Neked mi a célja (értelme) az életednek?
Ezt a kérdést nekem tették fel, és én ott válaszoltam, bár nem volt kapcsolatban a fő kérdéssel.
De érdekelne mások nézete, véleménye. És annak a véleménye is, aki nekem tette fel ezt a kérdést.
"Neked mi a célja (értelme) az életednek?"
Az Úr Jézus
Maga az Elet.
(Es Ki az Elet?)
Sziasztok
A 7-es hsz, aki 19 éves, és köszönöm őszinte válaszát, megkérdezte tőlem: "És szeretném megkérdezni, hogy neked mi a célod az életben?"
A kérdésem alatt írtam arról, hogy ezt már egy másik kérdésnél feltették nekem is. Ezért ide bemásolom azt a választ, amit ott adtam, hiszen az életem célja azóta sem változott:-)
Talán annyit tennék hozzá, hogy úgy az leélt életem felénél, férjel, és gyerekekkel, vetődött fel bennem a "mi az élet célja" kérdés. Tudtam, hogy az életünk többnek kell legyen annál, hogy megházasodunk gyermekeket nemzünk, fölneveljük, meghalunk, és kezdődik minden előlről!
Az állatok ugyan ezt az életet élik, de nem tudnak gondolkodni, nincsen lelkiismeretük, szabad akaratuk, és nem tudnak olyan csodálatos dolgokat alkotni, mint az ember. Tehát nekünk valami más kell legyen az életcélunk - erre keresés kutatás nélkül is magamtól rájöttem! De kutatni kezdtem az élet célja után....
A válaszom, amit a már egyszer leírtam:
Mióta megismertem Krisztust, a kereszténység megalapítóját, már tudom miért érdemes élni, célt adott az életemnek, és sokkal jobbak lettek az emberi kapcsolataim, a családommal, a munkatársaimmal, mindenkival akit ismerek, főleg mióta egyre jobban tudom alkalmazni a krisztusi alapelveket. Minőségileg jobb lett az életem, sokkal boldogabb és elégedett vagyok. Minél többet adok az embereknek az időmből, energiámból, tudásomból, képeségeimből annál örömtelibb az életem.
Krisztus azt mondta:„Aki mindvégig kitart, az menekül meg” Márk 13:13. Az a célom, hogy mindvégig kitartsak a keskeny ösvényen. Hogy továbbra is Istennek tetsző életet éljek.
Éltem Isten törvénye nélkül, de változtattam, felnőtten. Tudom milyen volt az életem előtte és tudom milyen utána. Semmi esetre sem szeretnék már úgy élni, mint az előtt. Sőt meggyőződésem, már régen nem élek, ha ott maradok a sátáni világban
A #7-es válaszoló vagyok.
Mien volt a régi életed?
Miket változtattál meg benne?
Az én életem célja, értelme az, hogy a legjobb dolgot elérjem. Ez a legjobb dolog pedig az Isten iránti szeretet felébresztése.
Mi másra lenne jobban való ez az emberi élet?
Isten áldjon!
Az élet célja mindenkinek más és más... Sokan annyira belefeledkeznek, hogy az Istenbe vetett hit terjesztését kezdik el célként kitűzni maguk elé... Ezzel több probléma is van.
1. Az, hogy templomba jársz és ismered a Biblia szavait, nem jogosít fel arra, hogy terjeszd a hitet.
2. A Biblia értelmezése és önálló olvasata, mindenkiben más és más gondolatmenetet ébreszt... ezért célszerű hitoktatóval megbeszélni a dolgokat, hogy ne önállóan értelmezd a Bibliát, mert számos félreértelmezés születik belőle.
3. A hitoktatók, papok és egyházi személyeknek van jogosultsága terjeszteni a hitet, ez nem feladata a hívőknek... Sokszor tapasztalom itt is, hogy nem témába vágó idézeteket fűznek egy-egy kéréshez és félrevezetik a kérdezőt valamint a többi hozzászólót...
4. Azért, mert olvastad a Bibliát, nem lettél sem pap, sem lelkész, sem hit- és erkölcsoktató.
5. Ha valakire ráerőlteted a hitet, ellenkező hatást érsz el, azaz kontraproduktív a tevékenység amit végzel... A hitet nem tukmálni kell az emberekre, ez nem egy Vásárcsarnok, ahol a kofa rád sózza az amúgy számodra szükségtelen portékáját... Van aki vallás nélkül is tudja, hogyan élje az életét becsületesen és tisztességesen, nekik nem kell külön útmutatás... Sokszor jobban is ismerik Istent, mint TE magad, azért sem járnak templomba...
6. A hit terjesztése nem "világi" ember feladata... A papok, lelkészek és vallási vezetők teológusok, azaz egyetemi szinten tanulmányozzák a hitet és annak tanításának elsajátítását. Ha nem rendelkezel ilyen képesítéssel vagy nem ismered saját belső lélekből fakadóan Isten útmutatásait, több kárt csinálsz, mint hasznot Istennek...
7. Ha hitoktató vagy vallási vezető (lelkész, pap stb...) akarsz lenni, akkor válassz magadnak ilyen irányú elköteleződést, de ne állj neki az ilyesmihez önállóan, mert a hívő nem ismeri azokat az oktatási formákat, amiket egy vallási vezető, hosszú éveken át sem mindig megfelelően sajátít el... Éld meg a hitedet, ne oktasd... nem ez a feladatod hívőként...
Végül megkérdezik őt is,:
-" és te mivel foglalkoztál?
- "Én úttörő voltam, és akiket tanítottam, ott megy ni, meg ott, és ő is az, akit tanítottam"
Amúgy ez sem teljesen igaz, mert az emlékeid az agyadban tárolódnak. Eddig érted? Tehát halálkor volt agy nincs agy. A túlvilágon nincs emléked, mert hátrahagytad. Tehát félig-meddig bármit teszel a Földön, hiábavalóság: Prédikátor könyve, nagyon ajánlom elolvasni, elgondolkodtató...
A halál után a lélek az adattároló, a lélek mérete függ a hordozójától is... és a korábbi életekben felhalmozott tudásanyagtól is... Ha tudsz csatlakozni a lelkedhez, a logosz világában el tudod menteni a számodra hasznos információk halmazát és a későbbi életedben, ha elég fejlettséget szereztél, azt mind vissza tudod tölteni... De ezt csak kevesen tudják...
18-as hsz
Te a túlvilágról beszélsz, és pedig a földi életről. Más az alap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!