Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hány arkangyal van?

Hány arkangyal van?

Figyelt kérdés
Azt Dániel könyvéből tudjuk hogy több Mihályhoz hasonló angyali fejedelem is létezik, de konkrét számra utal valahol a Biblia ezzel kapcsolatban?
2018. aug. 22. 11:37
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
76%

"Ha nem tudsz érdemben válaszolni valamire akkor sem kell személyeskedni"

Szerintem a 67%-os válaszoló és én is leírtuk már itt párszor bibliai helyekkel a választ. Persze, nem kényszeríthet rá senki téged, hogy ezt fogadd is el.

2018. aug. 23. 08:50
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

"aki még a nevét sem vállalja!"

Kedves 10-es, neked a jelina72 a kereszt- vagy a vezetékneved, ha szabad megkérdeznem?

Egyébként érdekes, hogy az én állítólagos személyeskedésem miatt fedsz meg, majd rögtön egy erős személyeskedéssel nyitod hozzászólásodat. Na erről ennyit.

"Ha a tények megvitatása és a kulturált vitatkozás helyett veszekedni akarsz, akkor jelzem a moderátornak."

Jelezd nyugodtan, nem különösebben érdekel. A tények megvitatásáról meg annyit, hogy egy bibliai igére sem reagáltál, amit idéztünk, csak kaptam tőled egy személyeskedő, írásjeleket halmozó választ.

2018. aug. 23. 09:41
 13/19 anonim ***** válasza:
0%

5!

A szent angyal mióta egyenlő az arkangyallal?

Úgy gondolod, hogy a kérdésemre, amiben azt kérdeztem, hogy hol említi a Biblia a 7 arkangyalt, az a válasz amit a szent angyalokról írtál? Ha megkérdezlek, hogy hol említi a Biblia Mózest akkor megírod, hogy hol olvashatunk Ábrahámról? Az én képességeimet kritizálod miközben te se tudsz a kérdésemre érdemben válaszolni, ehelyett rögtön támadsz.

Azért elég kiábrándító, hogy beszélgetés és kulturált vitatkozás helyett, amikor őszintén be kellene vallani valamivel kapcsolatban, hogy ezt nem tudom, vagy azt mondani, hogy igazad van, támadás és sértegetés a reakció. A válaszaimmal sem szimpatizálni, sem egyetérteni nem kötelező, de ez senkit sem jogosít fel arra, hogy ismeretlenül véleményt mondjon rólam vagy, hogy kioktasson, hogy mit illene tudnom. Azt tudod-e, hogy neked mit illene tudnod?

2018. aug. 23. 10:44
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, most sem válaszoltál.

"de íme, Mihály, a legfőbb fejedelmek egyike segítségemre jött, és én őt hagytam ott a perzsák királyánál."

Tessék, itt láthatod, hogy több olyan rangú angyal van, mint Mihály. A másik vers csak a számukra ad választ, ami konkrétan a kérdés. Ugyan is nem arról szól a kérdés, hogy több főangyal van-e, hanem hogy mennyi. Az nem kérdés, hogy több van-e, mert a Szentírás alapján bizonyított tény. Amit mellesleg a protestánsok (többségük) se kérdőjeleznek meg, direkt utána jártam jobban. Tehát csak arról lehet vitázni, hogy mennyi az a több. Tudjuk-e konkrétan a számukat, vagy csak annyit tudunk, hogy több. Én (meg más is) arra hoztam verset, hogy a több nem 4-et, nem 8-at, hanem 7-et jelent. Bár személyes véleményem, hogy a 7 itt sem szó szerinti darabszámra utal, hanem ahogy szinte mindig, a Bibliában egyszerűen egy nevezetes számként szerepel.

De részemről ennyi, úgy látom, hogy nem túl konstruktívan állsz a vitához, én meg ehhez nem leszek partner. Jobban szeretem az olyan vitákat, melyek valamilyen szinten tényekről szólnak.

2018. aug. 23. 10:55
 15/19 anonim ***** válasza:
0%
Köszönöm a válaszodat. Én sem leszek a vita partnered, mert csak mellé beszélsz. (már megint nem a kérdésemre válaszoltál, de nem baj) Isten áldjon!
2018. aug. 23. 11:10
 16/19 anonim ***** válasza:
79%

"A válaszaimmal sem szimpatizálni, sem egyetérteni nem kötelező, de ez senkit sem jogosít fel arra, hogy ismeretlenül véleményt mondjon rólam vagy, hogy kioktasson, hogy mit illene tudnom"

Azért ha kereszténynek vallod magad, a Bibliát illene behatóbban ismerned.

2018. aug. 23. 11:11
 17/19 anonim ***** válasza:
0%

Azért ha kereszténynek vallod magad, illene nem ilyet írni.

Remélem keresztényebb vagy, mint én.

2018. aug. 23. 11:37
 18/19 anonim ***** válasza:
0%
Az arkangyalok nem fejedelmek... És nem csak Mihály arkangyal létezik, mint ahogyan azt itt már felvetették... A Kabbala foglalkozik az angyalokkal... elméletileg 8-an vannak... Lucifert ki szokták hagyni... pedig Ő is arkangyal... Ha valaki ideírja, hogy gonosz, meg pokol stb... és lepontoz, az kapja be és kezdje el kutatni Lucifer létezésének körülményeit és az igazságot, ne zsibbasszon, hogy mert a Biblia... Ugyanolyan joga van arkangyalnak lenni, mint Mihálynak és a többinek... Mert Isten arkangyalnak teremtette... és pont.
2018. aug. 23. 14:04
 19/19 anonim ***** válasza:

Valószínűleg több is lehet, de az üdvözölés szempontjából szerintem redundáns. Érdekes, hogy napi szinten vannak, sokszor csúnya viták, olyan témákban, ami tulajdonképpen legfeljebb érdekesség, de az üdvözöléshez nem visz közelebb, mégis sokan úgy érzik, hogy jól ki kell a másikat oktatni, hogy téved.

Nem igazán értem én ezt. Nekünk embereknek az ellenségeinkért is imádkoznunk kellene, de még az életünket is akár oda adni, de még az sem megy, hogy ne bántsuk meg a másikat egy-egy téma kapcsán.

Hogy jut be így az ember a szűk kapun?

2018. aug. 24. 01:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!