Mi célja volt ezzel istennek?
#10, még mindig jobb, mintha nem adnál neki életet. A posztabortusz szindróma elég komoly szokott lenni. Az örökbeadás biztos nem jöhetne szóba?
Nagyon imadkozom értetek.
Azért küldtem a linket. Kérhetsz tartásdíjat, emelt családi pótlékot, egyszeri anyasági támogatást, havonta utalványt, ingyenes étkeztetést a gyereknek, dolgozhatsz részmunkaidőben, ezek mind olyan támogatások amik függetlenek attól milyenek a családi körülményeid, hol laksz, hány éves vagy, mennyit dolgoztál eddig.
Azt találtam, ha az apának nincs semmilyen jövedelme, a minimum 15E amire kötelezhetik. 3 évig minimum a gyes is jár, a családi pótlékkal együtt ez így durván 60E, ami még mindig nagyon kevés, de ezt mind a gyerek kapja anélkül, hogy bármilyen munkát vállalnál mellette. Ennyi pénz egyébként a legtöbb családban nem jut egy főre két kereső esetén sem, ha levonod a hitelt, rezsit, és mindazt amit nem kapnak meg támogatásként (étkeztetés, ruháztatás, táboroztatás).
Értem, hogy nem ilyen életet képzeltél egy a gyerekednek, de sokat az sem változtatna a helyzeten, ha 1 évvel később hagyna el benneteket az apa. Tök jó lenne mindig visszatekerni az időt, ha valami nem úgy alakul ahogy terveztük.
Menj el orvoshoz, védőnőhöz, kérj segítséget, elmondják mire vagy jogosult, mire számíthatsz, keress állást, vállalj otthoni munkát, érdeklődj hogyan rendezhetnéd a hiteled, legalább mondhasd azt, hogy mindent megpróbáltál, mielőtt egy másik ember döntésére hivatkozva hozol egy ekkora önálló döntést.
Kedves Kérdező!
Először is: sajnálom, hogy ilyen nehéz helyzetben vagy. Tényleg. Megértem, hogy kilátástalannak látod.
Azonban a sztorid olvasása közben felmerült bennem pár kérdés is.
Úgy tűnik, olyan embernek hittél, akiben nem lehet megbízni, mert nem ismeri még hírből sem a felelősséget. Miért Isten lenne a hibás a te hiszékenységedért?
Mire vettél fel hitelt? Hát nem dolgozol? Ott hagytad a munkádat, amiből a hitelt fizetted, mert elhagytak? Eltartatod magad a nyugdíjas szülővel ahelyett, hogy dolgoznál?
Hogy mi célja volt ezzel Istennek? Neked mi a célod? Tudod, ki felel azért, ami veled történt? Menj be a mosdóba és nézz bele tükörbe, ott fogod látni a tükörképét. A te életedért TE FELESZ!
Ha tényleg hiszel Istenben, akkor hogyan lehet, hogy nem bízol Benne? Vagy nem véletlen, hogy velem ellentétben te kicsi i-vel írtad az istent és az csak egy zsebisten, aki előkapható, ha hibáztatni kell valamit, mert nem az van, amit te akartál, de amúgy igazából semmi jelentősége? ...
Tudnám folytatni, de nem teszem. Gondolkozz el ezeken, és megkapod a választ a kérdéseidre, és segíteni fog felelősséget vállalni a saját életedért.
Szia
Rossz döntést hoztál a gyermeked leendő apjával kapcsolatban. De mindannyian követünk el hibákat. Miért Isten vádolod a saját hibádért? Ha figyemebe vetted volna a házasságra vontkozó alapelveit, most nem lennél ebben a helyzetben. Ne érts félre kérlek, nem bírálni akarlak, hiszen ehhez nincsen jogom.Csak arra szeretnék rávilágítani, hogy a saját döntéseinkért nekünk kell vállalni a felelőséget, és nem Istenen kérni számon...sajnos ezt is örököltük Ádáméktól, hiszen Éva is, Ádám is másokat hibáztatott azért, amit tetr.
De jó lenne ha nem halmoznád tovább a hibáidat, ha Isten áldását várod az életedre. A "ne ülj" ma is érvényben van. Ha van kedved, nézd meg, pár percben, hogyan alkalmazta egy hozzád hasonló helyzetben lévő hölgy, és mi lett az eredménye.
Ez a cikk pedig segítségedre lehet abban, hogy isteni szemszögből lásd a helyzetedet:
Na ja, Meretének tökéletesen igaza van. Én sem pártolom a házasság előtti szexet (legalábbis én nem akarom megtenni, nem ítélkezem mások felett) de mekkora gáz már, hogy a kérdezőt hibáztatjátok, hogy hát ezt elkúrtad, ha nem csináltad volna ezt, akkor nem jártál volna így. Nem gondoljátok, hogy a kérdezőnek van eleg baja így is??
Kérdező, mi lett azóta?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!