Mit kérnél Isten-től, ha megjelenne előtted és azt mondaná, hogy teljesíti egy kívánságodat, legyen az bármi!?
Elmondom, hogy én milyen logika alapján gondolkodok, hátha segít kicsit megérteni.
Megvizsgáltam annak a valószínűségét, hogy létezik Isten. Arra következtetésre jutottam, hogy a bizonyítékok alapján annak az esélye, hogy létezik, 0.0000001%. Tehát az, hogy nem létezik az 9.9999999% Így a mindennapi döntéseimet az alapján hozom meg, hogy valószínűleg nem létezik. Nem csak Istennel járok el így, hanem sok más kérdésben is. Namármost, ha mégis megjelenne nekem Isten és meg tudnék bizonyosodni róla hogy ő tényleg egy isten, akkor felülírnám a korábbi álláspontomat és onnantól kezdve a létezésének a valószínűsége 9.9999999% lenne. Az a kis fennmaradó arány azért van, mert mi van, ha mégis tévedek és mondjuk valahogy sikerült becsapnia és ő nem is egy isten. Innentől kezdve a döntéseimet már az új valószínűség alapján hoznám meg. (mindig fenntartva a lehetőségét annak, hogy talán tévedek)
Soha nem mernék 100% valószínűséget adni, hisz belátom, hogy én is tévedhetek.
Te hány százalék esélyt adsz annak, hogy létezik Isten?
*Soha nem mernék 100% valószínűséget adni, hisz belátom, hogy én is tévedhetek.
Ez okos gondolat.
"Utána viszont azért nem, mert az akkor már nem hit lenne, hanem tudás."
Megint itt vannak a kommunisták? Szegények nem tanulták meg, hogy a hit és a tudás nem egymás ellentéte. A hit a nem látott dolgokról való meggyőződés. Csomó olyan dolgot tudsz, amit még az életedben nem láttál, de meg vagy róla győződve.
De legyen, ha így áll a dolog, akkor én nem hiszek Isten létezésében, hanem tudom, hogy létezik, és Jézusban meg is testesült kb. 2000 éve.
"Te hány százalék esélyt adsz annak, hogy létezik Isten?"
Nálam ez 50-50%. Viszont ha igen, akkor 99%, hogy nem egyezik egyetlen vallás istenképével sem. A vallások maximum egy hajszálnyit tudnak megragadni belőle.
"ha így áll a dolog, akkor én nem hiszek Isten létezésében, hanem tudom, hogy létezik"
Pont erről beszéltem. Én csak 99.9.. %-ban vagyok biztos a dolgomban. Te viszont (ha jól értem), akkor 100% Nagyon okos és tapasztalt ember lehetsz, ha egy ici-pici esélyt sem adsz annak, hogy akár tévedhetsz is.
Én sajnos nem vagyok ilyen okos :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!