Kutyát megkeresztel az egyház?
" Olyan szeretni való, hűséges élőlény, mint egy kutya nincs ezen a földön! Ezt csakis az tudhatja, akinek volt már kutyája. "
Mindjárt sírok. Most akkor én meg mondjam azt,hogy aki szerint egy kutya a hűség netovábbja,annak biztos nincs se párkapcsolata se gyereke?
#10, senki nem mondott olyat, hogy a kutyák lélektelen állatok, csak azt, hogy nincs halhatatlan lelkük, mint az embernek.
Egyébként bocsi, most le kell lomboznom téged. A kutya nem azért hűséges, mert annyira szeret. A kutya nem tud önzetlenül szeretni, mint az ember, hanem a falkaösztön miatt hűséges a gazdájához. Mondom ezt úgy, hogy nagyon szeretem a kutyákat.
Íme egy ujabb kérdés, ami tovabb mélyíti a keresztenyek amúgy sem éppen fényes hajóját.
Hihetetlen, milyen emberek vannak...
Önzetlen szeretet? Haha, ez jó vicc! Jézus, és a hozzá hasonló szent bölcsek képesek ilyenre, ezt nem vitatom. De mi egyszerű emberek csak a mások kihasználásához értünk igazán!
Volt 2 kutyám egyidejűleg (rottweilerek voltak), a pokolba lejöttek volna értem! Megérezték azt is, hogy átvernek. Anyám nem szeretett annyira, mint azok a kutyák! Bennük soha nem csalódtam, nem vertek át, nem akartak kihasználni! A saját képükre se akartak formálni!
Amikor részegen mentem haza, feldöntöttek, és pofánnyaltak:) Ugyanúgy szerettek józanon, mint részegen, öltönyben, vagy munkásruhában.
Szerintem Jézuson kívül, na és a többi Szenten, nem képes szeretni senki sem!
Persze, ha te mint szülő vállalod a keresztény nevelését, és 14 éves korára a bérmálkozásáig megtanítod neki a hitvallást és hitünk alapigazságait, amit el is tud mondani fejből, akkor semmi akadálya... :D
Viccet félretéve, a keresztség lemossa az áteredő bűnt, mivel kutyának nincs értelme és szabad akarata, mint az embernek, ezért áteredő bűnben sem él, sőt a személyes bűntől is mentes. Így a keresztelésnek nincs értelme. Mint ahogy pl. házasodni sem fog, meg semmilyen olyan joggal nem bír, amivel az emberek.
Az állatok bűntelenek, így nincs szükségük a keresztelésre, ahogyan a kisgyermekeknek sincs.
A keresztelkedés egy szövetség, amelyet csak tudatosan lehet megkötni.
Megáldani viszont meg lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!