A Biblia megengedi a gyűjtögetést?
Figyelt kérdés
16 éves fiú vagyok, kis matchboxokat szeretnék elkezdeni gyűjteni, de az áll a Bibliában, hogy ne gyűjtsetek magatoknak kincseket a földön amelyet a moly és a rozsda megemészt! Ne nézzetek hülyének, de nem tudom pontosan, hogy mire mondta ezt pontosan Isten. Gyűjteni lehet vagy nem ajánlatos?2018. aug. 24. 15:20
11/15 anonim válasza:
Hát,akinek leégett a háza,annak szerintem nem az a legnagyobb gondja,hogy a gyereknek vannak-e matchboxai.
12/15 szp72 válasza:
Nagyon vigyázz, hogy csak Kínába gyártott műanyag vackokat gyűjtsél, mert ezek garantáltan nem kincsek s a rozsda sem marja.
13/15 anonim válasza:
Ez az idézet az én nézetem szerint arról szól, hogy minden mulandó ebben a világban! Egyvalamit kivéve persze: Jézus azt mondja, lelki kincseket gyűjtsünk! A lelki tudás az örök.:) Gyűjtögethetsz matchboxokat, csak ne ragaszkodj hozzájuk!
14/15 HaEv válasza:
Kedves Kérdező!
A gyűjtés önmagában még nem bűn. A learatott búzát is összegyűjtik, hogy lisztté őrölve kenyér és egyéb más finomság lehessen belőle.
Ha matchboxokat szeretnél gyűjteni, az nem gond. Amíg ez a helyén van az életedben. Úgy értem ezt, hogy amíg nem fontosabb a "gyufásdoboz", mint mondjuk a szüleiddel vagy barátaiddal való kapcsolat stb. Ha az életedben a prioritások rendjében megfelelő helyen marad, nincs vele gond.
Az általad említett példázat is pont erről szól.
15/15 KZitus válasza:
Szia
Meg. Miért ne lehetne néhány alsóm?, zoknim, nadrágom, felsőm....vagy a gyermekemnek több autója, játékai, nekem edényeim?.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!