Felnőtt keresztelés előkészűlete miért ilyen hosszú folyamat?
Bevallom őszintén, én nem akarok 1-2 évig hittanra járni, hogy megkereszteljenek. Gyerekként jártam hittanra, csak aztán nem kereszteltek meg, az okára már nem emlékszem.
Utóbbi időben megvettem az újszövetséget és kiolvastam az egészet az elejétől a végéig. Tisztában vagyok a dolgokkal.
Erre itt van ez a katekumenátus dolog, ahol nekem kell bizonyítani, hogy alkalmas vagyok-e keresztség szentségére. Járjak 1 évig hittanra, de ha nem vagyok elég felkészült szerintük akkor lehet 2 év is. Kérdezem, hogy miért kell ezt így bonyolítani? Nem lenne elég 5-6 alkalom, beszélgetés?
Szerintem Keresztelő Szent János sem tartott éves prédikációkat a Jordán partjánál mielőtt megkeresztelte az embereket.
Kedvelem a katolikus egyházat, de szerintem ez így nem fair.
Nincs mód arra, hogy ne évekig kelljen várnom egy olyan szentségre, ami mindenkinek jár egy keresztény világban?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!