Miért van sok vallás és felekezet? Mi ennek a célja?
Jézus egy
gyülekezetért egyszer fog vissza jönni ez a sokadalom szerintem nem dicsőíti Istent főleg azért nem mert nincs egység hanem széthúzás van.
Azért mert az emberek sokfélék. Gondolom Te sem örülnél, ha azt mondanák, hogy akkor mostantól legyen egy felekezet, mondjuk X és akkor át lehet térni arra, mert hát legyen egység.
Minden felekezet a magáénak tulajdonítja az igazságot, az meg mindenki szerint csak egy van.
Hogy félre vezesse az embereket, és tévútra vigye. Becsapja őket, mert sátánnak a legveszélyesebb ha egy ember eljut a valós kereszténységre, betöltekezik, és felkenetést kap Isten Szent Szelleme által.
Lk 10,19
Ímé adok néktek hatalmat, hogy a kígyókon és skorpiókon tapodjatok, és az ellenségnek minden erején; és semmi nem árthat néktek.
János Evangyélioma 16. rész
1.
Ezeket beszéltem néktek, hogy meg ne botránkozzatok.
2.
A gyülekezetekből kirekesztenek titeket; sőt jön idő, hogy a ki öldököl titeket, mind azt hiszi, hogy isteni tiszteletet cselekszik.
3.
És ezeket azért cselekszik veletek, mert nem ismerték meg az Atyát, sem engem.
4.
Ezeket pedig azért beszéltem néktek, hogy a mikor eljő az az idő, megemlékezzetek róluk, hogy én mondtam néktek. De ezeket kezdettől fogva nem mondottam néktek, mivelhogy veletek valék.
5.
Most pedig elmegyek ahhoz, a ki küldött engem; és senki sem kérdezi tőlem közületek: Hová mégy?
6.
Hanem, mivelhogy ezeket beszéltem néktek, a szomorúság eltöltötte a szíveteket.
7.
De én az igazat mondom néktek: Jobb néktek, hogy én elmenjek: mert ha el nem megyek, nem jő el hozzátok a Vígasztaló: ha pedig elmegyek, elküldöm azt ti hozzátok.
8.
És az, mikor eljő, megfeddi a világot bűn, igazság és ítélet tekintetében:
9.
Bűn tekintetében, hogy nem hisznek én bennem;
10.
És igazság tekintetében, hogy én az én Atyámhoz megyek, és többé nem láttok engem;
11.
Ítélet tekintetében pedig, hogy e világnak fejedelme megítéltetett.
3+
*Becsapja őket,az idejüket elrabolja, különbőző kötelékekbe taszítsa
Jn 8,32
És megismeritek az igazságot, és az igazság szabadokká tesz titeket.
A vallás = pénz, hatalom
Ha a valláson keresztül megszólítod a naiv hiszékeny embereket, azok hallgatnak rád, ráveheted őket, hogy támogassanak és szükség esetén feladatokkal bízhatod meg őket. Régen a templomosokat használták még arra is, hogy fenntartsák az egyház hatalmát és még a királyok hadseregénél is nagyobb hatalmuk volt, ezért a királyok hűséget fogadtak a pápáknak és komoly adományokkal segítették a hit terjesztését, hogy "világi" hatalmukat megtarthassák... Most is ezt csinálja Orbán Viktor... kivásárolja az egyházak szimpátiáját...
51% Ugye tudod, hogy más felekezetek (jó eséllyel)ugyan ezeket az idézeteket kántálva mutogatnak a Te felekezetedre!
Én is hadd idézzek:
"Mindenkinek megvan a maga igazsága" Mihail Solohov
Mert a kereszténység ez egyetlen egységes, és igaz vallás!
Jah bocs, talán mégsem? :P
8 Solohov emberi beszédét Isten örökérvényű igazságával és beszédével egylapra tenni, hát ehhez nem kis butaság és ostobaság kell.
Olvassgass még mert mint látható "kissé" tájékozatlan vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!