írnak!
Hozzátenném, hogy én egyikhez sem tartozom, meleg sem vagyok, de amiket itt összehordanak, attól feláll a hátamon a szőr.
Engem nem érint, de egyről tudok, aki vállaltan meleg és jár zsinagógába, teljes értékű tagja a közösségnek, egy ízben a rabbi szánt erre külön néhány percet.
Amúgy igaz, hogy a Tóra nem támogatja, kifejezetten azt írja "Férfiúval ne hálj, amint hálnak nõvel, útálat az." (3Móz 18:22) sőt: "ha egy férfi férfival hál, amint hálnak nõvel, útálatosságot követtek el mindketten, ölessenek meg, vérbûn van rajtuk." (3Móz 20:13)
Viszont egyrészt a Szentély pusztulása óta rabbinikus bíróság nem hoz halálos ítéletet, másrészt az ítélethez kellett legalább két szavhihető tanu. Ilyesmit meg nem szokás tanuk előtt ( legfeljebb régebben a pride-on ). A Tóra nem a hajlamot marasztalja, hanem a tettet.
Mellesleg épp ma olvastam a The Times of Israel-en és a Ynetnews-on ( heb: Yedioth Achronot - Izrael legnagyobb példányszámú napilapja ), hogy Rabbi Ovadia Yosef korábbi Izraeli (szerfárd) országos Főrabbi ( életében egyik legnagyobb tekintély ) egyik unokája meleg házasságot lészül kötni, egy Ortodox lesbi csaj fogja őket összeadni. És a család néhány tagja jelen is lesz. [link] ; [link]
A hajdani főrabbi már néhány éve nincs köztünk, hogy mit szólna, ha élne, nehéz kitalálni, mert amúgy igen meredek beszólásairól híresült el.
Nekem már az első link is bejött, és nagyon érdekesnek tartom.
Meg tudnád mondani, hogy Izraelben elfogadják-e a vallási házasságot polgári esküvő nélkül is?
Mert a cikk azt írja, hogy ezt még nem engedélyezik.
Ettől még hivatalosan is házasok lesznek?
(6. hozzászóló vagyok.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!