Az antiszemita, homofób, idegen-gyűlölő gondolatokat folytató emberek, miért sértődnek meg folyton?
Az én meglátásom az, h pont fordítva igaz.
Nem tudok olyat elképzelni, h megfogalmazzak egy véleményt egy kisebbséggel kapcsolatban és ne kapjam meg, h antiszemita, homofob, hímsoviniszta stb vagyok.
A legjobb pedig, h ezek a csoportok szintén hajlamosak gyűlölködni, általánosítani és azonnal hisztizni, ha valaki nem ért velük egyet......
De ez egy baromság.
Fölösleges ezen lovagolni, mert mikor azt mondod, h a hollandok liberálisok akkor nyilván nem úgy érted, h mindenki, hanem a nagyja.
Ott is vannak jobberek.
Sokaknak fogalmuk sincs róla, hogy mi az a szólásszabadság. Amúgy a hombofóbok, rasszisták, stb. természetesen nyugodtan mondogathatják a magukét, szidalmazhatnak másokat, ehhez joguk van.
A normális embereknek pedig joguk van őket idióta, nem normális baromnak tartani. És senki vélemény- és szólásszabadsága nem sérül ezzel, ugyanis senkit sem visznek börtönbe ezekért a dolgokért.
(A holokauszttagadás büntethetőségével mondjuk sajnos sérül a vélemény- és szólásszabadság. Az lenne a helyes, hogy bárki tagadhassa, és ezért ne legyen büntetve. Egy egészséges társadalom pedig kivetné magából önmagától ezeket a barmokat!)
én teljesen türelmes vagyok minden rasszal meg egyéb ilyesmivel szemben, de nehogy már engem hibáztassanak az ő bűneikért
amúgy nekem nincs bajom a zsidókkal csak ne engem ölessenek meg a pénzük miatt. a homikkal sincs csak ne az én lukamra pályázzanak. a kedves cigányokkal se más rasszú emberekkel nincs bajom (van jópár ilyen barátom is) egészen addig amig nem kötnek belém, a családomba vagy a barátaimba.
Ezt hívják úgy, hogy gumigernic-effektus. Fröcsögve szitkozódnak a mai rendszer, a "libsi fertő" ellen, de ha valaki beszól nekik, akkor azonnal a rendszer által biztosított jogokat (szólásszabadság) hozzák fel a védelmükre.
Magyarán szólva szar a rendszer, de azért arra jó, hogy a saját elmebeteg gondolataikat terjesszék.
Akik ilyen eszméket vallanak, azok mindig kompenzálnak valamit. Látens melegek, alacsonyak, apuci volt látens meleg és tőle látták, hogy epét kell hányni a melegekre. Soha nem kellettek egy nőnek sem, sikertelenek az életben. Valakire rá kell vetíteni ezeket. Érzelmileg sérült emberekről van szó, az erőszak a gyengék utolsó mentsvára tudod :)
Ez vonatkozik a netnáciskodásra is, normális ember nem dobál másokat, azért mert meleg pl.
Ezeknek pszichiáter kéne, aki segítene a sok elnyomott dolgot feloldani. Én leszbikus vagyok és a meleg szubkultúra tele van jobberekkel. Ha mindenki felvállalná magát, elfogadná, sokkal jobb lenne.
Igazából külön-külön kéne ezek elemezni.
Homofóbia:
Ennek leginkább vallási okai vannak. Keresztény hagyomány a homofóbia. Ha megkérdezel egy homofób embert, hogy szerinte miért bűn a homoszexualitás, akkor több mint valószínű, hogy azt a bizonyos Isteni parancsot fogja neked lebegtetni, ami a Bibliában szerepel.
Idegen-gyűlölet:
Az embereket nehezen fogadják el más népek kultúráját és szokásait. Ennek talán a szélsőséges nacionalizmus az oka: "Ez itt az én hazám, az én szokásaim, az törvényeim vannak érvényben, az idegeneknek meg kuss van ha ezt nem fogadják el!"
Antiszemitizmus:
Na itt az összeesküvés-elméletek jönnek szóba. A "zsidó gyarmatosítás", "zsidó tőke", "hazarabló zsidók", stb... ez igazából csak szimpla ostobaság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!