A temetőkben évszázadok során folyamatosan megjelenített angyal szobrok Mihály vagy Gábriel arkangyalt ábrázolják?
Figyelt kérdés
2017. márc. 31. 19:41
1/7 A kérdező kommentje:
Nem ezoterikus szemszögből tekintem.
2017. márc. 31. 19:43
2/7 anonim válasza:
Ha azokat a kis imádkozó szobrokat kérdezed, akkor egyik sem, azok őrangyalok akarnának lenni.
3/7 anonim válasza:
nincs kifejezetten megnevezve egyszerűen csak egy angyalt ábrázolnak és ennyi
4/7 anonim válasza:
A magyar néphagyományban Szent Mihály köthető inkább a halottakhoz, mert segít a gonosz elleni harcban és átveszi a lelket Istenhez. Általában karddal ábrázolják, tehát ha van az is, akkor az ő.
Amúgy meg őrangyalokat is szoktak ábrázolni.
Gábriel úgy tudom, nem nagyon köthető a halottakhoz.
5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
Utolsó: épp amiatt vagyok bizonytalan hogy Gábriel kíséri át az élőket ha meghalnak. Mihály is....hiszen a kocsi az Szent Mihály lova....stb
Jó lenne tisztábban látni!
2017. ápr. 1. 19:58
6/7 anonim válasza:
Nem, Bélát az őrangyalt ábrázolják. :-))
7/7 anonim válasza:
Gábriel a művészeti ábrázolásokon ... Attribútumai: hírnöki bot, harsona, trombita, kereszt, jogar, glóbusz, liliom, olajág, pálmaág, könyvtekercs, füstölő, kard.
Szent Mihály: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!