Van itt olyan istentiszteletre járó zsidó, aki meleg?
Bocsi, azóta nem jártam itt, most is csak véletlenül. Szóval
"Izraelben elfogadják-e a vallási házasságot polgári esküvő nélkül is?"
Amennyire tudom, Izraelben jelenleg CSAK vallási házasság létezik, polgári nem. A házasságkötés a rabbinátus kizárólagos jogköre. Az adott esetben az is probléma, hogy a rabbi nő, ugyanis a hivatalos rabbinátus aligha ismeri el rabbinak. Baár nemrég Amerikában avattak egy nőt ortodox rabbivá, de akkor még vita volt, hogy a tituluson túl funkciója is lesz-e, vagyis, hogy dolgozhat-e rabbiként. Amennyire tudomj, ez jelenmleg csak progresszív illetve reform közösségekben lehetséges, az izraeli hivatalos rabbinátus viszont - természetesen - ortodox.
Ami a polgári házasságot illeti, mint írtam, Izraelbhen nem létezik, de a külföldön már megkötött polgári hazasságot hivatalosan elismerik. Akik valami okbnól elutasítják a vallási házasságot és polgári házasságot akarnak kötni, "átugranak" Cyprusra, ott összeházasodnak polgárilag, majd hazamennek, mint törvényes házasok.
Hogy a rabbinátus hogy kezeli ezeket, azt nem tudom, elképzelhető, hogy nem fogadja el, ami akkor lehet probléma, ha a gyerek utóbb vallásos lesz.
Köszönöm, hogy válaszoltál a kérdésemre, bár nem én tettem fel az eredetit. (6. és az előző hozzászóló vagyok.)
Mivel Izraelben elég sok a keresztény, rájuk is vonatkoznak ugyanezek a törvények?
Ők sem köthetnek polgári házasságot?
Kedves kérdező, bocsáss meg az offért! :)
Bocsi, de nem vok absz profi az izraeli jogban, én is csak keresni tudok. azt gondolom, ha nem létezik a polgári házasság intézménye, akkor nem létezik. Viszont mindez csak hallomás.
A jogszabályok elérhetők a Knesset oldalről ( knesset.gov.il/ )
Azt hiszem, ez az: Civil Union Law for Citizens with no Religious Affiliation, 2010 (Unofficial Translation) - [link]
A cím ugyan vallástalanokat ír, de úgy láttam, a szöveg szól a valláasokról is. Bocsi, végigrágni nem volt időm.
Egyébként ez a keresés eedménye arra, hogy law marriage christian site:knesset.gov.il/ :
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!